Parmatch med ekstra gul udfordring

Så fik vi afviklet 2. runde af parmatch 2018.

23 par var klar til at tage kampen op “med den gule bold”. Hvert par fik udleveret en gul bold, som de skulle skiftes til at have. Eksempel: Havde man fx 2 extra slag på hul et, og fik den i på 7 slag og havde den gule bold så dublede man op, så man fik 4 point.

Såfremt man mistede den gule bold i en sø eller på anden måde, ja så var det slut med at duble scoren. Det fik vi meget sjov ud af.

Vi havde yderligere en konkurrence, at man skulle gætte hvor mange gule bolde der var med ind. Der var gæt lige fra 7 til 20 bolde med ind. Der var 4 par der havde den gule bold med ind.

Efter matchen havde 20 par valgt at deltage i fællesspisningen, hvor vi fik noget dejligt mad, og nogle hyggelige timer.

Sidste runde i parmatch 2018 afvikler den 15. september med en runde golf med efterfølgende afslutningsfest i klubhuset kl. 18.

Resultatet af 2. runde kan ses på siden for Parmatch, men point tildeling er ikke foretaget, idet det mangler 9 par at afvikle deres match

Hilsen
Erik Christiansen

Festlig indvielse af driving range 18. juni 16.30 – alle er velkomne

Efter flere års venten lykkedes det i år at få opført to udslagshuse på drivingrange og det skal fejres i stor stil mandag den 18. juni, hvor alle medlemmer er velkomne.

Klubben har inviteret flere repræsentanter fra Roskilde Kommune, der har givet et bidrag på 280.000 kr. til udslagshusene. Bl.a. kommer formanden for kultur- og idrætsudvalget, Claus Larsen, og kultur- og idrætschef Poul Knopp Damkjær.

Med formand Kim Møller Behrend i spidsen mødes repræsentanter fra klubben med kommunens folk inden selve indvielsen af drivingrange. Her vil der være en snak om klubbens initiativer, projekter og fokusområder, ligesom kommunens folk får en lille rundtur i området.

Kl. 16.30 starter den officielle indvielse, som også pressen er inviteret til. Her stiller repræsentanter fra forskellige medlemsgrupper op og giver demonstration – og der bliver også taler fra både kommunen og klubben.

Alle er som nævnt velkomne – og der bliver budt på chips og lidt at drikke.

Drivingrange er IKKE lukket under indvielsen, men det øverste udslagshus (længst væk fra klubhuset) vil blive brugt til indvielsesceremonien.

Så er menuen klar til Midsommerfesten

Så er menuen klar til festmiddagen i forbindelse med Midsommermatchen lørdag den 23. juni kl. 18.30. Alle medlemmer er velkomne – inklusiv ledsagere, der evt. ikke spiller golf – også hvis I ikke er med til selve turneringen.

Det bliver en festaften med fokus på 50’erne inklusiv dans.

Restaurant Birde har kreeret følgende menu:

Forret på tallerken

  • Surf n’ turf carpaccio af letgrillet kalvemørbrad med sprøde rejer og syltede løgskaller

American barbecue grillbuffet

  • Grillet US tværreb
  • Amerikanske spareribs
  • Burger med pulled pork, okseburger eller grillet kyllingebryst
  • Majskolber, asparges og forskellige salater
  • Bourbonsauce og barbecue sauce

Birdies dessertbuffet

  • Birdies små desserter med et twist af US

Prisen for festmiddagen er 250 kr. eksklusiv drikkevarer – og både tilmelding og betaling skal ske direkte til Restaurant Birdie.

Der er også mulighed for bestilling af morgenmad til 85 kr. pr. dag.

Her kan du læse mere om den store Midsommermatch.

 

Prøvemedlemmer dystede på par 3 banen

38 af forårets prøvemedlemmer dystede søndag den 3. juni om hæder og ære på par 3 banen. Der blev gået til vaflerne (eller bolden) med liv og sjæl i det smukke sommervejr.

