To flotte oprykninger i en meget spændende eliteweekend

Efter den anden divisionsweekend før sommerferien var der masser af høje – og også realistiske – forhåbninger til resultaterne. Hvis alle resultater flaskede sig i pådivisionsweekend den 12. og 13. august 2023, kunne vi håbe på hele fire hold, der kunne rykke op. Helt så fantastisk gik det dog ikke – men det havde nok også været for meget af det gode.

Da vi gik ind til weekenden, var det mest realistiske scenario, at 2. og 3. holdet samt seniorholdet rykkede op. 1. holdet skulle bruge et mirakel. Dame- og veteranholdet kunne ikke rykke op. Så der var lagt i kakkelovnen til en weekend med neglebidende matcher og spænding over hele linjen. Og weekenden skuffede ikke. Det blev nøjagtig lige så spændende, som det så ud til og der blev leveret spil i meget høj klasse – og resultater der flaskede sig – og resultater der ikke flaskede sig. Så alt var som det plejer og alle hold repræsenterede Roskilde på allerbedste måde hele weekenden.

Efter lørdagens runde var status at:

  • 1. holdet lå nummer 2 i divisionen
  • 2. holdet lå nummer 1 i divisionen
  • 3. holdet lå nummer 2 i divisionen – á point med nummer 1
  • Dameholdet lå nummer 2 i divisionen
  • Seniorholdet lå nummer 1 i divisionen
  • Veteranholdet lå nummer 3 i divisionen

Så efter lørdag så det ud til at forudsigelserne ville holde stik. 2. holdet sikrede sig allerede oprykning lørdag efter en fuldstændig suveræn sæson, hvor alle modstandere blev knust. 1. holdet havde gjort hvad de kunne og vundet deres match – og det samme havde seniorholdet. 3. holdet havde desværre tabt deres match ude og skulle nu vinde. Dameholdet havde knust al modstand hjemme og uddelt æg, mens veteranholdet havde indkasseret et snævert nederlag.

Så da søndagens runder skulle spilles var spændingen ikke blevet mindre – og det var stadig muligt for de tre hold at rykke op.

1. holdet vandt stensikkert hjemme i en mindeværdig match, hvor I alle sammen heldigvis havde gjort, som vi bad om – der var nemlig masser af tilskuere på banen – og spillet skuffede ikke – sikke nogle slag tilskuerne fik lov at se. 2. holdet fortsatte med at tromle hen over divisionen og vandt igen sikkert i en match uden betydning. 3. holdet gjorde det, de skulle og vandt sikkert deres match. Seniorholdet led det mest mindeværdige nederlag, man kan forestille sig, hvor det hele først blev afgjort til allersidst. Dameholdet vandt igen, denne gang på udebane – og veteranholdet måtte igen indkassere et snævert nederlag.

Men hvad betød det så for stillingen? Og flaskede resultaterne sig?

Status efter alle matcher:

  • 1. holdet slutter nummer 2 i divisionen á point med Great Northern på førstepladsen. Great Northern rykker op, da de er bedst i det interne regnskab
  • 2. holdet slutter nummer 1 i divisionen med max point og rykker op
  • 3. holdet slutter nummer 1 i divisionen og rykker op
  • Dameholdet slutter nummer 2 i divisionen og bliver i kval-rækken
  • Seniorholdet slutter nummer 2 i divisionen á point med Hjortespring på førstepladsen. Hjortespring rykker op, da de er bedst i det interne regnskab
  • Veteranholdet slutter nummer 3 i divisionen

Så to hold rykker op. Kæmpe tillykke til både 2. holdet og 3. holdet for en fantastisk sæson. Alle de andre hold får lov at prøve igen til næste år og de hårdt tilkæmpede erfaringer fra i år vil stensikkert hjælpe. Der er blevet spillet en masse rigtig god golf på alle holdene og der er blevet vundet en masse kampe undervejs. Det har været en fornøjelse at se den dedikation og viljestyrke. der ligger bagved alle de mange timers arbejde for alle holdene.

Læs videre nedenfor for at få en gennemgang af hver enkelt holds weekend:

 

Roskildes 1. hold spiller i 2. division for herrerne:

Roskilde slutter efter seks kampe nummer 2 i puljen med fem vundne kampe af seks mulige – á point med førstepladsen – og bliver dermed i 2. division.

Kampe:

På holdet i denne weekend: Jakob Falk Schollert, Mads Emil Boas, Mads Viemose Larsen, Nicklas Smith Mølholm, Oskar Emil Harald Nielsen, William Bredtved Hansen, Lucas Mannich Nielsen

12-08-2023 Ledreborg vs. Roskilde – Roskilde vinder 3 – 15

  • 13-08-2023 Roskilde vs. Odense  – Roskilde vinder 13 – 5

Super weekend for 1.holdet. To sejre var påkrævet for at kunne skabe en overraskelse mod Great Northerns dominans i puljen og holdet leverede på alle parametre. Der blev ikke vist nogen nåde, og to sikre sejre blev puttet i tasken i denne weekend. Desværre gik Great Northern ikke ned, så oprykning kunne det ikke blive til – men der blev virkelig spillet en masse gode runder denne weekend.

Lørdag

Ude mod Ledreborg. Det er jo rart ikke at skulle køre så langt – men det er altid sværere at være på udebane. Ledreborg er en svær bane og roughen er virkelig ikke til at spøge med – men det var vores hold tydeligvis heller ikke. 0-6 efter de tre foursomes og maksimalt 15 huller spillet i nogen af dem. Så var vi i gang. Seks singler tilbage og Lucas blev skiftet ind i stedet for Nicklas. Det gjorde dog ingen forskel i dominansen. Fire singler vundet og en delt – og så var et stærkt 3-15 resultat en realitet og drømmen levede videre. Desværre var resultaterne fra Great Northern ikke lovende da de også vandt stort. En chance tilbage.

Søndag

Hjemme mod Odense. Eneste mulighed for oprykning var at håbe på Great Northern tabte og samtidig vinde selv. Efter foursomes var stillingen 3-3. Lidt for spændende. Så eftermiddagens singler skulle blive afgørende. Og her var der virkelig opbakning til holdet. Alle de andre hold var færdige med deres matcher – og samtidig var der dukket andre tilskuere op, så der var en stor flok af tilskuere der fulgte med i hele afslutningen. Det var en fornøjelse at se og spillerne levede heldigvis op til presset. 5-1 blev resultatet i singlerne og en knusende sikker sejr var sikret. Desværre knuste Great Northern Ledreborg 17-1 samtidig så oprykning blev ikke mulig i år…

 

Roskildes 2. hold spiller i 4. division for herrerne:

Roskilde ligger efter seks kampe nummer 1 i puljen med seks vundne kampe af seks mulige og rykker dermed op i 3. division.

Kampe

På holdet i denne weekend: Steven Kitchen, Mathias Harbison-Hansen, Rasmus Bornæs,  Bjarke Gabriel Reggelsen, Andreas Frandsen, Frederik Løgsted Rasmussen, Emil Løgsted Rasmussen, Emil Nielsen

  • 12-08-2023 Værebro  vs. Roskilde – Roskilde vinder 0 – 12
  • 13-08-2023 Roskilde vs. Royal Golf Club – Roskilde vinder 9-3

Roskildes 2. hold skulle blot bruge en enkelt sejr for at sikre oprykningen i det, der har været en ganske suveræn sæson. Og det skulle vise sig overhovedet ikke at være noget problem.

Lørdag

Lørdag skulle holdet på besøg i Værebro. Den modsatte match i Roskilde havde været meget tæt, og der var derfor ikke nogen sikre ting. Men spillet på dagen ville det anderledes, da holdet besluttede sig for bare at kvase modstanden og vinde alle matcher. Fuldstændigt suverænt og overbevisende. En enkelt match sluttede på 18’ende hul, mens resten var færdige i god tid før frokost. Det var ikke mange minutters golf, der skulle til for at sikre oprykningen. Den blev behørigt fejret med champagnesprøjt og masser af glade smil. Stort tillykke til hele holdet.

Søndag

Matchen søndag var dermed uden betydning. Holdet startede dagen med morgenmad og jakkesætpåklædning og store smil. Men…

Det er jo sport og man tager naturligvis sin modstander alvorligt og kæmper – også i de ligegyldige kampe. Så påklædningen blev skiftet og holdet spillede endnu en god og stensikker match, der endte med den sjette sejr af seks mulige. Der var fundet plads på holdet til Emil Nielsen som vi desværre må tage afsked med i denne sæson, men dejligt at se, at han skaffede os gode point og bidrog ikke mindst til fantastisk stemning hele dagen.

