Ris, ros og forslag

Har du ris, ros eller forslag til Roskilde Golf Klub, så er du velkommen til at indsende dem her.

Du udfylder blot nedenstående formular og trykker på Send – så modtager Anders i sekretariatet beskeden, og han tager sig enten selv af henvendelsen eller sørger for, at den kommer de rette i hænde.

Du bestemmer selv, om du vil skrive dine kontaktinfo på – eller om din henvendelse skal være anonym.

Udfyld denne formular og tryk på “Send”:

 

Herunder  har vi samlet nogle generelle, ofte stillede spørgsmål, så alle kan få glæde af den sammen viden.

Hvorfor skal vi have så meget rough – og er den, vi har, ikke alt høj?

Svar fra chefgreenkeeperen: Vores bane skal være god at spille på for alle niveauer af spillere, men den skal også have en passende sværhedsgrad. Vi har ikke så mange træer på banen, så derfor bruger vi andre virkemidler, og det er blandt andet rough.

På alle huller arbejder vi med, at det skal være nemt at se, hvor man skal hen – og slår du lige i den retning, det er tænkt, at hullet skal spilles, så er der masser af plads på fairway. Ønsker du derimod at tage chancer, så bliver du straffet, hvis det går galt – og det kan fx være i rough’en.

Roughen bliver normalt klippet en gang om året.

Er der ikke alt for meget ukrudt på banen? Kan vi ikke sprøjte mere?

Svar fra chefgreenkeeperen: Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre ukrudt, men der er meget skrappe regler i forhold til sprøjtning mod ukrudt – og de regler overholder vi.  Men vi sprøjter, så meget som vi må – først og fremmest med fokus på fairways.

Dilemmaet er, at jo skrappere midler, jo bedre virker de, men jo mindre af det, må vi sprøjte med, inden vi når det maksimalt tilladelige.

Lige nu findes der fem godkendte midler til at fjerne ukrudt og to til svampeangreb. Derudover hjælper DGU os med kontakt til miljømyndighederne og forsøg med alternative sprøjtemidler, som det dog tager lang tid at komme igennem med.

Hvorfor er toiletterne ude på banen og boldmaskinen lukket i hele vinterhalvåret?

Svar fra chefgreenkeeperen: Desværre ligger rørføringen både til toiletterne og til boldmaskinen så højt, at de ikke kan tåle frost. De vil sprænge i frostvejr, hvis vi har vand i dem. Derfor er vi desværre nødt til at lukke helt, lige så snart der er udsigt til frost.

Men hvorfor kan I så ikke åbne igen, når der er perioder uden frost i løbet af vinteren?

Desværre kan vi ikke bare lukke og åbne fra dag til dag. Det er en større operation, når vi lukker for vandet. I alle rør bruger vi nemlig en tryklufter for at presse vandet ud af rørene, så vi ikke risikerer, at de sprænger, selv om vi har lukket for vandet.

Kan boldmaskinen så ikke bare køre uden vand?

Nej, det kan den ikke, for med boldene kommer der mudder ind i maskinen – og uden vand så vil mudderet hurtigt sætte sig fast og stoppe maskinen.