50-års jubilæum i 2023

Roskilde Golf Klub fylder 50 år i 2023. Det fejrer vi med flere arrangementer – først og fremmest:

 1. En jubilæumsreception i klubhuset mandag den 3. april
 2. En jubilæumsfest lørdag den 15. april 2023
 3. Udgivelse af et jubilæumsskrift i april 2023

Der er også arrangeret en udlandstur i november 2023, en jubilæumsmatch i juni og en hulspilsturnering, der løber hen over hele sæsonen . Her på siden kan du se mere information om arrangementerne.  Siden vil løbende blive opdateret, så snart der er mere at fortælle eller der kommer nye aktiviteter til.

 

 

Den 3. april 1973 blev der holdt stiftende generalforsamling i Roskilde Golf Klub.

Denne dato 50 år senere holdt klubben en stor reception i klubhuset, der netop var blevet færdig efter en om- og tilbygning i løbet af vinteren.

Der var desuden sat et ekstra telt op, så der var plads til de omkring 400, der mødte op i løbet af eftermiddagen.

Herunder kan du læse om receptionen:

 

Fuldt hus og højt humør til fejring af de første 50 år

Højttalersystemet til dagens talere virkede ikke optimalt, men det er vist også den eneste finger, der er at sætte på en fantastisk dag, da Roskilde Golf Klub fejrede 50-års fødselsdag mandag den 3. april 2023.

Det præcise antal besøgende er svært at gøre op, men tallet ligger et sted mellem 300 og 400 og stemningen var fantastisk. Nye som gamle medlemmer deltog – og der var endda medlemmer til stede, som har været i klubben i alle 50 år.

En af initiativtagerne til Roskilde Golf Klub, Hans-Christian Eisen, kom sammen med sin kone Hanne, der også var med i starten. Hans-Christian sad med i den første initiativgruppe, den første bestyrelse og stod for medlemsadministration og information de første ca. syv år, havde en kraftig andel i forhandlinger med kommune og andre omkring areal til bane + han var med til at bygge det første klubhus på Kongemarken op. Så han har bidraget voldsomt i klubbens første år.

Eisen holdt en lille tale, hvor han udtrykte stor glæde over at være med til jubilæet og han var stolt af, at så mange frivillige i årene efter etableringen har ført stafetten videre med at drive og udvikle klubben.

”I de første år var der mange glæder men også mange udfordringer, så det nogle gange kneb med at bevare optimismen. Fx var det svært at holde på medlemmerne i de år, hvor vi kæmpede for at få en bane. Men det lykkedes til sidst og det er glædeligt at se klubben i dag.”

En del af dem, der også bidrog i klubbens første år, var med til receptionen. Roskilde Golf Klub ville ikke eksistere i dag uden de mange frivillige, der har stået for arrangementer, drift af klubben og for hele tiden at tænke udvikling og forbedringer. Det er takket være frivillige, vi har bevæget os fra en klub uden faciliteter til i dag at have et nyrenoveret og udvidet klubhus, en 18-huls bane og en helt ny 9-huls bane.

I klubbens jubilæumsbog, som udkom i forbindelse med receptionen, er det muligt over 172 tætpakkede sider med ca. 400 billeder og masser af interviews og fakta, at læse hele historien – lige fra de store, vellykkede arrangementer til de mere bøvlede og udfordrende beslutninger, som også har været en del af klubhistorien.

Bogen er forfattet af klubbens webmaster, Henrik Overgaard Pedersen, og den kan købes for 150 kr. i sekretariatet. Der er ca. 150 eksemplarer til salg endnu – ud over dem, der blev solgt i forbindelse med receptionen.

Restaurant Birdie serverede mad, mens Otto Suenson Vine og Carlsberg stod for drikkevarer – og det lykkedes forpagter Peter Lassen og hans personale at følge med efterspørgslen, selv om der kom væsentligt flere, end de ca. 250, der var forventet.

Dagens værter var nuværende formand Flemming B. Nielsen, der var flankeret af de fem af klubbens tidligere formænd, vi stadig har iblandt os. Det var Verner Pedersen, Lis Reisby, Aksel Nissen, Jan Eriksen og Kim Møller Behrend. Sammen med receptionskoordinator Christian Buch-Hansen var de klædt i en flot mørkeblå ”pullover” trøje med jubilæumslogo, som medlemmerne også kan købe. Trøjen er til salg via GolfBox (kig under ”klubturneringer”), og det er muligt at prøve en i Large og X-Large i sekretariatet, så du kan finde ud af, hvilken størrelse, du skal vælge.

Royal Jazzband med vores klubmedlem Jan Falk Schollert i spidsen sørgede for musik mellem 15 og 17 – og inden da blev der holdt en række taler. Slaget blev styret af dagens toastmaster, Jan Eriksen, og første mand på talerstolen var Kim Møller Behrend, der har været formand indtil for 14 dage siden. Kim brugte det meste af sin taletid på at takke alle dem, der har en andel i, at Roskilde Golf Klub er blevet så stor en velfungerende forening og udover ildsjæle og sponsorer fremhævede han klubbens fire æresmedlemmer, Arne ”Matas” Kristensen, Erling Høyer, Jan Eriksen og Hans Møllegaard.

Derefter fik formanden for Roskilde Kommunes kultur- og idrætsudvalg, Mogens Hallager, ordet og han roste klubben for dens bredde i medlemsskaren, fra fem til over 90 år og sagde, at sportsforeninger er med til at sørge for, at kommunen hver gang, der bliver givet en krone i støtte, får fire gange så meget tilbage i form af folkesundhed.

”Ikke mindst jeres indsats over for handicappede, der bruger golf som genoptræning, er en virkelig god aktivitet,” sagde Mogens Hallager.

Sidste taler var formanden for Dansk Golf Union – og han kom både af med stor ros og et muligt forbedringspunkt.

”Jeg kender Roskilde Golf Klub som en forening, der i Golfdanmark er gået forrest med rehabgolf og natur- og miljøarbejdet. Fx var i en af de første til at arbejde med FN’s verdensmål. Det har givet masser af værdi, synlighed, goodwill og accept. Jeg ved godt, at Hans Møllegaard fra rehabgolf her i Roskilde nogle gange siger, at vi ikke støtter nok, men vi har også begrænsede ressourcer. Der er dog ingen tvivl om, at rehab er et godt sundhedsprojekt og støtter godt op om DGU’s ”Golf gavner-projekt.”

”Derudover må jeg erkende, at min viden om Roskilde er begrænset, så jeg måtte trække på andre kilder og var så inde på jeres hjemmeside og kigge. Og så må jeg bare sige: Wau, hold da op, hvilken imponerende hjemmeside. Det kostede mig lige et par timer.”

”Den eneste ærgerlige ting, jeg faldt over, er et faldende juniormedlemstal. Her kunne der godt være et indsatsområde for jer. I ligger rigtig godt i naturen, men også så bynært, at det må give grobund for en voksende juniorafdeling. Flere børn kan være med til at sikre dansk golf fortsat gode resultater i ind- og udland, men børnemedlemmer i dag er samtidig dem, der er medlemmer i klubben om 10, 20, 30 eller 40 år,” sagde Lars Broch Christensen og tilføjede, at ”det ser ud til, at det er en veltrimmet klub, der nu bliver overdraget til de næste 50 år.”

Herunder kan du se masser af billeder fra den velbesøgte reception:

 

Lørdag den 15. april 2023 blev der holdt en kæmpe jubilæumsfest i Roskilde Kongrescenter med 417 tilmeldte – et fantastisk arrangement, den største fest i klubbens historie, der blev rost til skyerne af deltagerne.

Herunder kan du læse om festen – inklusive se fotos fra arrangementet. I artiklen er der der også link til en anden nyhed fra hjemmesiden, hvor det er muligt at se alle de festlige “selfies”, deltagerne selv tog.

 

Fantastisk stemning til kæmpe 50-års jubilæumsfest

Der var glade smil overalt, da over 400 golfspillere og enkelte ikke-spillende partnere mødte op i Roskilde Kongrescenter til historiens største Roskilde Golf Klub fest – fejring af 50-års jubilæet.

Festudvalget blev overdynget med roser for en fantastisk aften, som ikke mindst blev sikret af sikker styring af konferencier Zak Egholm, ”det-lille-ekstra”-foredrag af tidligere stewardesse og kvinden bag Danmarks næststørste baby, Connie Svendsen (den er god nok), afsluttende med bandet 5aLive, der fyldte dansegulvet i næsten tre timer.

Herunder kan du se en masse billeder fra festen. Husk også at kigge på den anden nyhed, hvor alle billederne fra ”selfie-maskinen” bliver vist.

Den store sal A var fyldt næsten til bristepunktet med 18 borde med plads til 24 på hver. I foyeren var der – udover bar – også placeret nogle puttebaner, som man kunne lege med.

Inde i salen var det som nævnt Zak Egholm, der styrede showet. Hans uhøjtidelige og sportslige stil passede perfekt ind og det gav lidt ekstra, at han undervejs vandrede rundt i salen og interviewede specialudvalgte medlemmer, fx nuværende og tidligere klubmestre, Trine Jensen og William Bredtved Hansen + medlem gennem 50 år, Grete Larsen. Der var også flere andre 50-års jubilarer i salen. Også formand Flemming B. Nielsen måtte redegøre for sit golfhandicap og manglende tilstedeværelse på klubbens mesterskabstavler, efter han havde holdt jubilæumstalen.

Zak Egholm havde sørget for at få en jubilæumshilsen med på video fra Leif Nyholm, der huskede tilbage på dengang i slut 70’erne-start 80’erne var trækplaster til klubbens opvisningsmatcher.

Peter ”Brolægger” Thomsen supplerede i løbet af aftenen med en sjov historie fra banen – vi har nu alle billederne i hovedet af en fire-hjulstrækker, der hiver en golfspiller op af en bunker på hul 13.

Festudvalget havde sørget for et hav af lodtrækningspræmier – over 100 – og også vinderne af en boldgættekonkurrence fra klubhuset blev afsløret og fik deres gevinster.

Jubilæumssangen havde Poul-Erik Edsen-Johansen stået for – og den blev afsunget som en gave fra ham og seniorgolf.

Både gæster og festudvalg bestående af Lene Luplau, Naomi Harbison-Hansen, Yvonne Bech, Elly Mikkelsen, Yvonne Pihls, Anne-Marie Kruse suppleret med Henrik Overgaard Pedersen fra sekretariatet kunne gå glade hjem.

PS: Der er tabt en lille armring på dansegulvet. Den ligger nu i Restaurant Birdie i klubhuset.

Læs mere:

Se alle billederne:

En af deltagerne i jubilæumsfesten, Torben Wennemoes, har taget denne film, da bandet 5aLive startede deres optræden til jubilæumsfesten i Roskilde Kongrescenter lørdag den 15. april 2023. Bandet fik alle op af stolene – og resten af aftenen var der fuldt hus på dansegulvet.

Hvordan blev klubben oprettet, hvem er de mange, der har drevet klubben gennem gode og svære år, hvordan har banen udviklet sig og hvad har været de vigtigste begivenheder år for år siden 1973?

Det kan du få svar på i Roskilde Golf Klubs 50-års jubilæumsbog, der udkom i forbindelse med klubbens jubilæumsreception den 3. april 2023.

Bogen er på 172 sider, let læselig med mange artikler og fotos men også et opslagsværk for fremtidige generationer i klubben. Her får du en fyldig gennemgang af klubbens historie og vi håber, at mange medlemmer har lyst til at eje et eksemplar af bogen.

Mange af klubbens nuværende og tidligere medlemmer har bidraget til bogen, der også indeholder en del interviews. Bogen er skrevet af journalist og webmaster Henrik Overgaard Pedersen.

Bogen koster 150 kr. og sælges via klubbens sekretariat. Prisen er 150 kr.

Herunder kan du se nogle af siderne i bogen:

 

Anbefalinger af jubilæumsbog – til salg for 150 kr.

Roskilde Golf Klubs 50-års jubilæumsbog er fortsat til salg. Der er ca. 100 eksemplarer tilbage af bogen, som på 172 sider med masser af artikler, fakta og over 400 fotos giver et indblik i klubbens historie fra stiftelsen i 1973 til i dag.

Herunder kan du se nogle “anmeldelser” fra medlemmer, der har købt og læst jubilæumsbogen. Den koster 150 kr. og sælges via sekretariatet i klubhuset.

På billedet i toppen er det Jørgit Wesselhoff og Lene Koogi, der viser bogen frem i forbindelse med 50-års receptionen i klubhuset mandag den 3. april 2023.

 

Bogen ligger frem til gæster

Det er en fantastisk flot og rigtig spændende bog at fordybe sig i – der er til mange sjove stunder med god underholdning og input til de ting, der er foregået både i golfklubben og i Roskilde i årenes løb. Det er sådan en bog, der ligger fremme på bordet og husets gæster får udvidet deres horisont, når de blader i den og vi får en snak om, hvad der foregik før i tiden og hvad der foregår nu.

Annette Lundgreen

 

Der dukker hele tiden nye ting op

En stor tak til Henrik Overgaard Pedersen, for en fantastisk bog om klubbens 50 års historie. Dem, der ikke har købt den endnu, skal se at få det gjort, ellers går de glip af alle tiders historie. Man kan læse og bladre igennem den igen og igen, der dukker hele tiden nye ting op, som man havde glemt. Tak til alle som har været med til at bidrage til dette pragtfulde værk.

Bent “Flyver” Lyngbæk Christiansen

 

Godt indblik – trods skepsis

Jeg var på forhånd skeptisk overfor en jubilæumsbog i vores elektroniske tidsalder 2023. I mit job flere forskellige steder i landet har jeg oplevet mange jubilæumsskrifter, og mine erindringer fra disse har været, at de ikke blev læst, men blot sat hen på hylden.

Men som nyere medlem (2016) og som frivillig i klubben har læsningen af bogen og de mange billeder givet mig et rigtig godt indblik i klubbens første 50 år.

Bogen er bygget rigtig godt og informativt op med velskrevne historier og belyst med billeder.

Ejvind N. Jensen

 

50-års jubilæumsbog – en tidsrejse

Noget så usædvanligt som en boganmeldelse i Roskilde Golf Klub om “Golf i naturen – tæt på byen”  – de første 50 år med golf i Roskilde. Jeg har gennem årene læst en del jubilæumsskrifter fra virksomheder, foreninger, m.v.  Det er sjældent, at de rigtigt udmærker sig og bliver stående i erindringen.

Men “Golf i naturen” rammer ret præcist tidsånden og klubbens kerneværdier, nemlig betydningen af sammenhold og frivilligt arbejde som det bærende element i udviklingsprojektet Roskilde Golf Klub.

Der er mange gode historier om det enorme antal frivillighedstimer, der gennem tiden har været helt afgørende for opbygningen af klubben og skabelsen af en stærk foreningskultur. Men også historier om trakasserierne og de tunge beslutninger gennem tiden, og de ildsjæle der bar det hele igennem.

Betydningen af en kompetent ledelse gennem tiden skal næppe undervurderes. Det illustreres gennem en række formandsinterviews . Opbygningen af organisationen, professionel greenkeeping og klubbens administration er helt afgørende for at kunne møde medlemmernes voksende forventninger. Det gælder om at være tro mod sit koncept og kerneværdierne. Ikke alle golfklubber er lykkedes med det. Men heldigvis er golfspillet jo en meget stærk kraft.

Nedslagspunkterne i historie kurateringen og de mange interviews giver et facetteret billede af alle de elementer, som en golfklub må gennemgå for at blive en relevant og moderne aktør i det lokale liv omkring en større provinsby. Fra et lidt ugleset projekt for de få til til en af byens største idrætsklubber og som i dag favner ualmindeligt bredt blandt mange brugergrupper. Og netop derfor har opbygget en betydelig goodwill i lokalsamfundet, ikke mindst politisk . Sådan var det ikke i starten.

Alt i alt har Henrik Overgaard Pedersen godt skruet et solidt værk sammen, som vil bevare stor læsværdighed, også i klubbens fremtid.

Torben Svendsen

 

 

 

 

 

Da klubhuset og de første ni huller blev bygget, blev der lavet nogle smalfilm-optagelser. Disse optagelser er i 2023 blev redigeret til en 17 minutters film. Der er også nogle optagelser fra de første års opvisningsmatcher.

Filmen er redigeret af Ka Søby og Henrik Overgaard Pedersen i 2023.

Leif Nyholm, tv-kommentator og tidligere landsholdsspiller, deltog i klubbens første år i nogle opvisningsmatcher. Herunder kan du se den videohilsen, Leif sendte i anledning af klubbens 50-års fødselsdag:

 

Hulspilsturnering

Her finder du information om Roskilde Golf Klubs løbende hulspilsturnering – en turnering for kvinder og mænd, der afvikles hen over sæsonen med afsluttende finaler og afslutningsmatch.

Tilmelding og frist:

 • Via GolfBox fra 15. marts 2024
 • Sidste tilmelding: 19. april 2024 i GolfBox

 

Matchformater:

Matcherne afvikles på Store Skjold, og der vil være 2-3 rækker med max. 32 spillere i hver. Handicapopdelingen i rækkerne finder sted efter tilmeldingsfristen, da rækkerne skal være lige store for at give den bedste opdeling.

Der er plads til max. 32 spillere i hver række, og pladserne fordeles efter først til mølle-princippet.

Damer og herrer spiller i samme række.

 

Runder:

 • 1. runde: 12. maj – 22- juni
 • 2. runde: 23. juni – 3. august
 • 3. runde: 4. august – 24. august
 • 4. runde: 25. august – 6. september
 • Finaler: 8. september
 • Social turnering: 13. september

Vi afholder en social turnering for alle deltagere fredag d. 13. september 2024. Matchen vil have gunstart over 18 huller med start kl. 13.00, og vi slutter med spisning omkring kl. 19.

Mere information om matchform, pris mm følger snarest.

 

Afvikling af matcher:

Det er op til de enkelte spillere at få aftalt tidspunkt for afvikling af matchen inden rundens slutdato. Aflyses det aftalte tidspunkt af en af spillerne, og kan der ikke findes en ny dato inden for fristen, taber den spiller, der har aflyst. Matcher skal spilles senest på rundens slutdato.

Ved uenighed om spilletidspunkt for en match, vinder den spiller, der står på 1. tee kl. 16.00 på rundens sidste spilledag. Ellers afgøres matchen ved lodtrækning af den turneringsansvarlige.

Hvis begge parter er klar til næste runde, behøver man ikke afvente den nye periode.

 

Regler

Man spiller hulspil over 18 huller og bliver ved, indtil en spiller er så meget foran, at han/hun ikke kan indhentes på de sidste huller (fx foran med to inden hul 18 eller foran med tre inden hul 17).

Der spilles med 7/8 handicap i alle rækker. Som eksempel skal Claus og Lone skal spille mod hinanden. Claus’ antal tildelte slag (ATS) er 20 og Lones er 25. Reduceret med 7/8 giver det hhv. 18 og 22 slag, og forskellen på fire slag tildeles Lone, som er spilleren med højest handicap.

Beregningsoversigt findes på dette link.

Står det lige, når hul 18 er afviklet, spiller man omspil efter følgende regler:

 • Matchen forlænges med et hul ad gangen, indtil der er en vinder
 • Hullerne spilles i den samme rækkefølge som på de første 18 huller

Der er ikke ekstra slag på omspilshuller – her har spillerne altså lige mange slag på hvert hul, uanset hvor mange omspilshuller, der skal spilles

Er alle udslagstider optaget, når I kommer og skal spille omspil, så fortæl venligt spillerne på 1. tee, at I har lov til at gå imellem to bolde og at I hurtigt vil være væk igen.

Læs mere:

 

Indberetning af resultater

Når kampen er afsluttet, er det vinderens opgave at sende resultatet til matchleder Lene Rasmussen, .

Efter hver runde bliver resultaterne offentliggjort her på siden.

 

Matchfee:

 • 100 kr. dækker match, præmier og forplejning til den sociale match d. 13. september 2023

Tilmelding er bindende og matchfee returneres ikke.

