Skjoldungen – 9 huller: Info, konverteringstabel og scorekort

Velkommen til Skjoldungen – Roskilde Golf Klubs 9-huls bane, der er åbnet i 2022.

Banen er ca. 1500 meter lang fra tee 30 og ca. 1250 meter lang fra tee 25.

Herunder kan du se en droneoptagelse fra banen:

Der er seks par 3 huller og tre par 4 huller.

Banen er anlagt på det areal, der i mange år har huset en par 3 bane, men der er tilføjet et større areal op ad bakken mod Svogerslev, der har gjort det muligt at lave længere huller og med større sikkerhedsafstand.

Banen har gode og store teesteder, brede fairways og middelstore greens bygget op efter moderne standard.

Bemærk:

  • Bolde skal tees op på teestederne for at beskytte græsset

Læs mere:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har ikke en trykt baneguide til Skjoldungebanen. Her kan du downloade vores digitale baneguide:

Du har også følgende muligheder:

  • Se hulforløbet på de enkelte huller her på siden – se fanerne med “Hul 1”, “Hul 2” osv.
  • Se teestedsskiltene på hvert hul – det er det samme skærmbillede, som du ser her på siden
  • Bruge app’en GLFR på din telefon. Her er der guide for alle huller inklusive afstande. Når du bruger GLFR-app’en under spil, kan du altid se, hvor langt du har til green og evt. forhindringer på banen.

 

Her kan du se konverteringstabellerne, så du ved, hvor mange ekstra slag, du har på banen.

Konverteringstabellerne er senest opdateret i juli 2022:

 

Hul 1 – par 3 (Tee 25 = 71 meter, tee 30 = 92 meter)

De to teesteder er placeret, så tee 30 har en lidt sværere adgang til green med bunkeren foran – lidt afhængig af, hvor flaget står.

På dette hul er der røde pæle til venstre. Det betyder, at hvis du slår bolden derind, så kan du droppe inden for to køllelængder – ikke nærmere flaget – fra det sted, hvor bolden røg ind. Det koster et strafslag, men det gør det også, hvis du skal slå en ny bold fra teestedet.

 

 

 

 

Hul 2 – par 4 (Tee 25 = 225 meter, tee 30 = 261 meter)

Her skal der slås ned ad bakken – lidt til venstre, da der rough og out of bounds til højre og en sø længere nede.

Herefter kommer en å som udfordring og evt. krat, hvis du er kommet alt for langt til venstre i dine første slag.

Når man står på teestedet, skal man være opmærksom på, om der er spillere, der slår op mod greenen på hul 8, der ligger forholdsvis tæt på teested 2. Greenen er lagt så tæt på af sikkerhedshensyn til dem, der går på den offentlige sti langs hul 8.

 

 

Hul 3 – par 3 (Tee 25 = 65 meter, tee 30 = 65 meter)

Her går det op ad bakke – meget op ad bakke. Hullet er rated som banens letteste, fordi det er banens korteste, men kort er ikke altid nemt, så den rating kan godt blive ændret ved en senere gennemgang af Dansk Golf Union.

Både vind og højdeforskel spiller en stor rolle på det her hul. Slår du bolden højt op i luften, så slå hellere lidt for langt end for kort, for ellers er der risiko for, at bolden triller et godt stykke tilbage. Netop fordi det går så meget op ad bakke, skal du gå et eller to numre op i jern. Altså i stedet for fx et 9-jern, som en begynder måske vil bruge, så slå en 8’er eller 7’er.

Dette er eneste green på banen, der er opdelt i to plateauer.

 

 

 

Hul 4 – par 3 (Tee 25 = 98 meter, tee 30 = 128 meter)

Et hul med bred fairway og en bunker i venstre side foran green. Er du lidt taktisk – og knap så god til at slå ud af bunkeren, så slå mod højre og spil ind til greenen derfra.

 

 

 

 

 

 

Hul 5 – par 4 (Tee 25 = 300 meter, tee 30 = 330 meter)

Banens længste hul. Her er der rough i højre side, der er værd at holde sig væk fra. Er du uheldig og slår bolden ind på nabomarken, så er det strengt forbudt at gå derind og hente bolden. Det er aftalt med nabomarkens ejer.

Her er der placeret to bunkere, som man kan sigte efter. De ligger meget tæt – men det er med vilje, for erfaring siger, at når sigtelinjen er snæver, så slår spillerne mere lige, og det er der brug for på dette hul.

Bunkerne ligger 170 meter ude og vil ikke være i spil for begynderne. De vil slå kort af bunkerne og derefter hen mod greenen i næste slag. Oppe ved greenen er der igen en bunker til højre, så også her skal man være taktisk med retningen. Der er også en bunker til venstre side – ikke helt oppe ved greenen. Den er mest placeret der for at beskytte mod bolde i retning mod teestedet på hul 6.

 

 

 

 

 

Hul 6 – par 3 (Tee 25 = 94 meter, tee 30 = 130 meter)

Også her er der en mark på højre side, hvor det ikke er tilladt at gå ind og hente vildfløjne bolde.

Det er et af de nemmere huller, hvis man holder til højre og undgår bunkeren.

 

 

 

 

Hul 7 – par 3 (Tee 25 = 82 meter, tee 30 = 116 meter)

Det er et hul, der går ned ad bakke – og her er der faktisk en bunker, som ikke er synlig, når man står på teestedet. Bunkeren ligger foran grenen til venstre.

Her gælder det om hellere at slå for kort end for langt, så tag et jern, der slår kortere, end du normalt ville bruge på den afstand. Her vil der nemlig ofte være medvind udover at det går ned ad bakke og efter greenen falder området endnu mere, så hvis bolden har fart på, vil den rulle ned i den høje rough på den anden side af green.

 

 

Hul 8 – par 4 (Tee 25 = 239 meter, tee 30 = 262 meter)

Her skal man slå over åen fra teestedet – og der er placeret både buske og bunkers i højre side for at animere spillerne til at slå ud på fairway til venstre. Det skyldes sikkerhedshensyn i forhold til den offentlige sti, der går bag busk-rækken i hele højre side op mod hullet.

Her skal du være opmærksom på, at der kan komme bolde oppe fra hul 2-teestedet, så hold øje. Der skal råbes “Fore” meget højt, hvis man slår i retning af andre spillere.

 

 

 

 

 

Hul 9 – par 3 (Tee 25 = 97 meter, tee 30 = 109 meter)

Her gælder det om ikke at slå for langt, for der er forholdsvis lidt plads bag greenen. Der er også bunkers på begge sider af greenen – og den til højre kan man ikke se fra teestedet, så hellere kort og lige end lang og skæv.

Bag greenen er der røde pæle – det betyder, at hvis bolden ryger ind i buskadset, så kan man droppe to køllelængder til siden – igen ikke nærmere flaget.

Når du er færdig med hullet, så gå til højre og hen til klubhuset via parkeringspladsen. Det er en dårlig idé at gå til venstre, for så kommer du hen til hul 1 og kommer i karambolage med dem, der slår ud der.