Efterskole-eleven Mads Viemose helt i top blandt klubbens bedste

Efterskole-elev, 16 år, forholdsvis lille og spinkel, men et usædvanligt stort golftalent.

Det er den korte beskrivelse af Mads Viemose Larsen, der trods sin unge alder er helt oppe i toppen blandt Roskilde Golf Klubs bedste spillere.

Selv er han lidt beskeden og siger, at han er en blandt en større gruppe, der alle kan gå banen rundt under par – en gruppe, han i øvrigt nyder at være samen med. Men der er kun en, der kan kalde sig klubmester 2021 og det er Mads selv – oven i købet både i slagspil og i hulspil. I 2020 blev han også klubmester i slagspil – som 15-årig.

Lige nu er Mads på efterskole på golflinjen i Ikast, men det forhindrer ham ikke i at være hjemme og deltage i klubmesterskaber, være med i turneringer og senest også deltage i ungdomsudvalgets årlige Sverigestur, hvor han i øvrigt gik fem unde par på banen i Skyrup.

“Det er bare mega-hyggeligt, så den tur vil jeg nødigt undvære,” siger Mads.

Det er også her i efteråret, Mads har opnået sit hidtil bedste resultat i en stor turnering. Det var ved Dormy Elite Tour Finalen i Henne Golfklub, hvor han blev nr. 2 i rækken fra 18 år og ned, hvor alle landets stærkeste drenge deltog. Han førte endda med tre slag efter syv huller på den afsluttende runde, men er alligevel godt tilfreds med at blive nr. 2, et slag fra vinderen. Han spillede sidste af de tre runder en over par, men endte samlet på seks under par.

Så det er ikke resultater, han mangler at præstere.

I uge 42 offentliggør Dansk Golf Union, hvem der skal med i A-landsholdstruppen. Mads har fået besked, men må endnu ikke sige noget om, hvorvidt han er kommet med eller ikke kommet med. Det er en hemmelighed nogle dage endnu. Opdateret 26/10 2021: Mads blev udtaget til landsholdet. 

Mads går som nævnt på efterskole og har valgt skolen i Ikast, fordi den huser mange andre talentfulde golfspillere, der træner målrettet hver dag.

“Jeg tager et skridt ad gangen, men håbet er, at jeg engang kan blive så god, at jeg kan blive professionel. Jeg har heldigvis stor støtte hjemmefra. Min mor giver kærlig støtte, min søster kører mig ofte til træning og min far både kører mig og har været min træner. Han har også selv spillet på elitehold i Roskilde,” fortæller Mads, der normalt bor i Viby Sjælland.

Mads siger selv, at hans styrke er, at han generelt er god fra tee – altså rammer mange fairways og at han putter godt. Og når man spørger ham om svagheder siger han:

“Jeg har ikke noget, jeg er virkelig dårlig til, men mere erfaring vil være godt + noget mere længde på slagene,” siger han.

I klubmesterskaberne vandt han først slagspil med to slag ned til William Bredtved Hansen – og det var også William, han mødte i hulspilsfinalen, efter undervejs at have vundet over Ole Haslund, Claus Barrett og Mads Emil Boas. På billedet er det far Henrik, der hjælper med tørt tøj efter at klubmesteren har været den obligatoriske tur i vandet.

Mads var ikke nervøs under klubmesterskaberne, for her spillede han jo “bare” med klubkammeraterne, men han kan godt mærke, at det føles mere vigtigt, når han spiller turneringer i andre klubber.

Mads fortsætter nu på efterskolen, hvor det blandt andet er muligt at træne indendørs.

Mads har også været med på Roskildes divisionshold – her kan du finde siden med alle divisionsholdenes resultater og stillinger.

Læs mere:

Herunder kan du se forskellige billeder med Mads Viemose Larsen: