Udlandstur med klubben i november 2023 – skal du med?

Når Roskilde Golf Klub i 2023 fylder 50 år, bliver der stor fest for alle i klubben i april. Men der bliver også noget at glæde sig til i efteråret.

I november 2023 bliver der nemlig arrangeret en udlandstur med golf på programmet til den lille ø, Porto Santo – tæt på Madeira.

Her er der plads til 100 golfspillere + 20 ekstra pladser fx til familiemedlemmer, der ikke spiller golf. Det er ikke en træningstur, men en ryste-sammen-tur med mulighed for masser af golf.

Tilmelding starter via Roskilde Golf Klubs hjemmeside mandag den 24. oktober 2022 kl. 14. Der er lavet en særlig pris til Roskilde Golf Klubs medlemmer – og tilmelding starter derfor nu, inden flyrejsen bliver åbnet op for alle andre.

”Porto Santo er en lille ø uden de store turistattraktioner, men det er et hyggeligt sted og i prisen er inkluderet golf, fly med bagage og golfbags, transfer, hotel med alle måltider og lokale drikkevarer. Turen kan ikke sammenlignes med proshoppens årlige ture, som er inklusive træning, flottere hoteller og baner, men golfbanen på Puerto Santo kan alligevel noget særligt,” fortæller Henrik Overgaard Pedersen fra sekretariatet, der har taget initiativet til turen og som står for koordineringen med FolkeFerie.dk, der står for selve rejsen.

Kommer vi over 50 deltagere, er protræner Lasse Frølich også med på turen som organisator og rejseguide – men der bliver altså ikke træning på turen i normal forstand.

 

Social tur

”Vi skal hygge os, spille golf, bade, slappe af, cykle, vandre og nyde livet og hinanden. Og jeg håber, at mange forskellige typer medlemmer har lyst til at tage med. Der er plads til både rutinerede og nye spillere, fuldtids- og fleksmedlemmer, unge, midaldrende og ældre. Formelt er der en handicapgrænse på ca. 48, men vi kan godt rumme enkelte med højere handicap – under samme forudsætninger som på vores egen bane. Vi skal alle sikre et godt flow, så spillet glider i et fint tempo,” siger Henrik og tilføjer:

”Vi har ikke planlagt turen helt i detaljer endnu, men det bliver noget med, at vi både på og uden for golfbanen blander os, så vi lærer andre at kende. Det er en social tur.”

”18-huls banen har flere huller med en spektakulær udsigt og med forskellig sværhedsgrad, fx kløfter). Greens er fine, men i forhold til fairways skal I ikke forvente en mesterskabsbane. Det kan være nødvendigt at lægge op. Jeg har selv været på øen og spillet golf og jeg ved, at flere andre klubmedlemmer også har prøvet turen. Den kan klart anbefales, men banen kan lide lidt under rigtig mange runder og for lidt regn i perioder. Det er vigtigt for mig at sige dette, så forventningerne er afstemt på forhånd,” fortæller Henrik.

Der er i øvrigt også en lille par 3 bane på anlægget.

 

Rejsens indhold og pris

Her kommer der lidt om pris og hvad turen indeholder:

Afrejse: Søndag den 5. november 2023 kl. 7.15 fra Københavns Lufthavn, Kastrup.

Hjemrejse: Ankomst i København søndag den 12. november 2023 kl. 17.40.

Pris pr. person for overnatning i dobbeltværelse: 6.659 kr.

Pris pr. person for overnatning i enkeltværelse: 7.559 kr.

Priserne er ens for både golfspillere og ikke-golfspillere.

I prisen er følgende inkluderet:

 • Flyrejse t/r
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • 23 kg bagage (1 stk) + 8 kg håndbagage
 • Golfbag max 15 kg (I skal selv have en rejsetaske)
 • Mad på fly t/r
 • All inclusive på hotellet (morgenmad, frokost, eftermiddagssnacks, aftensmad, kaffe, the og lokale mærker fadøl, vin, sodavand, gin, vodka, whisky, likør samt dagens cocktail (kl. 10-23)
 • Gratis ubegrænset adgang til golfbanen
 • Gratis vandreudflugt
 • Gratis leje af cykler
 • Gratis adgang til spa
 • Gratis adgang til tennisanlæg (også padel)

Der er under 10 minutters transport i bus/bil mellem hotel og golfbane. Hotellet kører med busser på udvalgte tidspunkter. Det er dog ikke altid, disse tidspunkter passer med alle teetider, så det kan være nødvendigt selv at betale for en taxa. Taxaturen koster ca. 10 euro.

I golfklubben er det muligt at købe mad og drikke fx til frokost, hvis man ikke når tilbage til hotellet. Her er øvrige priser i klubben:

 • Rangebolde i en uge: 35 euro
 • Trolley (golf-trækvogn): 6 euro pr. dag
 • El-trolley: 25 euro pr. dag
 • Buggy: 45 euro pr. dag
 • Opbevaring af golfudstyr i klubben med rengøring: 30 euro pr. uge

 

Hotel og restauranter

Der er mulighed for – for egen regning – at spise på andre af øens restauranter, hvis man vil prøve noget andet end hotellets aftenmenu en eller flere dage. Flere af restauranterne tilbyder kørsel til og fra hotellet. FolkeFerie.dk’s guider vil informere om dette, når vi ankommer.

Vi bliver indkvarteret på Hotel Vila Baleira – et hotel i op til otte etager beliggende tæt på stranden. Nogle af værelserne er med skrå havudsigt. Normalt er prisen for udsigtsværelserne højere, men i klubturen er prisen den samme – til gengæld er det tilfældigt, hvem der bliver placeret hvor.

Der ligger en vej mellem hotel og strand, men der går en hyggelig tunnel under vejen direkte fra nederste etage på hotellet med adgang til strand, poolområde, spahus og snackbar. Pools er ikke opvarmet. Havvandet er friskt men varmt nok at bade i – ved specielle vindforhold kan der dog være kraftige bølger, så badning er på helt eget ansvar. Både langs vandet og øvrige steder på øen er der mulighed for gode vandreture.

Har du spørgsmål til turen, så kontakt Henrik – se kontaktoplysninger under webmaster på hjemmesiden.
https://roskildegolfklub.dk/kontakt/webmaster/

Tilmelding starter her via hjemmesiden mandag den 24. oktober 2022 kl. 14.

Læs mere:

Herunder kan du se fotos fra Porto Santo – de fleste er taget fra FolkeFerie.dk’s hjemmeside, men der er også et privatfoto: