En Roskilde-hilsen fra Ryder Cup i Italien

Så er træningsdagene og åbningsceremonien afsluttet og fredag venter de første opgør i årets Ryder Cup. Der er ingen bedre måde at opleve både træningsdagene og spilledagene end som frivillig til Ryder Cup. Jeg er afsted sammen med min mor Helle og hendes mand Kaj. Vi er alle tre blevet udtaget til tjansen som officials på tribunen ved green på hul 1. En eminent plads til at se hele starten af alle Ryder Cup matcher. Tutter Blume er også til Ryder Cup som frivillig, og har fået en tjans på tribunen på hul 1’s teested.

Selv her i træningsdagene begynder dagen tidligt for frivillige. Vi står op lidt over kl. 4 for at kunne være i frivillig centeret på Marco De Simone allerede kl. 5.30. Her får vi morgenmad, inden vi bevæger os til vores post. Derefter går formiddagen med at holde styr på tribunen og nyde spillerne bevæge sig rundt på hul 1 og afprøve greenen fra alle vinkler. Det kunne vi elitespillere måske lære lidt af. For os slutter dagens arbejde ved 12-13-tiden alt efter, hvornår spillerne kommer gennem hul 1. Derefter har vi resten af dagen fri til at være tilskuer til en af verdens største sportsbegivenheder.

En af de helt store oplevelser er at se spillerne nyde holdet, hinandens selskab, og nyde al den opbakning som holdet får. Det oplever de ikke til hverdag og derfor er Ryder Cup det ypperste for en mandlig spiller at deltage i. Det er tydeligt, at Nicolai Højgaard nyder at være en del af Ryder Cup holdet. Han sludrer, griner og spiller som en drøm. Han er derudover så heldig at have to andre danskere med på holdet, idet hans bror Rasmus Højgaard er chauffør for Thomas Bjørn (vicekaptajn).

De europæiske spillere er virkelig glade for deres publikum i Europa og giver i overgangene mellem hvert eneste hul autografer til nogle heldige fans. Jeg har selv stået på en af disse overgange og været så heldig at sige ”Nyd turneringen” til Nicolai og ”Tak” for autografen til både ham og Rory McIlroy.

Nu glæder vi os til at foursome matchene går i gang fredag. Desværre er det ikke med Nicolai med fra morgenstunden, men vi skal nok få ham at se senere i turneringen.

Anne Sofie Siebuhr

Her kan du se flere fotos, som Anne Sofie har sendt hjem: