Prøvemedlemmer 2023: Referat af match og særligt 2024-tilbud

Hvordan kommer man godt i gang med sæsonen i år to efter man har været prøvemedlem i Roskilde Golf Klub?

Det har der de seneste år været prøvet forskellige modeller på – og nu er der sat endnu mere i system af klubbens nye begynderudvalg, der samler alle aktiviteter rettet mod prøvemedlemmer, sidste års prøvemedlemmer og generelt nyere medlemmer med handicap over 36 (kaniner).

Her i 2024 sæson blev der tirsdag den 23. april afholdt en match, hvor prøvemedlemmer fra 2023, der efterfølgende meldte sig ind i klubben, var inviteret.

Længere nede kan du se et referat af matchen, men først skal vi lige gøre opmærksom på et tilbud til sidste års prøvemedlemmer, som løber hele foråret med tilbud om særlig holdtræning enten tirsdag formiddag kl. 11-12 eller onsdag eftermiddag kl. 16-17. Der er begrænsede antal pladser og tilmelding fra gang til gang.

Træningen har to formål:

  1. Selvfølgelig at uddannelse sidste års prøvemedlemmer til at blive bedre golfspillere
  2. Hjælpe deltagerne med at få et godt netværk til fremtidigt spil og fællesskab

Første træningsdag er tirsdag den 30. april.

Her kan du se siden, hvor alle træningsdagene er oplistet – med link direkte ind til GolfBox, hvor der er tilmelding. Log på med dit medlemsnummer og din kode. Træningen er gratis. Du finder siden under “Aktiviteter” – “Begyndervoksne” – “Løverne – træning for sidste års prøvemedlemmer”.

 

Match med dame og herrevindere

Så tilbage til matchen tirsdag den 23. april. Her var der nemlig 28 prøvemedlemmer fra ”sæson 2023”, der mødte glade op til forårsmatch på Skjoldungen trods kulde og silende regn. Matchen var arrangeret af begynderudvalget.

Efter matchen var der samling i restauranten til præmieuddeling og information om de forskellige aktiviteter på Skjoldungen: Kaninmatcher, Optimisterne og Den Ultraseje Torsdagshyggeklub.

Der var præmier sponsoreret af sekretariatet til 1., 2. og 3. pladsen hos både damer og herrer.

Vinderne hos damerne

  1. Liselotte Marstrand med 23 point
  2. Helle Ditlev med 22 point
  3. Gitte Højmark med 19 point

Vinderne hos herrerne:

  1. Michael Rene Larsen med 21 point
  2. Per Larsen med 20 point
  3. Niels Mortensen med 19 point

På vegne af begynderudvalget

Merete Koefoed

Eliten på tur: Gode spiltips og B-game til de mindre gode dage

Igen i år (2024) var træningslejren for eliten henlagt til Lübker Golfresort i Nimtofte på Mols. En fantastisk bane, der jo skal være vært for en afdeling af DP World Tour til august. Og en bane, hvor vores egen Mads Viemose Larsen netop har fået et flot resultat på, da han stillede op for 14 dage siden i årets første rangliste turnering.

18 håbefulde elitespillere og en ny pro tog glade afsted fra Roskilde klokken meget tidligt fredag morgen den 19. april i isnende kulde, mens de tænderklaprende bildte sig selv ind, at det nok skulle blive varmere. Det blev det ikke… Til gengæld tog vinden til og der var flere, der var glade for deres luffer og huer den første dag!

Foursomes på programmet samt puttetræning og allerede fra starten af fik Martin Hansen rystet posen og rystet op i vaner og gamle måder at se sig selv på og alle fik lov at få presset sig selv både med uvante konstellationer, uvante slag og træningsøvelser, der ikke var, som de var vant til.

Det var helt igennem godkendt – og der blev brug for den wienerschnitzel, restauranten diskede op med, for alle havde meget røde kinder og havde fået brugt en del krudt, da vi endelig kom ind til middag – og det blev vist også nogle tidlige ”godnat”, der blev ønsket den aften.

Lørdag startede med teknisk træning og slagtræning. Gennemgang af svinget og gennemgang af hvor fedt det er at have Trackman til rådighed på sin range.

Man kan se alle data punkter og blive bevidst om, hvor langt (eller i nogens tilfælde – og her peger fingrene tilbage på forfatteren selv) kort, man slår. Man kan se gennemsnit og spin og en masse andre ting. Og så er det sjovt og engagerende at følge med i.