Bemærk:

De løbende hulspilsmatcher kan ikke afvikles i de tidsrum, der er reserveret til Dame-, Herre- eller Seniorklubben.

Sekretariatet, klubbestyrelserne eller turneringslederen kan ikke hjælpe med at skaffe en tid ved at ophæve blokeringen i GolfBox. Spillerne skal selv booke tider.

Vedr. GDPR-reglerne om deling af persondata/databeskyttelse beder vi dig bemærke, at du med din tilmelding tillader, at dit mobilnummer og mailadresse deles med de øvrige deltagere i turneringen – det er sådan, at kontakterne skabes.

Læs mere:

 

Herunder kan du se fotos fra hulspilsturneringen 2023:

 

 

 

 

Herunder er resultaterne fra A-rækken.

 

Herunder er resultaterne fra B-rækken.

 

Lene Rasmussen


61 69 86 31
Jesper Wedersøe
Sekretariatets repræsentant
jesper@roskildegolfklub.dk
22 44 21 42

 

Her kan du læse omtalen af udlandsturen til Porto Santo i november 2023.

Forspil 22/10 2023

Inden turen – søndag den 22. oktober 2023 – bliver der lavet et arrangement med golfspil og spisning på banen og i klubhuset i Roskilde for alle tilmeldte til Porto Santo turen. Der kommer mere information, når vi nærmer os datoen.

Tilmelding til venteliste

Her er tilmelding til Porto Santo turen med Roskilde Golf Klub og FolkeFerie.dk i november 2023 – bemærk, at der pr. 1. december 2022 er UDSOLGT – alle 100 pladser er bestilt. Det er derfor kun muligt at skrive sig på venteliste:

I kan tilmelde jer to, der skal bo på samme værelse via samme formular. Den, der står først, er den, der modtager regningen.

Der er plads til 100 spillere med golfbag på flyet og op til 20 spillere, der ikke har golfbag med. Blandt de 100 skal vi også have nogle RoGK-rejseguider (som endnu ikke er udpeget) med, og dem skal der naturligvis være plads til. Når/hvis vi nærmer os de 100 er det derfor med forbehold, at de sidste tilmeldinger kommer med. Tilmeldingen er først endelig, når der kommer billetter fra FolkeFerie.dk.

Betaling

Et depositum på 1500 kr. pr person skal betales otte dage efter modtagelsen af billetten. Resten af beløbet skal betales 60 dage inden afrejse.

Det er FolkeFerie.dk, der sender billetter og opkrævning. Dette sker i løbet af efteråret 2023.

I formularen herunder er der mulighed for at tegne en afbestillingsforsikring, som dækker i tilfælde af sygdom før rejsens start. Den koster 300 kr. pr. person, som betales samtidig med depositum.

Kontakt til FolkeFerie.dk

Vores kontaktperson er Hanne Mouritzen, der træffes på . Telefonnummeret til FolkeFerie er 70301090. Her kan Hannes kolleger svare på generelle spørgsmål.

Ja, jeg vil gerne tilmelde mig til ventelisten til Roskilde Golf Klubs udlandstur i 2023 – du får en bekræftelse på mail (se evt. i dit spamfilter, hvis mailen ikke kommer frem efter ca. 5 minutter):

Bemærk, at hvis du har et 2- eller 3-cifret medlemsnummer, så skal du sætte et eller to nuller foran, så der kommer til at stå fire cifre:

1. december 2022: Der er udsolgt – og du tilmelder dig derfor ventelisten. Du forpligter dig ikke til noget, før du får tilbudt en plads og takker ja til den.

 

 • Hvis du har valgt dobbeltværelse, skal du her udfylde navn på din medrejsende.
  Pengene skal betales sammen med depositum for rejsen.
 • Her kan du skrive dit/jeres navne uden evt. mellemnavne, så alle på hjemmesiden kan følge med i, hvem der er tilmeldt turen.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

 

Tilmeldte

Her kan du se antallet af tilmeldte, efterhånden som de melder sig. Kan du ikke se din egen tilmelding, lige efter du har tilmeldt dig, gå ind på siden igen eller tryk F5 på dit tastatur.

Bemærk, at du først er endeligt tilmeldt, når der er kommet billetter til dig på din mail fra Dansk Folkeferie og der er betalt depositum.

August 2023: Der har været nogle afbud og derfor har vi aktiveret ventelisten. Aktuelt er der én plads ledig til en golfspiller, der enten rejser alene eller har sin ikke-golfspillende partner med.

Skriv dit/jeres navne (de bliver vist under tilmeldinger på hjemmesiden)
Bent Sønberg
Kim René Hansen og Christina Lendorff
Kim René Hansen
Søren Klok og Hanne sørensen
Inger-Lise Jørgensen
Mette og Uve Jessen
Mogens og Elsebeth Braagaard
Kim Sonne
Hanne og Finn Tvede
Kim Reggelsen
Tine Remil
Peter Helle
Tove Fuglevig
Tina og Michael Donstrup
Nick Bosholdt
Kim Morton
Peter & Jonna Koefod Petersen
Arne Beyer
Ole Schmidt
Klaus Nielsen
Yvonne
Jens Ole Jensen
Tage Jørgensen
Søren Klok
Kai Sørensen Susanne Sørensen
Helle Buch & Michael Steffens
Annette Carlsson og Jan Eriksen
Per Holt Carlsen
Erik Lyby
Merete Madsen & Per Rants
Jan Dalsgård/Pia Jørgensen
Thorkil Jessen
Ole Bæk Rasmussen
Jesper Wedersøe
Per & Lise Aaberg
Kim Hansen
Karsten og Gitte Reitov
Steen Øgaard Dahl og Gunvor Jensen
Birgitte og Erik Nielsen
Erik Magtengaard og Else B Pedersen
Hr og Fru Anket Hørsman
Kim Birch Pedersen
Klaus og Dorte Truesen
Merete og Klavs Koefoed
Henning Doktor Lotte Mortensen
Finn Hansen / Birgit Schoening
Lotte Thing
Hanne og Bo Sponholtz
Susanne Cederlund og Lars Søndergaard
Lucille Rem, Martin Mogensen
Karina Madsen og Peter Hauge Madsen
Ole Drachmann/Nina Blom
Inge Nicolajsen og Lene Luplau
Birte og Svend Aage helbæk
Ulrik og Jørgit
Helle Reisbøl & Kaj Møller
Lis og Jan Hjort
Kim Brodthagen og Winnie Christensen
Susanne Romme
Christina og Jens Lerke-Møller
Janne Kjær Nielsen Walter Bjørn Nielsen
Erik Bonnesen
Birgit og Claus Nielsen
Niels Træden
Anni Nielsen og Hans Henrik Bülow
Anders Teilgaard
Dorthe Larsen og Jan Boje Larsen
Alice Wind / Jesper Bluhme
Lisbeth Jonstrup
Helle Ougaard - Erik Christiansen
Heidi Molin & Kim Johansen
Susanne Borup, John Reynolds
Anne Danborg og Lene Rasmussen
Solveig Kaas
Steen Hansen og Lene Reuter
Henrik Overgaard Pedersen og Grethe Kjølby

 

100 medlemmer retur fra en fantastisk udlandstur

Syv dage med golf, behageligt klima, godt selskab, badevand, mad og aktiviteter. Det er hvad 100 medlemmer af Roskilde Golf Klub oplevede 5.-12. november 2023 på en tur til øen Porto Santo tæt på Madeira.

Turen var arrangeret af Henrik Overgaard Pedersen, jubilæumskoordinator i sekretariatet, i anledning af klubbens 50-års jubilæum i samarbejde med FolkeFerie.dk – og medrejsende RGK-guider var Jesper Wedersøe og Tina Donstrup fra sekretariatet + chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Herunder kan du læse en beretning om turen fra turdeltagerne Alice Wind og Jesper Bluhme og længere nede kommer mere info om turen – ikke mindst om sjove nomineringer, præmielisten og massevis af dejlige fotos.

”Søndag den 5. november 2023 kl. 01: vækkeuret ringer. Vi skal op, til lufthavnen – på golfferie til Porto Santo med 100 andre forventningsfulde golfspillere fra Roskilde Golf Klub.

Søndag den 12. november kl. 12:09: Sidder i flyveren på vej hjem – og skriver om de gode minder fra en uge der gik hurtigt.

Dagsrytmen var tidligt op, spise morgenmad, med bussen til Porto Santo Golfe for at spille dagens golfrunde. Efter runden en dejlig kold forfriskning, inden vi kørte hjem til hotellet igen. Strandcafeen var åbnet, vi spiste snacks og burgere. Lidt afslapning, aftensmad og en tur i baren; så var den dag godt brugt.

Der var også mulighed for vandre- og cykelture, bådtur med snorkling, off-road, restaurantbesøg og meget mere.

På runderne var vi sat sammen på tværs af deltagerne, vi lærte mange nye golfere at kende; men vi nåede dog ikke at snakke med alle 100 deltagere.

Golfbanen var udfordrende fra 1. til sidste slag.

“Nogle” scorede høje resultater; 41, 43, 45, 48. Sidste dag scorede Martin, det er ny golfer med nye jern 50 point uden at bruge driveren.

Vi husker alle vandhullerne på hul 5, 10, 11 og 18; dragede som altid.

Hullerne 13, 14 og 15 lå lige ud til Atlanterhavet med en fantastisk udsigt over det blå hav. De 3 huller var “skæve” på hver sin måde; men egentlig ikke svære, hvis du kendte dine længder, slog lige og kunne nøjes med et enkelt put😜.

Vi spillede en stableford og en holdmatch hvor vinderne blev hyldet ved fredagens festmiddag.

Der var store klapsalver til turens ledere Tina, Nick og Jesper samt turens arrangør HENRIK; uden HENRIK ingen jubilæumstur.

Midt i ugen fik vi en opsang fra Jesper. Runderne tog for lang tid, op til 5 en halv time, det skulle der strammes på, så alle kunne få en glidende runde. Vi fik tips & tricks, det hjalp på hastigheden til alles tilfredshed.
Vejret var hver dag til shorts og polo og store mængder solcreme.

Lige nu kl. 13:29 står stort set alle op og snakker i flyveren. Det er HYGGE og bevis på, at turen har skabt nye bekendtskaber – og til gavn for fællesskabet i Roskilde Golf Klub.

TAK for en god tur og bliver der måske en tur til næste år?

Alice og Jesper”

 

Det var beretningen fra Alice Wind og Jesper Bluhme.

Her kommer lidt ekstra info fra ugen. Hotellet lå lige ved stranden, så dem, der havde mod på at krydse den lidt udfordrende brænding, fik nogle fantastiske badeture. Der var også mulighed for padel og tennis – og det var der også en gruppe, der benyttede sig. Flere tog på tur rundt på øen, der ikke er stor, men alligevel lidt interessant at besigtige enten på gåben, på cykel eller et motoriseret køretøj.

Der blev spillet usandsynligt meget golf på banen, der stod flot og spektakulær. Den har fået et løft det seneste år – og i direktøren for golfklubben fortalte, at de arbejder med planer om at udvide med endnu 18 huller, da der lige nu er kapacitetsproblemer. 18 nye huller på en ø, der består af sten og bjerge, det bliver noget af en udfordring. Håbet er, at det byggeri kan gå i gang i løbet af 2025.

Den nuværende bane er bygget op om nogle lange huller på for-ni og nogle ”tænk dig godt om”- huller på bag-ni, herunder nogle sjove og flotte huller med kløfter mellem teested og green.

På turen var der mulighed for at komme med nomineringer – man bestemte selv for hvad. Og på afslutningsaftenen blev nogle af dem udvalgt til særlig præmiering, mange af dem til stor moro. Der var dog også en enkelt alvorlig en af slagsen.

Flere stod for underholdning i form af sange – Tina Donstrup havde forfattet en ”forventningens glæde” sang, der blev sunget i flyveren på vej hjem og havde også et par sange med til afslutningsaftenen. Hans-Henrik Bülow havde også haft gang i digteriet til en farvel-og-tak-for-turen-sang.

Her er listen over særligt nominerede, som nu kan hente deres præmier i sekretariatet:

 • Tage Jørgensen – nomineret for at være positiv, opmuntrende, rummelig og omsorgsfuld at spille med
 • Annette Carlsson – for at være herre-numsekigger, dog mest efter hendes egen mand + en nominering for at få bolden i hul på hul 5 (par 3 hul) på fem slag, trods to slag i vandet
 • John Reynolds – for at ramme en blishøne i en sø
 • Winnie Christensen og Christina Lendorff for ved heltemodig gerning at redde en ældre herre fra at drukne i poolen
 • Jan Eriksen – for at være ”ugens optimist”. Hans kuffert kom ikke med flyet fra København og hele ugen gik han og håbede på, at den kom. En dag på banen fløj der en helikopter forbi og Jan udbrød: ”Se, der kommer de med min kuffert”
 • Martin Lund Mogensen – nyforelsket med Lucille, for da Lucille lavede en birdie, kom det fra Martin: ”Vi spiller godt”
 • Niels Træden – for ”living on the edge”. Han spillede en runde, hvor han hele tiden var tæt på at ryge ud over klippekanter, i søer, i bunkers og lignende men hele tiden klarede sig uden for farerne
 • Dorthe Larsen – for at ”lægge sig” ned ved en bunker med to jern mellem benene…
 • Tine Remil – for at være den med flest stregede huller over fire runder. Hun havde også et falduheld på værelset (noget med nogle genstridige klip-klapper-sko) og efter hjemkomst og en tur på akutmodtagelse viser det sig, at hun nu skal have den ene arm i slynge i fire uger, så her var måske noget af forklaringen, men på øen var der ingen ”syge undskyldninger”
 • Jesper Wedersøe – selv en golfmanager kan finde på at spille en ”fremmed bold”
 • Jens Lerke-Møller – for at være så uheldig, at en hund løb afsted med hans bold (pro V1) på greenen på hul 6 – uden det lykkedes at fange hunden (og bolden) igen
 • Solveig Kaas – for at være ugens vandhund. I flere omgange smed hun sko og strømper for at slå til eller hente bolde i søer på banen
 • Lars Anker Hørsmann – for at lægge øre til en kraftig chikane fra andre medrejsende. Jens og Christina Lerke-Møller var på biltur med Pia Jørgensen og Jan Dalsgaard, da de kiggede ind på banen og så, at Lars skulle til at drive ud, hvorefter de dyttede kraftigt i hornet, lige da han skulle til at slå. Ikke underligt, at Lars blev så forskrækket, at han slog bolden ud over hegnet. I nomineringen skriver de pænt ”undskyld”, men nu får Lars altså også et par nye bolde
 • Henrik Overgaard – for at være passioneret, engageret, empatisk, ”bare den bedste” og ”årets turarrangør” (man bliver jo lidt benovet over rosen, lige som den Tage fik i starten…)

Alle nominerede kan hente tre jubilæumsbolde i sekretariatet.

Sidst – men ikke mindst – en nominering for at have slået en bold i vandet, der så smuttede op på banen igen. Det viste sig af være en hel del, der prøvede det: Søren Klok, Mette Jessen, Ulrik Wesselhoff, Jesper Bluhme, Tage Jørgensen, Susanne Sørensen, Grethe Kjølby, Birte Helbæk, Elsebeth Braagaard og Annette Carlsson. Alle disse sø-plaskere kan hente en lille pakke med tees, pitchfork og blyant i sekretariatet.

Præmier til den individuelle stableford konkurrence

 • Anne Birgitte Hørsmann, 47 points, 2 greenfeebilletter
 • Heidi Molin, 44, 2 greenfeebilletter
 • Helle Reisbøll, 44, 1 dusin bolde
 • Inge Nicolaisen, 42, 1 dusin bolde
 • Tina Donstrup, 41, 1 fl. jubilæumsvin
 • Helle Buch, 40. 1 fl. jubilæumsvin

Ja, der var også mænd med i konkurrencen, men de vandt ikke noget…

Præmier til holdmatchen, hvor de tre bedste scores på hvert hul talte:

 1. Gunvor Jensen, Elsebeth Braagaard, Lucille Rem og Peter Helle, 137 points, 4 x 2 greenfee billetter
 2. Kim Morton, Michael Donstrup, Ole Schmidt og Hanne Sørensen, 129, 4 x 1 dusin bolde
 3. Alice Wind, Dorthe Larsen, Heidi Molin og Kim Rene Hansen, 125, 4 x 1 fl. jubilæumsvin
 4. Anne Danborg, Helle Buch, Jan Dalsgaard og Finn Tvede, 123, 6 jubilæumsbolde

Herunder kan du se en masse fotos fra turen – først fotos af spillere på banen:

 

 

Så fotos fra klubhus og bane:

 

 

Fotos fra hotel og strand:

 

 

Fotos fra afslutningsaftenen:

 

 

Fotos fra flyturen ud og hjem:

 

Tak til de mange fotobidrag med en stor del af deltagerne – og fra alle 100 rejsende i det hele taget. Det var en fornøjelse at være turleder for jer.

Henrik Overgaard Pedersen, webmaster i Roskilde Golf Klub og 50-års jubilæumskoordinator

 

 

 

 

Vi har fået fremstillet et logo til 50-års jubilæet, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge – til invitationer, på flag, på trøjer…. Alle udvalg, klubber i klubben og andre, der agerer på vegne af Roskilde Golf Klub, kan bruge logoet.

Det er fremstillet i forskellige farver, og der er lavet logoer både til net og print.

Her kan du se et dokument med specifikationer og de forskellige varianter.

Kontakt Henrik Overgaard Pedersen, hvis du vil have logoerne tilsendt digitalt.

Herunder kan du se eksempler på jubilæumslogoet:

 

 

En af Roskilde Golf Klubs sponsorer, Otto Suenson Vine i Ringstedgade, har benyttet klubbens 50-års jubilæum til at udvælge en særlig italiensk vin til jubilæumsvin med 50-års logoet på.

På billedet er det butikschef Flemming Brodthagen, der står ved jubilæumsvinen i butikken, der ligger mellem Schmeltz Plads og Skomagergade lige ved siden af Conditoriet.

”Vinen står normalt til 115 kr. men kun for Roskilde Golf Klubs medlemmer er der en særlig jubilæumspris på 90 kr.,” fortæller Flemming Brodthagen.

Vinen er en 2020 Rigoleto Montecucco Rosso. Lidt vinteknisk fortalt er den lavet på sangiovese druen blandet med mindre mængder af andre lokale druer. Ifølge Suenson Vine er smagen medium fyldig med en dominerende smag af røde bær og en behagelig fylde og kompleksitet fra fadlagringen. På billedet står Flemming med 2019-flasken.

Rødvinen stammer fra vingården Castello de ColleMassari i Toscanas bakker mellem Rom og Firenze. Det er en forholdsvis ny vingård, der i år har 25-års jubilæum, og som i 2014 blev kåret som ”Årets Vineri” af den anerkendte vinbibel, Gambero Rosso.

Suenson Vine er i øvrigt sponsor for hole-in-one både på Store Skjold og Skjoldunge banerne.

Her finder du link til Otto Suenson Vine i Roskilde.

Henrik Overgaard Pedersen
Sekretariatets koordinator for alle jubilæumsarrangementer + redaktør af jubilæumsmagasinet
hop@roskildegolfklub.dk
91 54 77 76
Lene Luplau Gliese
Medlem af 50-års festudvalget

61 61 15 73
Anne-Marie Kruse
Medlem af 50-års festudvalget

25 39 92 34
Naomi Harbison-Hansen
Medlem af 50-års festudvalget

41 65 21 85
Elly Mikkelsen
Medlem af 50-års festudvalget

20 49 15 06
Yvonne Bech
Medlem af 50-års festudvalget

20 65 36 83
Yvonne Pihl Larsen
Medlem af 50-års festudvalget

51 55 61 87
Christian Buch-Hansen
Koordinator for 50-års reception

42 60 84 50
Flemming B. Nielsen
Bestyrelsens repræsentant i festudvalget
fbnielsen59@gmail.com
61 62 87 11
Jan B. Kristiansen
Bestyrelsens repræsentant i forhold til øvrige jubilæumsaktiviteter
janbehrenskristiansen@gmail.com
29 85 44 52