Efter matchen var belønningen for indsatsen fine præmier og en udendørs buffet, hvor der blev spist og talt golf i en rum tid. Højt humør og eftertænksomme golftanker prægede dagen.

 

Juniorcamp med overnatning 9.-10. juni

Lørdag den 9. og søndag den 10. juni er der juniorcamp i Roskilde Golf Klub.

Vi mødes i klubben lørdag den 9. juni kl. 9. Arrangementet slutter søndag den 10. juni kl. 16.

Der er flg. inkluderet:

  • Lørdag: frokost og aftensmad
  • Søndag: morgenmad og frokost

Du bliver udsat for en masse sjove ting weekenden igennem såsom forskellige golfspil, fiske bolde, hygge og god mad. Der vil være overnatning i klubben.

Du skal medbringe: Skiftetøj, badetøj, toiletsager, håndklæde, sovegrej, golfudstyr og lommepenge.

Campen er gratis for klubbens juniorer.

Tilmeldingsfrist: Senest torsdag den 7. juni 2018 i Proshoppen.

Med venlig hilsen
Lasse Frølich Kristensen
Headpro, Roskilde Golf Klub

Privatlivspolitik for Roskilde Golf Klub

For at leve op til kravene om persondatabeskyttelse i den nye Persondataforordning har Roskilde Golf Klub udarbejdet en ”Privatlivspolitik”. Denne politik beskriver bl.a. hvilke data klubben har om dig som medlem, hvorfor, og hvad de bruges.

Her kan du åbne dokumentet.

Privatlivspolitikken er desuden placeret fast her på hjemmesiden under “Om klubben – medlemskab”, ligesom den er placeret på siden med indmeldelse, så nye medlemmer tydeligt kan se, hvordan klubben behandler personlige data.

Der er også sendt en mail ud til alle medlemmer tirsdag den 1. juni 2018.

 

Midsommergolf med 50’er mad på banen og musik om aftenen

Så løfter vi sløret for, hvad der kommer til at ske ved årets Midsommermatch. Her bliver der masser af golf, hygge og fest i weekenden den 23. og 24. juni.

En helt speciel restaurant, der er baseret på amerikansk mad fra 50’erne, har tilbudt sig som sponsor, og det får en helt særlig betydning for både spillet på banen og festen lørdag aften.

Sallie’s Restaurant & Snack Bar ligger sammen med Wittrup Motel på Roskildevej i Albertslund. Begge dele er ejet af Claus og Henrik Hansen, der bor i Roskilde og spiller/har spillet i Roskilde Golf Klub.

De to brødre har de seneste år ændret Sallie´s Restaurant & Snack Bar til noget helt unikt. Her er både mad og indretning af restauranten ført tilbage til stilen, som var på stedet i midten af 50érne, da amerikanske Sallie Zimmerhackel åbnede Danmarks motel nr. 2 (nu det ældst eksisterende) og samtidig åbnede snackbaren, hvor Danmarks første cheeseburger blev serveret.

Her kan du læse mere om Sallie’s Restaurant & Snack Bar.

Serveringsvogn ved hul 12 – med indlagt en halv times pause

Til midsommerfesten får Sallie’s Restaurant & Snack Bar en hel central rolle. Restauranten møder nemlig op med deres US Airstream fra 1957, en serveringsvogn på hjul, som de kalder ”Sallie’s On Wheels”. Den bliver placeret tæt på hul 12 og kommer til at fungere som frokost-serveringssted på golfrunden for alle deltagere – både lørdag og søndag.

Akkurat som i Sverige, hvor alle spillere skal holde ”fika-pause” midt på runden, så skal alle i Midsommermatchen holde frokostpause ved hul 12, inden de går videre på runden. Der er afsat en halv time. Så er der tid til at få lidt lækkerier fra serveringsvognen, hvor du kan vælge mellem:

  1. American hotdog med ketchup, sennep og bløde løg
  2. Pulled Beef Burger med tomater og Sallie’s bernaise dip
  3. Pulled Pork Burger med coleslaw

Alt sammen hjemmelavet fra restauranten.

Du kan også vælge øl eller vand at drikke.

50’er middag og fest med dans

Sallie’s Restaurant & Snack Bar kommer også med præmier, der både går til bedste/heldigste spillere, men også til ”udklædninger” og andre kunstneriske ting. Vær derfor kreativ på dagen – det kan betale sig. Turneringens blikfang er nok engang de fire kvinder, Anne Danborg, Lene Rasmussen, Heidi Molin og Inge Nicolajsen, der i 2016 stillede op i heksekostume – lige i turneringens ånd, så der kom lidt fest og farver.

Sallie’s sætter også sit præg på aftenen. Restauranten er udover 50’er mad også kendt for at stå for specialarrangementer, ikke mindst koncerter med kunstnere, der er inspireret af 50’erne. Mød derfor gerne op 50’er klædt, der passer til dagens tema. Der bliver musik og dans efter middagen.

Alle spillere, der er med i turneringen, kan melde sig til festmiddag med musik og dans – og de er mere end velkomne til at tage ledsagere med, som ikke har været med i turneringen og som heller ikke behøver at spille golf.

Kom også gerne, hvis du ikke spiller med

Kan du ikke deltage i turneringen, så kan du alligevel godt melde dig til festen – du eller din ledsager skal bare være medlem af klubben.

Opsætningen af frokost-serveringsvognen sker i samarbejde med Restaurant Birdie, som i dagens anledning sponserer drikkevarer i forbindelse med frokosten.

Hvordan kommer du med?

Du melder dig til turneringen i GolfBox – enten som hold, hvor du har samlet tre andre (Husk at finde på et kreativt navn til jeres hold), eller du kan melde dig som enkeltperson og håbe, at der er nok andre, der også melder sig på den måde, så I kan blive sat sammen til et hold på fire personer.

De tre bedstes scorer på hvert hul tæller, så hvis en af jer ikke kan spille den ene dag, så kan I være med alligevel.

Det er dog ikke tilladt at sætte reserver ind på holdet fra den ene dag til den anden.

Tilmelding

Middagen om aftenen starter kl. 18.30.

Priser:

  • Deltagelse i turneringen: 200 kr. pr. person – 800 kr. pr. hold
  • Festmiddag: 250 kr. eksklusiv drikkevarer
  • Husets vin: 180 kr. + de sædvanlige rimelige priser for øvrige drikkevarer
  • Morgenmad: 85 kr.

Aftenens menu – den er amerikansk inspireret:

Forret på tallerken

  • Surf n’ turf carpaccio af letgrillet kalvemørbrad med sprøde rejer og syltede løgskaller

American barbecue grillbuffet

  • Grillet US tværreb
  • Amerikanske spareribs
  • Burger med pulled pork, okseburger eller grillet kyllingebryst
  • Majskolber, asparges og forskellige salater
  • Bourbonsauce og barbecue sauce

Birdies dessertbuffet

  • Birdies små desserter med et twist af US

Matchform:

  • Der er løbende start både lørdag og søndag mellem kl. 8 og 9.30
  • Der spilles holdmatch med stableford i to lige store rækker med 7/8 sph over 36 huller – I får nærmere at vide på dagen
  • De tre bedste scorer pr. hul er tællende
  • Der spilles med max handicaptildeling på 48,0
  • Der kan ikke skiftes ud på holdet fra dag til dag, men man kan godt spille tre i stedet for fire
  • Der er pause på en halv time for alle før udslag på hul 12
  • Der er præmier til de bedste hold, nærmest hullet, længste drive og bedste kunstneriske performance

Alle fuldtidsmedlemmer kan være med – det er en turnering med fokus på hygge og god tid.

Tak for opbakning – giv besked ved utilfredshed

Kære alle i Roskilde Golf Klub

Nu er sæsonen for alvor gået i gang, og vi er ganske velbesøgt i restauranten – men det har vi faktisk været siden starten.

Derfor vil jeg allerførst rette en kæmpe tak for al den gode opbakning, der har været og stadig er til os.

Vi er blevet privilegeret med en del arrangementer, især fra klubbens medlemmer, og det har været en fornøjelse at modtage alle de gode tilbagemeldinger.

Som bekendt er der ingen roser uden torne, og i en opstart, hvor vi har skulle finde vores ben at stå på, må jeg konstatere, at vi ikke har formået at gøre alle tilfredse altid – og det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over. Trods et indtryk af en stor overvægt af tilfredse gæster, så er det aldrig et mål, at utilfredshed slipper igennem. Restaurantens ting SKAL være i orden!

Har du mod forventning haft en oplevelse, vi ikke kan være bekendt, så er mit beskedne ønske, at du hurtigst muligt tager fat i mig. Hvis jeg ikke er til stede på det pågældende tidspunkt, så ring eller skriv () endelig snarest muligt. Når jeg får en tilbagemelding, kan jeg reagere på det hurtigt – ellers kan fejl få lov at gentage sig mere end én gang, inden det rettes.

Med ønsket om en fantastisk sommer til jer alle

Peter

Restaurant Birdie

Flotte resultater ved F J Poulsen matchen i søndags

I søndags blev Finn Poulsens traditionsrige match afviklet for over 10. gang.

Se flere billeder længere nede.

Der var 103 deltagere i det flotte golfvejr, hvilket også kunne se på de flotte resultater.

Vinderne blev:

A-rækken

  1. Lars Gotfredsen, 42 point
  2. Jørn Buch Madsen, 41 point
  3. William Bredtved Hansen, 39 point

B-rækken

  1. Christian Bruun, 44 point
  2. Michael Donstrup, 40 point
  3. Hans Steffensen, 39 point

C-rækken

  1. Søren Gotved, 47 point (det er noget der rykker, fra HCP 48 til 37!)
  2. Anette Nielsen, 38 point
  3. Jørn Degn Hansen, 38 point

Tættest på hul:

  • Hul 5 Ole Stangholt, 1,68 m
  • Hul 7 Jørn B Madsen, 2,10 m
  • Hul 13 Jan Vesselby, 5.35 m
  • Hul 17 Thomas Jensen, 0,79 m

Længste drive:

  • Damer: Mette Madsen
  • Herrer: Mads Emil Boas

Med venlig hilsen

Matchudvalget

Klaus Bønløkke

Levende naturtur i hælene på nattergalene

Der er registreret 125 forskellige fuglearter (eksklusive golfspillere) på Roskilde Golf Klubs bane. Det fortalte Jan Eriksen og Henning Nordstrøm til ca. 60 klubmedlemmer samt nogle inviterede naboer på den femte nattergaletur på en helt vidunderlig onsdag aften den 23. maj. Det var vindstille, lunt og en skyfri himmel. Kun myggene var lidt nærgående langs den urørte fredsskov ved hul 15.

På en to timers vandring banen rundt var der lejlighed til at høre 5-6 nattergale, tornsanger, rørdrum, gøg, m.fl., samt høre om det arbejde med forbedring af biodiversiteten på banen som klubbens natur- og miljøudvalg udfører i samarbejde med Roskilde Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land. Et arbejde, som også klubbens naboer inddrages i.

På en levende måde fortalte de to ”vejvisere” om planer for etablering af en vanddam til klokkefrøer ved hul 15 og en kommende slåning af den lille eng med le, om såning af sommerblomster et par steder på banen som bl.a. skal tiltrække sommerfugle og bier, om opsætning af de mange fuglekasser, som skal tiltrække forskellige fuglearter (der var lejlighed til at kikke ind i et par kasser, hvor der var reder med unger), om planerne for ændring af søen på hul 5 samt om forhandlingerne vedr. en mulig udvidelse af nihuls-banen vest for den nuværende bane. Det sidste skete, mens tilhørerne stående på hul 3-teestedet så en blodrød sol gå ned i horisonten.

Efter endt tur var klubben som vanlig vært for en kop kaffe og et stykke kage i Restaurant Birdie, så turen kunne afsluttes med en fælles samling.

Den aften var nok en af de hidtil mest vellykkede nattergaleture.

Henning Jensen, tur-reporter

Jørgen Wicklow, tur-fotograf