Mænd og specielt kvinder: Vil du spille på regionshold i 2024?

Roskilde Golf Klub har i 2023 haft 13 hold, der hygger og spiller om at vinde med hold fra andre klubber. De spiller i forskellige kategorier i forhold til alder og spillehandicap, og i 2024 er det nu besluttet at starte helt forfra med, hvem der spiller på hvilke hold.

Samtidig bliver tilmelding åben for alle – så det er nu, du skal spidse ører, hvis du både kan li´ at spille for hyggens skyld, gerne vil have nogle spændende kampe og synes, det er sjovt at spille på andre baner.

Bare så det ikke kan misforstås: Alle, der ønsker at spille på regionshold i 2024, skal melde sig – uanset om du har været på hold før eller er ny. Tilmeldingsfrist er mandag den 13. november 2023. Specielt er kvinder eftertragtede – se mere længere nede, hvor der også er link til tilmelding.

Mange spiller i forkerte rækker

”Regionshold har i flere år haft det rygte, at det var en lukket forestilling, hvor kun dem, der kendte hinanden i forvejen, var velkomne, og det ry vil vi gerne af med. Samtidig har det vist sig, at ca. halvdelen af spillerne på vores hold, har et højere handicap end den række, de spiller i. Når en spiller med handicap 24 møder en spiller med handicap 15, så er der jo stor sandsynlighed for nederlag, så med ændringen håber vi også at få nogle bedre kampe for alle,” siger koordinator for regionsgolf i Roskilde, Erik Christiansen og tilføjer:

”Jeg har haft med regionsgolf at gøre i 10 år og på det seneste har jeg undret mig over, at vi ikke havde flere puljevindere. Med 13 hold fordelt i puljer med fire klubber vil det være naturligt at have flere puljevindere, end vi har haft de sidste par år og da jeg kiggede nærmere på det, gik det op for mig, at rigtig mange spillere er tilmeldt hold, hvor modstanderne er noget stærkere end dem selv. Derfor har jeg holdt et møde med alle holdkaptajnerne og her blev det vedtaget at starte forfra med både holdtilmelding og holdsammensætning.”

”Alle hold fungerer godt socialt og det håber vi selvfølgelig vil fortsætte i fremtiden. Vi spiser jo sammen med vores modstandere efter kampene og har det megahyggeligt, men selvfølgelig er det sjovere at vinde end at tabe, så det sportslige betyder også noget,” siger Erik Christiansen, der opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig – uanset alder og golfhandicap.”

Et hold består af to kvinder og fire mænd, der spiller en damesingle, tre herresingler og en mixkamp. Konceptet er, at man i de enkelte kampe spiller hulspil uden brug af spillehandicap. Styrken bliver i stedet reguleret ved, at man er tilmeldt inden for bestemte handicapgrænser, fx handicap på minimum 13, 18 eller 23,5,

Normalt bliver holdene placeret i puljer med fire hold og alle spiller så tre hjemme- og tre udekampe fra slut april til slut juni. Efter det er det alene puljevinderne, der via et cupsystem går videre til at kæmpe om sjællands- og landsmesterskab.

Større bruttotrupper og flere kvinder

Så kommer vi til det med kvinderne. Traditionelt er der nemlig flest mænd i golfsporten. Derfor er der ofte mangel på kvinder – til turneringer og matcher og det gælder også regionsgolf. Derfor en speciel opfordring til klubbens kvinder om at prøve lykken med regionsgolf.

”Vi vil arbejde på at etablere nogle større bruttotrupper for hvert hold, så der er plads til afbud. Vi vil også lave en pulje af reservespillere, så der er nogen at kontakte, hvis der bliver mangel på spillere, fx på grund af sygdom og andre øjeblik med kort varsel,” siger Erik Christiansen.

Kunne du godt tænke dig at være med til regionsgolf 2024, så skal du klikke på linket herunder. Det fører til GolfBox, hvor du skal logge ind og tilmelde dig. Du bliver også bedt om at svare på, om du foretrækker at spille om formiddagen eller om eftermiddagen eller om du er fleksibel. Endelig er der mulighed for at skrive, om der er et bestemt hold, du godt kunne tænke dig at spille på.

Veteran- og superveteranrækkerne spiller om formiddagen, mens seniorer og A, B, C og D rækkerne spiller om eftermiddagen. Seniorer har minimum alder 45 år for kvinder og 50 for mænd, mens det er henholdsvis 55/60 for veteraner og 65/70 år for superveteraner. I A, B, C og D rækkerne er der ingen aldersbegrænsning.

”Jeg kan jo ikke love, at der bliver plads til alle, men vi vil gøre, hvad vi kan og som nævnt er det vigtigste, at vi får lavet nogle bruttotrupper til de enkelte hold, som passer i spillestyrke,” siger Erik Christiansen, der opfordrer alle, der har lyst, til at melde sig.

”Er der det mindste, du er i tvivl om, så ring eller skriv til mig inden tilmeldingsfristen i november.”

Du kan fange Erik på telefon 22613480 og mailadressen .

Læs mere:

På billedet øverst er det holdkaptajnerne i 2023, der er samlet til møde i klubhuset.

Herunder foto af Erik Christiansen (th) i forbindelse med, at han blev ”årets ildsjæl” i 2023.