Frost i jorden gør, at vinterbanen først åbner torsdag 25/2 2021

Selv om vejret er godt med forårsagtige temperaturer om eftermiddagen, så er banen desværre stadig for frossen til at spille på.

Det bliver derfor først fra torsdag den 25. februar, at banen bliver åbnet op for spil igen.

Greenkeeperne har mandag været rundt omkring på banen for at inspicere, blandt andet udstyret med et spyd og en hammer for at tjekke, om der stadig er frost i jorden.

Det er der.

”Der er enkelte huller, der ligger i fuld sol, hvor vi kan se, at frosten allerede er forsvundet, men rigtig mange steder er der stadig hård frost under overfladen, ligesom der stadig ligger overfladevand fra det kraftige snevejr i sidste uge, og vores bekymring er derfor, at mange mennesker på banen vil ødelægge græsset og medføre store mudder-plamager, som vi så skal slås med resten af foråret. Derfor holder vi hellere lukket nu for så at være klar til en god bane på torsdag,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Nick og de øvrige greenkeepere benytter de kommende dage til at ændre flagplaceringer på vinterbanen plus der bliver flyttet en hel del teesteder, så man står på mere fast grund i stedet for de nuværende teesteder, der er blevet godt mudrede. Fra torsdag bliver vinterbanehullerne derfor generelt lidt kortere, men også lidt bedre at spille.

Billederne viser noget af frosten på banen – desuden viser videoen spydtesten.

Sekretariatet sletter alle bestilte tider tirsdag og onsdag – men fra torsdag er det altså igen muligt at bestille tid for spil på vinterbanen.

Drivingrange er åben. Spillerne skal selv samle bolde med de boldvogne, der står deroppe. Jorden på drivingrange er imidlertid meget våd, så boldene er noget mudrede.

På billedet herunder er det juniorspilleren Christoffer Thorhauge, der har hentet rent vand fra toilethuset på hul 12 til at vaske de bolde, han og kammeraterne henter ude på drivingrange med de manuelle boldvogne, der står ved drivingrange.

Der kan også trænes på indspilsområdet, men IKKE på puttinggreen.

Vær fortsat opmærksom på forsamlingsforbuddet på fem personer og to meters afstand.