Se introduktionen til Trackman herunder:

 

Lørdag skulle vi spille slagspil og holde fokus på statistikken omkring vores putting. Hvor mange puts fik vi brugt undervejs? Det gav anledning til en god diskussion før, under og efter og en indsigt i, hvorfor vi ikke altid er så fokuserede på puts og hvor mange af dem, vi bruger. Der blev spillet godt og der blev spillet skidt. Der var sne og hagl og regn og kulde. Og så lidt mere kulde. Men indimellem skinnede solen og der var læ og så kunne man tage huen af og nyde solen i de to minutter, det varede.

Efter spillet var nogle lidt våde, mens andre havde nydt godt af tidligere starttider. Men efter en halv times tid med en drink i baren var de fleste friske på mere og vi fik spillet næsten en hel runde mere på den dejlige par 3 bane, Lübker også har at byde på. Næsten en hel runde, før himlen åbnede sig igen og denne gang sendte iskolde hagl ned over banen i et afsindigt blæsevejr. Godt vi bare skulle ind og spise, før vi skulle i seng.

Søndag og turens sidste dag. Dagen startede med minus to grader og helt stille vejr og solskin. Meget, meget smukt – og meget koldt. Dejlig morgenmad og langsomt vågnede kroppen. Vi skulle ud at træne bunkerslag og chipping før første starttid.

Dagens program bød igen på slagspil og denne gang med fokus på ramte greens og ramte fairways. Det korte spil var en hårdt tiltrængt disciplin. Masser af gode råd og Martin fik lov til at presse os igen og lære de fleste nye metoder til at blive endnu bedre. Vejret så ud til at holde og solen var fremme.

Første starttid og igen gav det øgede fokus på statistikpunkter nogle øjenåbnere rundt omkring og noget fokus på emner som i hvert tilfælde for nogle spillere var langt væk. Men samlet set giver det mening for alle og hvis vi husker, hvad det er, der giver os lavere scores og fokuserer på de punkter i stedet for de punkter, vi normalt gør, bliver vi bedre golfere – og vi får ikke bare et A-game, hvor det fungerer når vi spiller godt – men også et B-game, som vi kan spille, når det ikke fungerer godt.

Den sidste runde bød også på en ny sløjfe, så vi fik spillet alle tre sløjfer på Lübker – men det er altså stadig på Sand & Sky sløjferne, den bane for alvor udmærker sig – sikke dog en fantastisk stand, de formår at holde den i – på trods af frost og regn og sne. Ud over alt den seriøse træning har vi heldigvis en trup med masser af grin, humor og godt humør. Så vi tager det sure med det søde og vi har det altid sjovt i Roskildes elite.

Holdet evaluerede kort inden hjemtur mod Roskilde og alle havde haft en dejlig weekend med et stort udbytte – det kommer til at betale sig, når sæsonen for alvor kommer i gang. Eliten er for alvor kommet ind i 2024 og nu er det bare fremad!

Anders Djurhuus

Formand for eliteudvalget

Se alle billederne fra turen herunder:

Mange vilde dyr på banen, når der er fred på hullerne

De spillere og ansatte i Roskilde Golf Klub, der møder i klubben tidligt om morgenen, er der sent på aftenen eller er tæt på banerne, hvor hullerne er lukkede og der dermed er fred til dyrene, disse heldige kan en gang imellem opleve et storslående syn af vilde dyr.

Personligt har jeg ikke forstand på, hvad der er rådyr, dådyr, kronvildt, og jeg har i dette tilfælde ikke haft fat i en ekspert fra natur- og miljøudvalget, men se herunder nogle eksempler, som medlemmerne har fotograferet på afstand og sendt her til hjemmesiden. Der er også en video, som greenkeeper Josefine Andersen Kold har optaget på hul 15 her i februar 2024.

Herunder kan du se andre fotos – jeg kan ikke huske alle fotograferne, men senest har Solveig Kaas sendt fotos fra hul 10-11, hvor der virkelig er trængsel.

 

Stor F. J. Poulsen match på begge baner søndag 12. maj

Intet forår uden en F. J. Poulsen match – og sådan bliver det også i 2024.

Søndag den 12. maj er der igen stor match, hvor alle er velkomne – både fuldtids- og flexmedlemmer.
Senior flex medlemmer kan melde sig til matchen på Skjoldungen, der starter kl. 10 og der er også match på Store Skjold for fuldtidsmedlemmer. Fuldtidsmedlemmer kan også melde sig til matchen på Skjoldungen, hvis de hellere vil spille de lidt kortere huller. Matchen på Skjoldungen er dog også 18 huller – altså to runder. Og man tæller almindeligt stableford på begge baner.

Som navnet fortæller, er sponsor på matchen F. J. Poulsens anlægsgartneri – de er vært for mad og drikke i Restaurant Birdie efter matchen og firmaet står også for præmierne.

Ud over præmier til vinderne i de tre rækker er der også præmier til længste drive på et hul og nærmest flaget på et par 3 hul.

Deltagerne deles op i to rækker på Store Skjold og én række på Skjoldungen. Der er gunstart kl. 9 på Store Skjold og kl. 10 på Skjoldungen.

Sidste tilmelding er onsdag den 8. maj kl. 12.

Læs mere:

Tag cyklen og vind præmier for klimaets skyld

Natur- og miljøudvalget afvikler igen her i 2024 en ”Vi cykler til golf”-kampagne.

Det går i sagens natur ud på at få endnu flere til at tage cyklen til golfklubben i stedet for at køre i bil – og på den måde styrke klimaet. Transport til og fra golfklubben er en af de største miljøbelastninger, som golfspillere bidrager negativt med til klubbens CO2-regnskab, så cykling og samkørsel gør en stor forskel.

Der er både nye og kendte ting i ”Vi cykler til golf” i 2024.

Det nye er:

  • Alle deltagere i kampagnen inviteres med til en ”Vi cykler til golf”-match på Skjoldungen fredag den 17. juni kl. 16.30-19. Udover spil med andre cyklende golfspillere, så bliver der mulighed for at øge antallet af kilometer – og dermed vinderchancerne. Dagens stablefordresultat bliver nemlig ganget med antal kilometer. Så kom og vær med til en sjov og hyggelig match.
  • Der er tilmelding til “Vi cykler til golf”-matchen i GolfBox – og der er plads til 40 deltagere. Det koster 50 kr. at være med. Pengene går til lidt let at spise – drikkevarer er for egen regning
  • Her er link til tilmelding til matchen den 21. juni – du skal logge dig ind med dit medlemsnummer og kode for at tilmelde dig og betale

De kendte ting:

  • Tag et scorekort oven på skabet ved opslagstavlen ved siden af indgangen til sekretariatet
  • Skriv på scorekortet, hver gang du cykler (dato og km). Antallet af kilometer er det samlede (frem og tilbage)
  • Aflevér det fyldte scorekort inden 16. juni i sekretariatet
  • Når du har cyklet ni gange, svarende til en for-ni på kortet, kan du få en lille fadøl eller et glas vin eller en vand i Restaurant Birdie mod fremvisning af det udfyldte kort.
  • Skulle du cykle mere end de 18 ture, der er plads til på kortet, tager du bare et nyt kort og fortsætter med at trampe i pedalerne

”I år er der præmie til den der cykler flest gange, men der er også en række af andre præmier. Hovedpræmien er fra Fri Cykler i Allehelgensgade og derudover er der lodtrækningspræmier fra Proshoppen, F. J. Poulsen, sekretariatet og fra greenkeeperne,” lyder det på vegne af natur- og miljøudvalget fra Jan Eriksen, der på forhånd takker for opbakningen.

Kampagnen kører fra 1. maj til 15. juni 2024. Du kan være med, uanset om du kører en eller 20 gange i perioden.

På billedet er det Lars Carlsen, Jan Eriksen og Henning Nordstrøm fra natur- og miljøudvalget, der arrangerer “Vi cykler til golf”-kampagnen.

16. maj: Oplev naturen på banen med kyndig vejledning

Årets nattergaletur bliver i 2024 afviklet torsdag den 16. maj kl. 19.

Alle er velkomne – uden tilmelding på forhånd.

Som sædvanlig er det Henning Nordstrøm og Jan Eriksen fra natur- og miljøudvalget, der er de to kyndige vejledere på turen, der starter og slutter ved klubhuset. Turen kommer både til at foregå på Skjoldungen og på Store Skjold – og også lidt uden for banen, så den nye å og det nye fugletårn fx bliver vist frem.

”Ud over at lytte til fuglene vil vi fortælle om arbejdet for naturen og miljøet på golfbanen. Det vil bl.a. omhandle vores arbejde for at øge biodiversiteten gennem opsætning af billeboer, forbedring af vandmiljøet og senest udplantning af hundredvis af træer og buske på Skjoldungen,” fortæller Henning og Jan, der samtidig stiller det retoriske spørgsmål:

”Lykkes det os i år at høre den lille løvfrø, som er indvandret på banen og vil vi ved det nye å-løb og de omkringliggende enge igen se viben i akrobatiske flyvning?”

Det finder man ud af på nattergaleturen.

Mødested er på terrassen ved klubhuset kl. 19 torsdag den 16. maj. Herefter er der et par timers gåtur og naturfortælling, hvorefter alle slutter i klubhuset til kaffe/the og kage.

Efterlyser fire, der vil hjælpe med at rive bunkers

Græsset vokser og greenkeeperne klipper og klipper, så banerne hele tiden står skarpt og lækre til vores golfspil. Der er meget at se til, og derfor efterlyser chefgreenkeeper Nick Bosholdt nu fire frivillige, der på skift vil hjælpe med at rive sandet i klubbens ca. 70 bunkers.

Det er et arbejde, der både foregår med maskine og med håndkraft. Der skal naturligvis noget snilde til at betjene maskinen, ligesom der er noget teknik i, hvordan maskinen skal køre rundt i bunkers for at få dem revet flottest og mest ensartet.

”Vi håber at kunne finde en lille gruppe af frivillige, der vil hjælpe os med bunkeropgaven både på Store Skjold og på Skjoldungen. Det er en opgave, der skal løses midt i ugen, fx onsdag/torsdag. Starttidspunktet er frivilligt, men jo tidligere, jo hurtigere kommer det til at foregå, så jeg foreslår omkring kl. 8. Hele opgaven tager ca. 4-5 timer pr. gang, hvis man er to om at køre sammen. Vi har i forvejen også frivillige til at hjælpe med rulning af greens, ligesom vi greenkeepere og natur- og miljøudvalgets frivillige også har et godt samarbejde. Vi håber derfor at kunne finde nogen, der også vil hjælpe med denne opgave,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Hvis der er fire frivillige, så vil det typisk betyde 1-2 vagter pr. måned. Og Nick er med på, hvis opgaven skal opdeles i flere hold, hvis antallet af timer pr. gang er for højt.

Er du interesseret, så tag fat i sekretariatet, der så sender oplysninger på ”ansøgere” videre til Nick. Skriv til .

Store Skjold åbner for alle huller torsdag 25/4

Så er der gode nyheder om banerne – men også en besked om fortsat at gå forsigtigt på de fugtige områder.

De gode nyheder:

  • Hul 8, 10, 11 og 15 bliver fuldt åbnet fra torsdag den 25. april
  • Alle de teesteder, der indtil nu har været med måtte, åbner som almindelige teesteder fredag den 26. april
  • Det bliver muligt at køre med buggy på Skjoldungen fra fredag

Her er der fortsat udfordringer:

  • Der vil flere steder være afspærringer på grund af meget våde områder
  • Der er også områder uden afspærring, der er fugtige, så gå forsigtigt og hold trolleys væk fra disse steder
  • Det er for vådt flere steder på Store Skjold til at køre med buggy

”Buggier på Store Skjold vil kunne lave skader på græsset de våde steder, så derfor er vi nødt til fortsat at sige nej til golfbiler indtil videre. Hvis det fortsætter med tørvejr, så er der håb for, at vi kan åbne op i næste uge. Vi holder både øje med vejrudsigten og hvordan jorden har det. Generelt har det hjulpet meget i forhold til, hvordan det så ud for et par uger siden, men det er fortsat fugtigt specielt på hul 8 omkring teestederne og den første del af fairway og ved hul 15 op mod greenen og i venstre side af fairway før svinget,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

 

Specielt omkring buggier og Golfbilens Venner

Som nævnt bliver der åbnet for kørsel med buggier på Skjoldungen fra fredag den 26. april – men altså KUN på Skjoldungen. Der kan bestilles buggy i GolfBox. Det koster 125 kr. for en runde på Skjoldungen. Prisen er 250 kr. for en runde på Store Skjold, når det bliver muligt.

Roskilde Golf Klub har imidlertid også en ordning, der hedder ”Golfbilens venner”. Alle, der er med her, betaler 2100 kr. for en sæson og kan hente en buggy, når de skal ud at spille, men uden mulighed for at bestille den i GolfBox på forhånd. Betingelsen for at være med er, at fuldt betalende har førsteret og at Golfbilens venner kommer til i den rækkefølge, de skal spille. Normalt er der biler nok, men man kan altså komme ud for, at alle biler er ude at køre.

Alle medlemmer af Golfbilens venner skal have et nyt kort til indtjekningsautomaten i klubhuset. Det kort vil være klar fra fredag den 26. april og kan blive udleveret i proshoppens åbningstid.

Men igen: Kørsel med buggy er fortsat ikke tilladt på Store Skjold – kørsel på Skjoldungen er tilladt fra fredag den 26. april.

Billedet er taget ved hul 15, hvor der indtil torsdag er en midlertidig green på fairway lige efter åen.

Første runde i seniorgolf – første hole-in-one

Torsdag 18. april 2024 havde Ove Jensen sin debut i Seniorgolf, og hvilken debut.

På hul 7 på Store Skjold slog Ove en god bold over bunker. Ove og markør Ole Strangholt søgte bolden bag green og i bækken, men nej ingen bold.

Endelig et kig i koppen – og der lå bolden til overraskelse og glæde.

Ved præmieoverrækkelsen i Restaurant Birdie havde matchleder og markør Ole Strangholt fornøjelsen at overrække præmien skænket af Suenson Vine, en dejlig flaske cognac til stort applaus fra de mange seniorgolfere.

Det var Oves start i Seniorgolf, hvor der fra april er kommet 17 nye deltagere, og nu 113 aktive.

På vegne af Seniorgolf

Ejvind N. Jensen

Læs mere:

Hul 14 og forkortet hul 15 på Store Skjold åbner torsdag 18/4

Efter en åbningsperiode med kun 14 huller åbne på 18-hullers banen Store Skjold er det nu tid til lidt flere huller.

Det er hul 14, der bliver åbnet fuldt ud, og så hul 15, der bliver åbnet delvist. Det sker fra torsdag den 18. april 2024. Delvist betyder, at hul 15 får en midlertidig green på den anden side af åen lige inden fairway drejer til venstre op mod den normale green. Hullet kan ikke åbnes fuldt ud, fordi der stadig er meget vådt på området hen mod greenen.

“Det har været meget vådt og vi er fortsat sårbare, hvis der kommer mere regn. Vi tager en ny vurdering i forhold til evt. åbning af hul 10 og 11 i løbet af næste uge og det er målet, at hele banen kan være klar til den store Jyske Bank Åbningsmatch søndag den 28. april, men det er desværre ikke med garanti,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

 

Mulighed for frostlukning fredag-søndag morgen

Med udsigt til frost i den kommende weekend har greenkeeperne lavet et beredskab, der kan gøre det nødvendigt at lukke banerne om morgenen med kort varsel. Det betyder, at hvis du kommer ud til en bestilt tid fredag, lørdag eller søndag og bliver mødt med et skilt på 1. tee, at banen er lukket, så er det forbudt at spille.

“Det er ofte sådan, at hvis vejrudsigten siger op til to graders varme, så ligger golfbanen på en sådan måde, at der ofte er frost hos os. Og hvis man spiller på greens med frost, så bliver græsset meget hurtigt beskadiget. Derfor lukker vi banen om morgenen frem til kl. 10 hvis der er tegn på frost fra om natten,” siger Nick.

Uden frost er Skjoldungen (9-huls banen) fuldt åben – dog skal der slås fra måtte på tee 1.

Store Skjold er lidt mere udfordret. Dels er der udslag fra måtte flere steder, dels er hul 10 og 11 lukkede (og indtil torsdag også hul 14 og 15). Hul 8 er desuden forkortet – måtteteestedet er lige på den anden side af stien efter greenen på hul 7.

Desuden er der flere bunkers, der stadig mangler sand på grund af leveringsudfordringer fra entreprenøren.

Buggier er fortsat ikke tilladt – med undtagelse af rehab-golfspillere, som har dispensation til at køre på Skjoldungen.

Læs mere: