Semi-rough-klipperen går på pension efter otte år

Roskilde Golf Klub har mistet sin semi-rough specialist, nemlig greenkeeper Sten Holbech Jensen, der er gået på pension efter otte år i klubben.

Steen bliver 69 år lige før jul – og efter at have arbejdet med manuelt arbejde siden han var 17 år så synes Steen, at det er på tide at sige stop.

”Jeg har været glad for at være i klubben og jeg vil helt sikkert komme til at savne kontakten med medlemmerne. Der har da været nogle enkelte utilfredse en gang imellem, for vores maskiner larmer jo en del, men langt de fleste er søde og glade. Den kontakt har jeg været glad for,” fortæller Steen, der kommer til at gå hjemme med sin kone, der er stoppet som dagplejer.

Steen spiller selv golf – og har gjort det siden han blev 50, og det fortsætter han med, sandsynligvis i Holbæk, som passer i afstand til Mørkøv, hvor han bor.

”Men jeg vil stadig komme og spille i Roskilde, for jeg er med i SGO-ordningen og det er jo en god bane”, griner Steen.

Ellers vil han også komme til at bruge mere tid på at gå med hunden, tage til foredrag og måske også lære lidt italiensk, da han har familie sydpå.

En ting kommer han ikke til at savne, når han stopper, det er mødetiden kl. 6 om morgenen.

”Jeg har aldrig været god til at komme tidligt op,” griner han.

Steen er udannet blomstergartner, men har udover læretiden aldrig arbejdet med det. Han har dog været champignondyrker sammen med sin far og søster, men langt de fleste år i hans arbejdsliv har han været på Landbohøjskolen. Han fik dårligt knæ på et tidspunkt og måtte stoppe – og herefter søgte han så job i golfmiljøet ved at sende ansøgninger til samtlige golfklubber på Sjælland.

Han fik tilbudt job både i Skjoldenæsholm og i Roskilde.

”Heldigvis valgte jeg rigtigt og tog til Roskilde. Det var en god beslutning i forhold til, hvad der siden skete i Skjoldenæsholm. I Roskilde har jeg været glad for at være,” siger Steen.

Her i klubben har Steen først og fremmest været den, der har klippet semi-roughen. Han har været ansat 9-10 måneder hvert år, og de timer skal så erstattes af en anden, når vi kommer over i 2021.

På billedet sidder Steen for sidste gang på semi-rough-klipperen ved drivingrange.