Regionsgolf

I Roskilde Golf Klub har du mulighed for at spille regionsgolf. Det er Danmarks største holdturnering for klubgolfere.

Roskilde Golf Klub har i 2023 13 hold med i regionsgolf.

 

I regionsgolf er der forskellige inddelinger

A-, B-, C-, og D-rækkerne:

 • A: Handicap ikke under 4,5
 • B: Handicap ikke under 13,0
 • C: Handicap ikke under 18,0
 • D: Handicap ikke under 23,5

Senior-, Veteran og Superveteranrækkerne:

 • Senior A, Veteran A og Superveteran A: Ingen handicapbegrænsning
 • Senior B, Veteran B og Superveteran B: Handicap ikke under 13,0
 • Senior C, Veteran C og Superveteran C: Handicap ikke under 18,0
 • Senior D, Veteran D og Superveteran D: Handicap ikke under 23,5

Aldersgrænser i Senior-, Veteran- og Superveteran-rækkerne:

 • Senior damer: Deltagerne skal være fyldt 45 år inden udgangen af turneringsåret
 • Senior herrer: Deltagerne skal være fyldt 50 år inden udgangen af turneringsåret
 • Veteran damer: Deltagerne skal være fyldt 55 år inden udgangen af turneringsåret
 • Veteran herrer: Deltagerne skal være fyldt 60 år inden udgangen af turneringsåret
 • Super Veteran damer: Deltagerne skal være fyldt 65 år inden udgangen af turneringsåret
 • Super Veteran herrer: Deltagerne skal være fyldt 70 år inden udgangen af turneringsåret

Et hold består af to damer og fire herrer. Til hvert hold er der tilknyttet en holdkaptajn, som sammensætter holdet.

I hver pulje er der fire hold, der spiller tre hjemmekampe samt tre udekampe.

 

Spilleform

Regionsgolf er hulspil over 18 huller for hold med 1 damesingle, 3 herresingler og 1 mixed foursome. Singlerne spilles som 2-bolde. Herrerne spiller fra gul tee og damerne fra rød tee.

Puljekampene spilles i maj og juni. Herefter er der så kvalifikationskampe, som afsluttes med landsfinalekampe i september.

Læs mere om regionsgolf: www.rgd.dk.

 

I 2024 vender vi bøtten på hovedet og laver helt nye sammensætninger af klubbens regionshold. Der bliver åben tilmelding for alle interesserede og holdkaptajnerne laver så en fordeling af spillerne, så de bedre passer til de handicapgrænser, som der er i regionsgolf.

Herunder kan du se informationen om ændringerne – bemærk, at ALLE interesserede skal tilmelde sig via GolfBox – også dem, der har spillet på regionshold i de foregående år.

Mænd og specielt kvinder: Vil du spille på regionshold i 2024?

Roskilde Golf Klub har i 2023 haft 13 hold, der hygger og spiller om at vinde med hold fra andre klubber. De spiller i forskellige kategorier i forhold til alder og spillehandicap, og i 2024 er det nu besluttet at starte helt forfra med, hvem der spiller på hvilke hold.

Samtidig bliver tilmelding åben for alle – så det er nu, du skal spidse ører, hvis du både kan li´ at spille for hyggens skyld, gerne vil have nogle spændende kampe og synes, det er sjovt at spille på andre baner.

Bare så det ikke kan misforstås: Alle, der ønsker at spille på regionshold i 2024, skal melde sig – uanset om du har været på hold før eller er ny. Tilmeldingsfrist er mandag den 13. november 2023. Specielt er kvinder eftertragtede – se mere længere nede, hvor der også er link til tilmelding.

Mange spiller i forkerte rækker

”Regionshold har i flere år haft det rygte, at det var en lukket forestilling, hvor kun dem, der kendte hinanden i forvejen, var velkomne, og det ry vil vi gerne af med. Samtidig har det vist sig, at ca. halvdelen af spillerne på vores hold, har et højere handicap end den række, de spiller i. Når en spiller med handicap 24 møder en spiller med handicap 15, så er der jo stor sandsynlighed for nederlag, så med ændringen håber vi også at få nogle bedre kampe for alle,” siger koordinator for regionsgolf i Roskilde, Erik Christiansen og tilføjer:

”Jeg har haft med regionsgolf at gøre i 10 år og på det seneste har jeg undret mig over, at vi ikke havde flere puljevindere. Med 13 hold fordelt i puljer med fire klubber vil det være naturligt at have flere puljevindere, end vi har haft de sidste par år og da jeg kiggede nærmere på det, gik det op for mig, at rigtig mange spillere er tilmeldt hold, hvor modstanderne er noget stærkere end dem selv. Derfor har jeg holdt et møde med alle holdkaptajnerne og her blev det vedtaget at starte forfra med både holdtilmelding og holdsammensætning.”

”Alle hold fungerer godt socialt og det håber vi selvfølgelig vil fortsætte i fremtiden. Vi spiser jo sammen med vores modstandere efter kampene og har det megahyggeligt, men selvfølgelig er det sjovere at vinde end at tabe, så det sportslige betyder også noget,” siger Erik Christiansen, der opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig – uanset alder og golfhandicap.”

Et hold består af to kvinder og fire mænd, der spiller en damesingle, tre herresingler og en mixkamp. Konceptet er, at man i de enkelte kampe spiller hulspil uden brug af spillehandicap. Styrken bliver i stedet reguleret ved, at man er tilmeldt inden for bestemte handicapgrænser, fx handicap på minimum 13, 18 eller 23,5,

Normalt bliver holdene placeret i puljer med fire hold og alle spiller så tre hjemme- og tre udekampe fra slut april til slut juni. Efter det er det alene puljevinderne, der via et cupsystem går videre til at kæmpe om sjællands- og landsmesterskab.

Større bruttotrupper og flere kvinder

Så kommer vi til det med kvinderne. Traditionelt er der nemlig flest mænd i golfsporten. Derfor er der ofte mangel på kvinder – til turneringer og matcher og det gælder også regionsgolf. Derfor en speciel opfordring til klubbens kvinder om at prøve lykken med regionsgolf.

”Vi vil arbejde på at etablere nogle større bruttotrupper for hvert hold, så der er plads til afbud. Vi vil også lave en pulje af reservespillere, så der er nogen at kontakte, hvis der bliver mangel på spillere, fx på grund af sygdom og andre øjeblik med kort varsel,” siger Erik Christiansen.

Kunne du godt tænke dig at være med til regionsgolf 2024, så skal du klikke på linket herunder. Det fører til GolfBox, hvor du skal logge ind og tilmelde dig. Du bliver også bedt om at svare på, om du foretrækker at spille om formiddagen eller om eftermiddagen eller om du er fleksibel. Endelig er der mulighed for at skrive, om der er et bestemt hold, du godt kunne tænke dig at spille på.

Veteran- og superveteranrækkerne spiller om formiddagen, mens seniorer og A, B, C og D rækkerne spiller om eftermiddagen. Seniorer har minimum alder 45 år for kvinder og 50 for mænd, mens det er henholdsvis 55/60 for veteraner og 65/70 år for superveteraner. I A, B, C og D rækkerne er der ingen aldersbegrænsning.

”Jeg kan jo ikke love, at der bliver plads til alle, men vi vil gøre, hvad vi kan og som nævnt er det vigtigste, at vi får lavet nogle bruttotrupper til de enkelte hold, som passer i spillestyrke,” siger Erik Christiansen, der opfordrer alle, der har lyst, til at melde sig.

”Er der det mindste, du er i tvivl om, så ring eller skriv til mig inden tilmeldingsfristen i november.”

Du kan fange Erik på telefon 22613480 og mailadressen .

Læs mere:

På billedet øverst er det holdkaptajnerne i 2023, der er samlet til møde i klubhuset.

Herunder foto af Erik Christiansen (th) i forbindelse med, at han blev ”årets ildsjæl” i 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Christiansen
Koordinator for regionsgolf og holdkaptajn for holdet i række VB7 - 2023
erikchristiansen622@gmail.com
22 61 34 80
Kim Birch Pedersen
Holdkaptajn - regionsgolf - række B6 - 2023
kbp@matas.dk
29 20 73 46
Birte Helbæk
Holdkaptajn - regionsgolf - række C5 - 2023
birtehelbaek@webspeed.dk
30 28 40 54
Niels Træden
Holdkaptajn - regionsgolf - række D2 - 2023
traeden@gmail.com
40 37 62 64
Aase Sørensen
Holdkaptajn - regionsgolf - række D4 - 2023
aajeso@gmail.com
61 65 77 21
Karsten Jensen
Holdkaptajn - regionsgolf - række SA5 - 2023
676karsten@gmail.com
23 61 52 46
Peter Nissen
Holdkaptajn - regionsgolf - række SB3 - 2023
peternissen_dk@hotmail.com
23 73 16 99
Solveig Kaas
Holdkaptajn - regionsgolf - række SB5 - 2023
kaas42@gmail.com
60 62 19 38
Gitte Teilgaard
Holdkaptajn - regionsgolf - række VC3 - 2023
teilgaard@youmail.dk
61 69 69 83
Arne Beyer
Holdkaptajn - regionsgolf - række VC8 - 2023
bea@maersk-pilot.dk
20 23 04 92
Henning Doktor
Holdkaptajn - regionsgolf - række SVB4 - 2023
doktor@privat.dk
20 30 73 31
Leif Petersen
Holdkaptajn - regionsgolf - række SVC6 - 2023
petersenlb@outlook.dk
29 72 77 22
Mogens Meisner
Holdkaptajn - regionsgolf - række SVC7 - 2023
mogensmeisner@hotmail.com
60 22 08 19