Skjoldungen: Læs om banestatus inden 2024-sæsonen

Her kommer lidt specifik information om Skjoldungebanen i Roskilde Golf Klub op til 2024-sæsonen.

Generelt er banen blevet rigtig god og har klaret sig godt igennem vinteren, også selv om specielt hul 2 har været meget oversvømmet (se fotos). Der er enkelte steder på greens lidt svampesyge, men ikke værre, end at det sandsynligvis ikke får indflydelse på spillet. Greens har det godt, det samme er tilfældet for alle teesteder. Greenkeeperne har priklet alle greens og det er faktisk også sket på fairways.

”Det har vi gjort for at få jordbunden så sund som muligt. Lige nu er der derfor huller overalt, men forsvinder hurtigt, når varmen kommer og vi begynder at klippe græsset. I det hele taget er vi helt væk fra de ujævne fairways, som vi på grund af dyrespor og tørke havde det første år,” siger chefgreenkeeper Nick Bosholdt, der også glæder sig over, at alle de nyplantede træer har overlevet og klarer sig godt.

Hul 1: Bunkerkanten på venstre greenbunker bliver skåret ned, så højdeforskellen mellem bunker og green bliver mindre.

 

Hul 2: I løbet af året er det planen at udvide søen til højre for fairway, så den kan optage mere af det vand, der normalt gør den laveste del af fairwayen våd. Allerede inden sæsonstart lægger greenkeeperne et dræn ned i jorden til højre for greenen, da højre side ofte er meget våd. Det samme gælder området hen mod stien til næste hul, så også her bliver der drænet. Der er desuden kommet en ny bro over åen, da den gamle braste sammen, da en gravemaskine kørte over den.

 

Hul 9: Greenbunker i højre side er blevet gjort større

Øvrige huller på Skjoldungen: Ingen ændringer i forhold til 2023

Læs mere:

Herunder – se fotos og videoer fra vinterens løb og det tidlige forår på Skjoldungebanen: