Optimisterne

Hvis du har et handicap over 36 og er fuldtidsmedlem, er du velkommen til at spille med Optimisterne.

Optimisterne er en del af Damedagen – vi spiller med i Damedagens l√łbende turnering, men har ogs√• vores egne arrangementer, som du kan l√¶se om her p√• siden.

For at være med i Optimisterne skal du altså også være medlem af Damedagen.

Her kan du læse om Damedagen Рog melde dig ind.

N√•r du har meldt dig ind i Damedagen, er du meget velkommen til ogs√• at melde dig ind hos os i Optimisterne. Se under fanen “Nye”.

Du betaler et kontingent til Damedagen for at v√¶re med i Damedagens l√łbende turnering og for at kunne deltage i Damedagens √łvrige tilbud. Er du ogs√• med i Optimisterne, s√• betaler du et ekstra bel√łb (200 kr.), som bruges til Optimisternes arrangementer.

Sådan spiller Optimisterne

Vi i Optimisterne m√łdes hver tirsdag, hvor der tr√¶kkes lod om, hvem der spiller sammen.

I sommerperioden fra 1. april til 30. september spiller Optimisterne prim√¶rt p√• tirsdage i tidsrummet kl. 9.45 ‚Äď 11.00.

Muligheden for at booke tid med fortrinsret udl√łber fredag kl. 23.59.

• Starttid 9.45 til 10.15: Alle, der booker tid i GolfBox inden for dette tidsrum, m√łder senest kl. 9.25 og tr√¶kker lod om spillemakkere
  • Starttid 10.22 til 10.45: Alle, der booker tid i GolfBox inden for dette tidsrum, m√łder senest kl. 9.55 og tr√¶kker lod om spillemakkere
  • Starttid 10.52 til 11.00. 9 hullers spillere: Alle, der booker tid i GolfBox inden for dette tidsrum, m√łder senest kl. 10.30 og tr√¶kker lod om spillemakkere

Efter runden skrives den samlede score på listerne i mapperne i klubhuset.

Du skal selv indberette din score i GolfBox efter hver spilledag.

Aktivitetsudvalget arrangerer match den sidste tirsdag i måneden, og lejlighedsvis spil på andre baner.

Vi spiller hele året, men uden reserverede tider fra 1. oktober til 31. marts.

Her er planen for 2022:

• 26. april: Stableford med tre k√łller/jern efter eget valg
  • 31. maj: Norsk stableford
  • 21. juni: Gunstart kl. 7.00. Texas Schramble
  • 26. juli: Stableford med fairway hits
  • 6. september: Stableford + ekstra bold til holdet
  • 4. oktober: Stableford med ‚Äúhidden holes‚ÄĚ

Ret til ændringer forbeholdes.

Der er fællesspisning på ovenstående matchdage.

Tilmeldte s√łndag kl. 24.00 bliver automatisk tilmeldt f√¶llesspisningen.

√ėvrige tirsdage spilles stablefordmatch 9 eller 18 huller.

Husk at notere dine points i skemaerne. Du skal selv indberette din score i GolfBox.

Sæsonstart 5. april.

Vi planl√¶gger at arrangere to matchture p√• udebane: Fredag den 20. maj til M√łlle√•ens Golfklub og onsdag den 20. juli til V√¶rl√łse Golfklub.

Vi har fastlagt nogle datoer, hvor vi kan m√łdes p√• andre baner, hvor SGO-kortet kan anvendes. Har du ikke et SGO-kort, kan du selvf√łlgelig ogs√• deltage.

Hvis du vil spille med p√• de fastlagte datoer, skal du selv tilmelde dig i GolfBox og m√łde p√• banen til den tid, du har bestilt. Vi foresl√•r start fra kl. 10 og frem afh√¶ngig af, om der er andre arrangementer p√• banen.

Fastlagte datoer i 2022:

• Fredag den 22. april: Frederikssund
  • Fredag den 10. juni: Holb√¶k
  • S√łndag den 3. juli: Sor√ł
  • Fredag den 5. august: Odsherred
  • S√łndag den 11. september: Hedeland

Her kan du læse mere om SGO.

Det er naturligvis muligt at lave individuelle aftaler på andre dage og andre baner.

Her finder du billeder fra Optimisternes forskellige arrangementer. Du kan se billederne i stor st√łrrelse, hvis du klikker p√• pilen oven over det f√łrste billede (til h√łjre):

Den sidste tirsdag i m√•neden fra oktober til og med marts m√łdes vi i restaurant Birdie kl. 12.30, og spiser frokost sammen. Der er ikke tilmelding.

De, der har lyst, kan selvf√łlgelig spille en runde golf f√łrst.

Der vil ogs√• v√¶re mulighed for at spille Balut f√łr eller efter frokosten.

√ėvrige aktiviteter i 2022:

• Generalforsamling tirsdag den 29. marts
  • S√¶sonafslutning tirsdag den 4. oktober
  • Julefrokost tirsdag den 6. december

Flagspil er en slagspilsmatch, hvor hver spiller f√•r udleveret et flag, som skal placeres der, hvor bolden ligger, n√•r alle slag er brugt. Summen af banens par + spillerens antal tildelte slag udg√łr de slag, man m√• bruge. Hvis spilleren ikke har anvendt alle sine slag efter 18 huller, angives de resterende slag p√• scorekortet. Vinder er den spiller, der n√•r l√¶ngst.

Hvis man slutter sit spil på en green er det vigtigt, at man på flaget skriver hvor langt man ligger fra hullet. Derefter placeres flaget udenfor green.

Foursome (hulspil)¬†spilles af to par. Hvert par spiller kun √©n bold. Parret v√¶lger f√łr start hvilken af holdets to spillere, der skal sl√• det f√łrste slag p√• de ulige huller (1., 3., 5. osv.) og hvem der skal sl√• det f√łrste slag p√• de lige huller (2., 4., 6. osv.). Efter, at det f√łrste slag p√• hullet er sl√•et, skiftes holdets to spillere til at sl√• til bolden indtil den er i hul.

Hvis man glemmer at skifte spiller, tildeles et strafslag.

Holdets handicap er de to spilleres tildelte slag divideret med 2.

Pointudregning

Holdets slag sammentælles, og det udregnede handicap fratrækkes.

Har du lyst til at v√¶re med i Optimisterne, kan du tilmelde dig ved at kontakte formand Lisbeth M√łller – se under kontakt.

Optimisterne er en del af Damedagen, s√• f√łrst skal du melde dig ind i Damedagen.

1. Start med at melde dig ind i Damedagen – her finder du link til deres side
  2. Derefter melder du dig ind i Optimisterne – det g√łr du herunder

Du skal både betale kontingent til Damedagen og til Optimisterne Рhver for sig.

Bemærk, at du også skal være fuldtidsmedlem i Roskilde Golf Klub for at være med i Damedagen og Optimisterne.

Kontingentet til Optimisterne er 200 kr. pr. år.

De 200 kr. skal betales på MobilePay Box nr. 3960SD.

Skriv dit navn og dit DGU nummer.

Lisbeth M√łller
Formand for Optimisterne
modesign.lm@gmail.com
Jannie Brandt