Leder efter fremtiden for kaninmatcherne

Hvordan skal de populære kaninmatcher om mandagen forme sig, når de efter åbningen af den nye bane til sommer flytter derover?

Det skal der findes en løsning på – og gerne hurtigt. Rigtig mange begyndere og fleksmedlemmer er glade for mandags-matcherne, både i forhold til at tage godt imod nye og samtidig for at være en rigtig god og fleksibel aktivitet for lidt mere erfarne.

Imidlertid er der sket det, at der blandt kaninudvalget og hos en del af deltagerne på kaninmatcherne er opstået en utilfredshed med, at kaninmatcherne i fremtiden skal afvikles på 9-huls banen. Glæden over, at den nye og meget bedre bane er tæt på åbning, er for flere medlemmer overskygget af en skuffelse over, at kaninmatcherne fremover ikke skal afvikles mandag aften med gunstart på 18-huls banen.

I skrivende stund kan kaninmatcherne risikere at stå uden arrangører, fordi de fleste af de nuværende medlemmer af kaninudvalget overvejer at trække sig. Enkelte har allerede gjort det.

Mandag aften den 30. maj mødte formand Kim Møller Behrend op i klubhuset, da dagens kaninmatch var færdigspillet ved 20-tiden. Denne gang var der ca. 65 deltagere – lidt lavere end normalt, men vejrudsigten med mulighed for kraftig regn var nok årsagen til det. Formanden var inviteret netop for at fortælle om bestyrelsens beslutninger og tanker om kaninmatcherne i fremtiden.

 

Ny bane skal give mere plads

Kim Møller Behrend startede med at fortælle om baggrunden for etableringen af den nye bane, Skjoldungen, som åbner i starten af juli. Han sagde, at Roskilde er den klub i landet med flest spillede runder på 18-huls banen og at medlemsundersøgelser år efter år viser, at mange medlemmer er utilfredse med, at det er for svært at få udslagstider.

Derfor er flere udslagstider på Store Skjold (18-huls banen) en af de væsentlige årsager til bygningen af den nye bane.

”Men der er også andre begrundelser – og det er faktisk noget, vi har arbejdet med i 8-10 år. For det første vil vi gerne skabe nogle gode faciliteter til alle medlemmer uanset på hvilket niveau, de spiller og på tværs af alder. Dernæst har vi ønsket at få et ligeværdigt anlæg med en ny bane på niveau med 18-hullers banen og hvor man kan blive skrevet op og ned i handicap. Banen er kortere end ni huller på den store bane, men også det er med fuldt overlæg – for at understøtte de medlemmer, der ikke har så meget tid, men som samtidig er så attraktiv, at også vores fuldtidsmedlemmer har lyst til at bruge den. Endelig har vi lavet nye medlemskaber, der skal nedbryde den lidt gamle ”dem og os”-kultur, hvor par 3 bane spillerne bare kunne passe sig selv ovre på par 3 banen og 18-huls spillerne ikke ville nedværdige sig til at tage en runde på par 3 banen,” lød det fra Kim Møller Behrend.

Oven på alle disse temaer med ny bane og nye medlemskaber har bestyrelsen derfor truffet nogle overordnede beslutninger.

  1. Alle planlagte ni huls aktiviteter flytter over på den nye bane – herunder kaninmatcherne
  2. Fleksmedlemmer kan i fremtiden deltage i alle klubaktiviteter på 9-huls banen, men ikke på 18-huls banen

Begge beslutninger får indflydelse på kaninmatcherne – og disse konsekvenser var tydeligvis ikke gået op for mange af kaninmatch-deltagerne. Og derfor kom der mange reaktioner.

 

Populært tilbud både for begyndere og fleksmedlemmer

På mødet mandag aften blev det soleklart, at kaninmatcherne ikke alene er et godt tilbud for nye i klubben, men også er et mødested for fleksmedlemmer, der enten ikke har tid til at blive fuldtidsmedlemmer eller som ikke ser sig selv deltage i fx Herredag og Damedag.

”Det er for indspist og svært at komme ind i Herredagens og Damedagens fællesskab. Her på kaninmatcherne har vi fået et godt fællesskab og lært andre at kende, som vi så kan spille med på andre tidspunkter. Det er et godt koncept, at vi er damer og herrer sammen og at vi bliver sat til at spille på kryds og tværs,” lød et af de indlæg, der høstede klapsalver på aftenen.

Webmaster Henrik Overgaard Pedersen, der i øjeblikket vikarierer i sekretariatet, fortalte om mulighederne for ny-afvikling af kaninmatcherne samt andre aktiviteter på den nye bane, Skjoldungen.

”Jeg har i flere omgange haft drøftelser med kaninudvalget om, hvordan vi viderefører kaninmatcherne, så de fortsat er attraktive og populære. Bestyrelsen har sat de overordnede rammer, men det er så op til kaninudvalget og os i sekretariatet at finde frem til en god løsning. Vi har haft flere løsningsmodeller på bordet, blandt andet to starter om mandagen, så dem, der i dag ikke kan nå at være i klubben til normal kaninstart, får mulighed for at være med.

Og på den måde kompenserer vi for, at der er plads til færre deltagere ved en gunstart på 9-huls banen end en gunstart på 18-huls banen.”

 

Brug kaninmatchernes styrke

”Vi har også drøftet muligheden for en kaninmatch om måneden på 18-huls banen – uden gunstart. Her kan fleksmedlemmerne så ikke være med. Andre muligheder kan også være, at kaninmatcherne alene bliver for spillere med handicap over 36. Der er mange måder at gøre det på – og vi skal finde frem til en fælles løsning. Mit håb er, at vi får lavet et eller gerne flere tilbud, som både tilgodeser begyndere og de fleksmedlemmer, der i dag er rigtig glade for at deltage i kaninmatcherne,” sagde Henrik og tilføjede:

”Jeg er helt med på, at kaninmatchernes måde at blive afviklet på tiltrækker nogle af jer, der har svært ved at se jer ind i fx Damedagen og Herredagen, som er meget populære for fuldtidsmedlemmer, men hvor det ikke er lige så nemt som ny at komme ind i fællesskabet som ved kaninmatcherne, hvor man bare kan tilmelde sig og møde op. Medlemmer med lyst til at lave nye aktiviteter er derfor meget velkomne til at stikke hovedet ind i sekretariatet. Jeg håber, vi får lavet en god løsning – både for kaninmatcherne og andre nye aktiviteter på vores nye 9-huls bane.”

På mødet fortalte formand Kim Møller Behrend også om klubbens arbejde med at effektivisere fortrinsrettider for klubber i klubben og om et ”fra vugge til grav”-koncept, der sikrer, at medlemmer uanset niveau og alder har et spille- og aktivitetstilbud på klubbens baner gennem et helt liv. Til sidst sagde han:

”Jeg håber meget, at kaninudvalget vil fortsætte deres fantastiske arbejde, fordi de er utrolig dygtige til det. Jeg håber samtidig også, at de af jer, som måske vælger at prøve nogle andre klubaktiviteter, fastholder jeres venskaber herfra. Og hvis der er nogle, der vil tage initiativ til at lave nogle matchaktiviteter, som passer til jer på den nye bane, så hold jer endelig ikke tilbage.”

Og så lige til sidst en opsummering af, hvad der kommer til at gælde, når den nye bane åbner.

  • Senior fleksmedlemmer kan spille lige så meget, de vil på 9-huls banen og deltage i alle klubaktiviteter på Skjoldunge-banen. De kan desuden tilkøbe runder på Store Skjold til halv pris, men ikke deltage i matcher og andre klubaktiviteter på 18-huls banen
  • Greenfee fleksmedlemmer – et medlemskab for dem, der spiller få gange og som betaler halv greenfee hver gang, de spiller uanset om det er på Store Skjold eller Skjoldungen. Disse medlemmer kan ikke deltage i klubaktiviteter på banerne
  • Par 3 medlemmer – dette medlemskab udløber med udgangen af 2023. De fleste overgår til senior fleksmedlemmer, men der er også en gruppe, der ikke har et golfkørekort til Dansk Golf Union (et DGU-kort). De vil få tilbud om gratis træning, så de kan bestå golfkørekortet. Når den nye bane kommer, skal man nemlig have et DGU-kort for at spille på banen. Det er slut med pay & play spillere
  • Fuldtidsmedlemmer kan spille på begge baner og deltage i klubaktiviteter begge steder

Kontingentet i 2023 bliver:

  • Fuldtidsmedlemmer = 7450 kr.
  • Senior fleksmedlemmer = 3980 kr.
  • Greenfee fleksmedlemmer = 1940 kr.

I 2022 er der lavet en overgangsordning og for par 3 medlemmerne er der lavet en pris-overgangsordning, der også gælder i 2023. Fra 1. januar 2024 skal par 3 medlemmerne overgå til et andet medlemskab.

Sekretariatet er i gang med koordinering af klubbens 9-huls aktiviteter med alle de forskellige arrangører, så der snart foreligger en samlet plan, der kan kommunikeres ud.

Skjoldungen åbner i starten af juli – den præcise dato kommer snart.

På billedet er det Hans Kristian Olsen og Finn Tvede fra kaninudvalget, der fortæller om kaninmatchens resultater, inden formand Kim Møller Behrend (siddende foran dem) gik på og fortalte om fremtiden.