Gratis bolde på drivingrange – efterlyser folk til opsamler-team

Fra foråret bliver den nuværende boldautomat nedlagt og der etableres et helt nyt boldopsamlingssystem. Der bliver samtidig gratis bolde på drivingrange også for greenfeespillere – til gengæld stiger greenfee-prisen med 10 kr.

Det nye boldopsamlingssystem betyder samtidig, at det er muligt at samle bolde op på drivingrangen med en nyindkøbt boldopsamler, uden der overhovedet skal løftes bolde. Men der skal stadig køres med vognen – og nu efterlyser klubben frivillige til et sådant boldopsamler-team.

“Vi får bygget en ”grav” bag skuret med boldautomaten, som man kan køre henover med boldsamleren. Når man holder der, så udløses boldene med et enkelt håndtag, hvorefter alle de indsamlede bolde falder ned i graven. Derfra løftes de automatisk med en elevator til vaskemaskinen og derfra videre til et kar, hvorfra man tager boldene. Der skal altså ikke foretages nogen ”løft” af tunge kurve med bolde eller lignende,” fortæller daglig leder, Anders Schnack og tilføjer:

“Boldsamling sker så alene ved, at man kører rundt med boldsamleren – og derefter læsser af automatisk. Det tager ikke lang tid. Alle kan gøre det – fra 16 år og opefter.”

Efterlyser frivillige til at køre med boldopsamleren

Det er håbet, at opgaven med at samle bolde kan blive delt mellem en større gruppe frivillige, ikke mindst i weekenderne hvor greenkeeperne kun i begrænset omfang er på arbejde. Weekenderne kunne dækkes af fire mand m/k (eller flere). Fire giver ca. en weekend om måneden pr mand.

Der skal køres en tur lørdag og en tur søndag. Tidspunktet er fleksibelt – men helst formiddag.

Chefgreenkeeper Nick Bosholdt står for organiseringen af boldopsamlingen og gruppen af frivillige, men er du interesseret, så send en mail til Anders Schnack på anders@roskildegolfklub.dk.

“Starten på den nye boldopsamling sker først i maj/juni, men vi vil gerne have samlet holdet nu. Jo flere jo bedre – alle er velkomne. Desuden er Nick en hyggelig arbejdsgiver 😊😊”.

På billedet er det den nuværende boldopsamler, der er i aktion. Der bliver indkøbt en ny, der meget nemmere kan levere boldene ned i en boldgrav, så der ikke skal foretages nogen løft som det hidtil har været tilfældet.