2019 generalforsamling

Generalforsamlingen 2019 er torsdag den 28. marts kl. 19 i klubhuset.

If√łlge vedt√¶gterne er det kun fuldtidsmedlemmer, der har stemmeret, men alle er velkomne til at overv√¶re generalforsamlingen.

Her kan du se indkaldelsen.

I indkaldelsen står, at der kommer indstilling om en ekstra suppleant lidt senere. Det er der kommet 25. marts. Det er Asger Olesen, der stiller op.

Her kan du se det officielle referat fra generalforsamling 2019.

Herunder kan du se det journalistiske referat:

Igen en kvinde i bestyrelsen

Det er ingen sensation, ej heller f√łrste gang men alligevel blev det modtaget med klapsalver og forventningens gl√¶de, at Roskilde Golf Klub nu igen har en kvinde i bestyrelsen.

P√• sidste √•rs generalforsamling spurgte flere, hvorfor der ikke var nogen kvinder i bestyrelsen, men ingen tilb√łd sig. Det blev s√• √¶ndret i 2019, hvor Annette Carlsson p√• generalforsamlingen torsdag den 28. marts blev valgt.

Hun erstatter Flemming Hvid, der takkede af efter i alt 12 år i bestyrelsen.

Annette er tidligere skoleleder for Trekronerskolen og har i det hele taget et liv i folkeskolen bag sig. Golfm√¶ssigt startede hun p√• par par 3 banen i 2006 og i 2010 blev hun fuldtidsmedlem. Annette er gift med klubbens tidligere formand, Jan Eriksen, der i dag sidder i natur- og milj√łudvalget.

Annette siger selv, at ‚ÄĚf√¶llesskab‚ÄĚ er noget, der har v√¶ret omdrejningspunktet i hendes liv og som hun vil arbejde for i Roskilde Golf Klub. Det g√¶lder f√¶llesskab for alle, ikke mindst de nye i klubben, men ogs√• greenfee-spillere, som godt m√• opleve, hvor dejligt det er at komme i Roskilde Golf Klub.

Og s√• sluttede Annette Carlsson af med en bem√¶rkning, som udl√łste klapsalver – ikke bare fra de fremm√łdte hunk√łn:

‚ÄĚJeg har selv i mange √•r t√¶nkt, at bestyrelsen godt kunne tr√¶nge til en kvinde.‚ÄĚ

Genvalg Рog fokus på store projekter de næste år

Annette blev nyvalgt, men der var ogs√• tre genvalg. Jens Kr√łis og Jan B. Kristiansen blev genvalgt. Det samme blev Kim M√łller Behrend, der dermed har sagt ja til endnu to √•r i spidsen for Danmarks 13. st√łrste klub. Og det bliver sp√¶ndende to √•r, hvor der bl.a. bliver fokus p√• flere store projekter. Det g√¶lder fx et langsigtet projekt med at sikre en udvidelse af klubhuset:

‚ÄĚVi vil gerne lave en masterplan for udvidelse af klubhuset, s√• vi i takt med, vi har r√•d, kan s√¶tte gang i forbedringstiltag enkeltvis men som en del af en st√łrre plan. Og s√• kunne det jo v√¶re dejligt, hvis vi st√•r med et nyt, renoveret og st√¶rkt forbedret klubhus i forbindelse med vores 50-√•rs jubil√¶um i 2023.‚ÄĚ

Det st√łrste projekt i Roskilde Golf Klub de kommende √•r er imidlertid udvidelsen af par 3 banen til en ni hullers intermediate bane, som formanden ogs√• omtalte i sin beretning.

‚ÄĚVi har f√•et sat gang i lokalplanarbejdet, og i dag siger vi ogs√• ja til at leje den ekstra jord, der skal bruges til ni hullers banen. Der er lang vej endnu, men banen bliver en stor gevinst for hele klubben, ikke mindst i bestr√¶belserne p√• at f√• flere medlemmer i de alderskategorier, der i dag ikke har tid til s√• mange runder p√• den store bane. Mange vil f√• gl√¶de af en runde p√• en bane, man m√•ske kan gennemf√łre p√• halvanden time og som ogs√• er rated, s√• man kan g√• op og ned i handicap.‚ÄĚ

Lidt nyt om mange områder

De enkelte bestyrelsesmedlemmer fortalte lidt om hvert af de omr√•der, de repr√¶senterer i bestyrelsen, s√• der blev fortalt lidt om s√• forskellige omr√•der som sponsorarbejde med guld-, s√łlv- og bronzepakker til nye initiativer for h√łjhandicappere, plan om en digital baneguide, et ny-bemandet baneserviceudvalg med i alt 13 medlemmer og rehabgolf, som godt kunne bruge hj√¶lpere til afvikling af golf for klubbens handicappede spillere fredag formiddag.

Overskud og mindre kontingentstigninger

Årets overskud blev 295.000 kr. Det er 76.000 kr. mere end budgetteret, og så var der endda ekstraordinært sat 207.000 kr. af til afskrivninger. Budgettet for 2019 lyder på et overskud på 398.000 kr.

Der blev vedtaget nogle mindre kontingentstigninger p√• ca. 1,1 procent. Det betyder, at et fuldtidsmedlemskab fremover koster 7150 kr. om √•ret (mod 7070 kr. i dag). Semiflex stiger fra 3070 kr. til 3100 kr., og de √łvrige stigninger er i samme st√łrrelsesorden.

Generalforsamlingen sagde ok til, at klubben nu lejer den jord, der skal bruges til den nye ni-hullers bane. Klubben forpligter sig til at vedligeholde jorden, fx ved at s√• gr√¶s, men betaler f√łrst, n√•r der foreligger en godkendt lokalplan og klubben kan komme ud af aftalen igen, hvis en lokalplan mod forventning ikke bliver vedtaget.

Generalforsamlingen blev ledet af Rune Tarn√ł, der havde en stille dag. Det var meget beskedent med tale-lyst fra de fremm√łdte ca. 90 medlemmer, s√• meget tyder p√•, at medlemmerne er tilfredse.

Bestyrelsen konstituerer sig p√• n√¶ste bestyrelsesm√łde, der finder sted den 6. maj.

Lars T. Larsen  og Asger Olesen blev valgt som suppleanter til bestyrelsen.

P√• generalforsamlingen blev ungdomsformand S√łren Fr√łsig Rasmussen tildelt √•rets ildsj√¶lspris.

Herunder kan du se billeder fra generalforsamlingen: