Venteliste som fuldtidsmedlem og ny træner snart på plads

Der var mange nyheder, der blev præsenteret, da bestyrelsen torsdag den 7. september 2023 holdt medlemsmøde med ca. 100 deltagere i klubhuset.

De to største nyheder var, at der med øjeblikkelig virkning bliver indført venteliste til at blive fuldtidsmedlem i Roskilde Golf Klub og at bestyrelsen i løbet af september kan præsentere den person, der skal være klubbens nye protræner fra 2024.

Den første nyhed er dog ikke så kategorisk, som den lyder. Ganske vist er ventelisten helt reel, men allerede fra januar bliver der med stor sandsynlighed åbnet op igen.

”I klubbens vedtægter står der, at vi maksimalt må være 1000 fuldtidsmedlemmer (seniorer og ungseniorer) og det tal er vi lige kommet over. Derfor er vi nødt til at etablere ventelisten med det samme. Vi ved imidlertid, at der ved årets udgang er ca. fem procent, der melder sig ud, blandt andet på grund af sygdom og flytning, så derfor er jeg ret sikker på, at vi snart åbner op igen. Og når vi gør det, så er det senior flex medlemmer, der gerne vil skifte til fuldtid, der får fortrinsret,” fortalte daglig leder, Jesper Wedersøe på medlemsmødet.

Ventelisten kommer alene til at gælde fuldtidsmedlemmer. Det er altså fortsat muligt at blive senior flex eller greenfee flex medlem. Den første gruppe kan spille frit på Skjoldungen og betaler halv greenfee på Store Skjold, mens greenfee flex medlemmer betaler halv greenfee på begge baner.

Mikroer og juniorer bliver heller ikke påvirket – de kan fortsat blive medlemmer.

 

Nyt om trænerskift

Netop antallet af ungdomsmedlemmer blev et af de emner, der blev berørt ekstra meget på medlemsmødet. Det kom frem i forbindelse med det trænerskift, der er på vej. Bestyrelsen og den nuværende protræner, Lasse Frølich Kristensen, har ikke kunnet blive enige om en ny aftale, og der er derfor gang i en proces med at finde en ny.

Formand Flemming B. Nielsen fortalte, at der har været afholdt samtaler med fire kandidater og der er ved at blive ført kontraktforhandlinger med den ene af dem.

”Jeg håber, vi har landet en aftale i løbet af de næste uger og glæder mig til at præsentere resultatet for jer medlemmer,” sagde Flemming B. Nielsen.

Flere efterlyste mere konkrete årsager til trænerskiftet, end det hidtil har været fremme i kommunikationen mellem bestyrelsen og medlemmerne. På medlemsmødet tog fx John Reynolds og Michael Steffens ordet.

”Jeg er spændt på, hvad næste års medlemsundersøgelse kommer til at vise af karakterer til træneren – om de bliver lige så høje, som de 10-taller, som Lasse får,” sagde John, mens Michael sagde, at han savnede en mere balanceret kommunikation fra bestyrelsen.

”Jeg er med på, at der er ting, der er fortrolige, men I burde kunne fortælle noget mere om årsagen til, at Lasse ikke skal være her mere. Det er både bestyrelsens og Lasses ansvar, men vi står tilbage og ved meget lidt om den betændte situation. Der er kommunikeret meget som om vi er en virksomhed, men vi er altså en forening,” sagde Michael Steffens.

Både undervejs i mødet og som direkte svar på indlægget sagde formand Flemming B. Nielsen, at han godt kunne forstå, hvis medlemmerne syntes, at informationen har været lidt sløret.

”Men vi har forsøgt på det overordnede plan at fortælle om, at vi ikke kunne blive enige om en ny kontrakt. Det handler både om økonomi, men også om nogle prioriteringer i forhold til klubbens strategi, som vi også gerne vil have fokus på i de kommende år. Udover bredden, som Lasse er og har været rigtig god til, så har vi et hængeparti med at tiltrække børn og unge og udvikle vores elitespillere, og det håber vi kan ske med en ny protræner,” sagde Flemming og pointerede, at en ny træner og hans assistent(er) stadig vil have fokus på at træne de almindelige klubgolfere. Der vil også fortsat være en proshop i klubben drevet af protræneren.

”Det kan vel koges ned til, at den nye træner skal kunne tre gange så meget og får tre gange så lidt i løn,” sagde John Reynolds. Den påstand blev dog ikke kommenteret.

 

Halter efter målsætning på ungdom, elite og træningsområde

Formand Flemming pointerede dog, at de ønsker, bestyrelsen har til en ny træner, ikke handlede om, at klubben skifter retning og nu kun vil satse på ungdom og elite.

”Bestyrelsen har i flere år arbejdet ud fra en langsigtet strategi, hvor vi er kommet rigtig godt med på de fleste punkter. Det gælder fx ombygningen af klubhuset, som både gavner vores sociale liv og restauranten, etableringen af Skjoldunge-banen og dræning af drivingrange. Desuden er der styr på økonomien og vi har ca. 170 frivillige, som laver et kæmpe arbejde i klubben. Det er blandt den slags, der står i vores strategi. Men der står også noget omkring træningsfaciliteter, tiltrækning af unge og gode sportslige muligheder for vores elitespillere – til inspiration for bredden – og her halter vi lidt efter.”

De to sidste ting skal vores nye protræner hjælpe med at stimulere. Det er til gavn for hele klubben, at vi igen får et ungdomsmiljø, der kan fastholde de unge. Udover træning betyder det sociale rigtig meget – og vi har de senere år desværre set, at mange af vores ungdomsspillere er stoppet igen.

Fra salen kom der et spørgsmål, om Roskilde Golf Klub skal til at tiltrække ungdomsspillere fra andre klubber.

”Nej, det går vi ikke efter – med mindre, at det er spillere fra vores eget område, der har skiftet klub og nu gerne vil tilbage igen. Det handler i det hele taget ikke kun om at få fat i nogen, der i forvejen spiller golf, men at blive attraktive for børn, der ikke har prøvet at spille golf før. Og her har vi nogle unikke forudsætninger ved at ligge så bynært, som vi gør. Her er der masser af andre klubber, der har store udfordringer med afstand til byen,” sagde Flemming B. Nielsen, der blev spurgt, om bestyrelsen har lavet nogle konkrete målsætninger om antal spillere, sportslige resultater eller andet målbart i forbindelse med trænerskiftet.

”Nej, det har vi ikke – men det kommer vi selvfølgelig til at kigge på i samarbejde med den nye træner. I første omgang er vores første prioritet at komme op på det antal ungdomsspillere, som vi havde indtil for 5-6 år siden.”

Det bliver offentliggjort her på hjemmesiden, når der er forhandlet – og underskrevet – en kontrakt med den nye træner.

Læs mere fra infomødet:

Fotos fra infomødet den 7. september 2023: