Værd at vide som ny i klubben

Hvordan fungerer alting i Roskilde Golf Klub? Hvordan kommer jeg i gang – og hvad er der af tilbud, som passer til mig?

Uanset om du har spillet før eller er helt ny, så har du sikkert en masse spørgsmål. Herunder har vi samlet nogle af informationerne. Du finder mere på resten af hjemmesiden – og så er du i øvrigt altid velkommen til at spørge i vores sekretariat eller hos de medlemmer, du møder i klubben.

Du skal have dit eget udstyr for at spille golf. Dog er der mulighed for at låne, hvis du er tilmeldt et prøvemedlemsforløb, som klubben ofte afholder 1-2 gange om året.

Når du bliver medlem, har alle deres eget udstyr. Når du anskaffer dit første golfsæt, så kan du enten købe et sæt i proshoppen, der sørger for at finde udstyr, der passer præcist til dig. Men du kan også købe et brugt sæt. Der er ingen grund til at investere i et dyrt sæt fra starten.

Ender du med at blive bidt at klubben og sporten, så kan du overveje at få et lille rum til dit udstyr. Vi har en bygning (et baglade) med en masse små rum, som du kan sætte en lås på. Så slipper du for at slæbe dit udstyr frem og tilbage.

På drivingrange er der gratis bolde, men både på banerne, på puttinggreen og på indspilsområdet skal du bruge dine egne bolde. Skriv dine initialer eller sæt et bestemt mærke på boldene, så du kan kende dem igen, når du spiller med andre.

Endelig skal du bruge nogle små tee’s til at lægge bolden på, når du slår ud på hullerne + en såkaldt pitchfork, du skal bruge til at rette nedslagsmærker op på greens. En pitchfork har alle golfspillere med i lommen på vej rundt på banen, så vi retter mærker på greens op med det samme. Ellers kommer der huller i greens og græsset risikerer at stoppe med at vokse der, hvor bolden har ramt.

Der er tidsbestilling via GolfBox til både vores 9- og 18- hullers baner, men du kan frit komme og selvtræne.

2016-05 Putting greenEr du med i et prøveforløb, så er træning inkluderet, men du kan altid købe ekstra lektioner hos trænerne.

Du kan træne tre forskellige steder:

  1. På drivingrange, hvor du kan øve det rigtige sving – og i at slå lige og langt med alle typer jern og køller
  2. På træningsområdet, hvor du kan øve indspil til små greens samt halvlange slag. Her er græs i forskellige højder og også sandbunkers. Selv om alle gerne vil slå så langt som muligt, så kan der spares rigtig mange slag, hvis du er dygtig til spillet tæt på green
  3. På puttinggreen lige bag ved klubhuset, hvor du kan træne i at få bolden i hul. Der er også mulighed for at træne små indspil

9-hullers banen Skjoldungen er meget velegnet til begyndere og til træning af det korte spil for alle medlemsgrupper. Det er også her, du kan få rutine og kendskab til regler og etikette, bl.a. spilhastighed. Skjoldungen er også godkendt til at gå ned eller op i handicap.

18-hullers banen kræver lidt mere øvelse, da hullerne generelt er længere og fordi der kan være mange ude at spille og dermed let opstå kø, hvis man ikke kan følge tempoet. Skal du som ny spille 18-hulsbanen, så start med at vælge tidspunkter, hvor der er færre på banen, så spillet ikke bliver en stressende oplevelse.

Når det er sagt, så er en af de vigtigste ting, man skal lære som ny, at spille banen hurtigt uden at skynde sig. Det bliver kaldt “readygolf” og går kort fortalt ud på, at man skal være klar til at slå, når det er ens tur og at man i det hele tiden bruger tiden fornuftigt på banen.

Her kan du læse om readygolf – spil med tempo.

 

Er du helt ny, skal du have bestået en skriftlig regelprøve og en praktisk spilleprøve, inden du består golfkørekortet og får spilleret til at blive medlem.

Her kan du læse mere om golfkørekortet.

Du behøver ikke nogen speciel beklædning som ny spiller. Brug et par sko med kraftige/riflede såler, så du kan få et godt fodfæste overalt og tag tøj på, som du kan røre dig i. Ha’ altid en vindjakke klar, hvis du kommer til at træne eller spille i blæst eller regn. Hvis du holder bedre på golfkøllerne med en handske (og det gør man typisk), så kan du købe en i golfbutikken.

Efterhånden som du får interesse for golf, kan du overveje specielle golfsko og tøj, så du får endnu større fornøjelse af at gå ude på banen, men det er ikke noget krav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan sagtens gå rundt alene og spille golf, men langt de fleste synes, at det sociale og konkurrencemomentet også tæller. Så vær åben og tag kontakt med andre. Jo flere, du lærer at kende, jo større muligheder.

Klubben har på forhånd nogle aktiviteter, som du kan melde dig til uden at kende nogen på forhånd:

  • Kaninaften: Hver mandag eftermiddag/aften fra april til september er der spil for nye medlemmer, der har bestået golfkørekortet. I spiller ni huller – de fleste gange på Skjoldungebanen men enkelte gange også på 18 hullers banen. Det er en rigtig god måde at møde andre på og samtidig få rutine i at spille, kende regler, udfylde scorekort og få kendskab til  kutymer og lignende.  efterfølgende hygge i klubhuset.
  • Matcher: Der bliver arrangeret små og store matcher både på Skjoldungen og Store Skjold. Disse matcher er normalt inddelt i handicapgrupper, så alle kan være med

Læs mere:

 

Jo, golf er også for spillere med et eller andet form for handicap. Vi har faktisk et udvalg, der laver aktiviteter for handicappede medlemmer.

Men i golf har vi alle et handicap – og det er noget andet. Vi har et tal for vores handicap – jo lavere, jo bedre spillere. Som ny starter du med handicap 54 og så går det ellers ned mod 0. Det er imidlertid kun de allerbedste, der kommer så langt ned. Målet er i første omgang at komme under handicap 36.

Jo højere handicap, så flere ekstra slag har du på hullerne. Det varierer fra bane til bane, hvor mange ekstra slag du har. Jo sværere bane, jo flere ekstra slag. Hver bane har en tabel, hvor man kan se antallet af ekstra slag. Det kaldes en konverteringstabel og i den kan du se, hvor mange ekstra slag, du har i forhold til dit handicap og hvilken tee, du spiller fra.

Læs mere:

 

Er du ny i klubben, men ikke ny som golfspiller, så har du måske brug for at få lidt at vide om, hvad der er af tilbud til dig – og hvordan du i øvrigt kommer godt ind i klubben.

I Roskilde Golf Klub har vi henover året en række turneringer, hvor du som medlem frit kan melde dig. Disse turneringer bliver opslået her på hjemmesiden – nogle også på opslagstavlen i klubhuset. Tilmelding foregår ofte via GolfBox, men det fremgår ved hvert enkelt arrangement.

Vi har også en række “Klubber i klubben” – hver med deres målgruppe og formål. Og her på hjemmesiden kan du læse om dem alle sammen – og det fremgår under hver enkelt, hvordan du kan blive medlem.

Vi vil opfordre dig til at være udadvendt. Deltag, hils og spørg – så kommer det til at gå hurtigere med at lære andre at kende, som du kan spille med.

Er du gået i stå, så kontakt sekretariatet, der måske kan give et tip eller to.