 

Roskildes 3. hold spiller 5. division for herrerne:

Roskilde ligger efter seks kampe nummer 1 i puljen med fire vundne kampe af seks mulige og rykker dermed op i 4. division.

Kampe

På holdet i denne weekend:

Nichlas Tarp, Jonathan Engelbrecht Hansen, Bertram Strømberg, Oliver Viborg Laursen, Sofus Thor Bach Hansen, Kasper Greve, Niklas Krog Fischer

  • 12-08-2023 Kalundborg vs. Roskilde – Roskilde taber 7,5 – 4,5
  • 13-08-2023 Roskilde vs. Ledreborg – Roskilde vinder 10 – 2

3. holdet skulle før denne weekend ”blot” vinde den første kamp for at sikre oprykning. Men det skulle vise sig at blive svært. Greens i Kalundborg var efter sigende de dårligste i mands minde. Hullede, bulede og dårlige. Bare dårlige. Frustrationer over dårlige greens kender vi jo alle, og det blev udslagsgivende for den første match om lørdagen. Heldigvis skulle holdet spille hjemme i anden match, søndag.

Lørdag

Ude mod Kalundborg. I den modsatte match var det utroligt tæt så vi vidste, det kunne blive udfordrende at få den sejr, der var nødvendig. Og det blev lige så tæt denne gang. To delte matcher og kun et eller to huller imellem dem på de andre matcher. Det var et spørgsmål om, hvem der havde mest held på de dårlige greens – men forholdene var jo ens for alle, og når det er tilfældet, er det som regel hjemmeholdet der går sejrrigt fra matchen. Så vi endte desværre med at tabe ude mod Kalundborg. Og pludselig var vi nu ens med Kalundborg i stillingen og skulle som minimum bruge en sejr samtidig med, at Kalundborg skulle smide point… Neglebideren var en realitet.

Søndag

Hjemme mod Ledreborg. Nu skulle divisionen afgøres Og det skulle blive til vores fordel. Holdet var tændt og klar og på hjemmebanen i Roskilde skulle det vise sig at være mere end nok. Ledreborg fik ikke en chance da vi vandt fire ud af fem matcher – og de blev sikkert vundet. Ingen slinger i valsen på en dejlig søndag i Roskilde. Samtidig var Kalundborg så venlige at tabe ude mod Holbæk og oprykningen var endeligt på plads. Superflot kæmpet af vores 3. hold. Vi glæder os til at følge dem i 4. division næste år.

 

Roskildes damehold spiller i kvalifikationsrækken:

Roskilde ligger efter seks kampe nummer 2 i puljen med fire vundne kampe af seks mulige. Dameholdet bliver dermed i kvalifikationsrækken.

Kampe

Spillere på holdet denne weekend: Louise Thygesen, Elisabeth Nyberg Hede, Sara Klimt-Møllenbach, Anne Sofie Siebuhr, Nikki Marie Björkenberg Glenn, Johanne Heidebo Svendsen.

  • 12-08-2023 Roskilde vs Midtsjælland – Roskilde vinder 9-0
  • 13-08-2023 Harekær vs Roskilde – Roskilde vinde 4-5

Dameholdet havde ikke nogen mulighed for at rykke op. De er i division med Køge og Køge er et virkelig stærkt hold. Men det skal jo ikke forhindre holdet i at vise, at de også er et stærkt hold og kan kæmpe med om resultaterne.

Lørdag

Hjemme mod Midtsjælland. En match der på papiret så overkommelig ud. Og det skulle vise sig at være korrekt. Det er sjældent, matcher bliver vundet med 9/7, men det resultat sørgede Elisabeth for i sin match. De andre tre matcher blev vundet lige så komfortabelt og denne dag må man virkelig sige, at dameholdet fik vist, hvor gode de er. Samlet 9-0 er virkelig en øretæve, der vil noget.

Søndag

Søndag var en svær udebane match mod Harekær. I den modsatte match på hjemmebane var det tæt – og det blev det også ude. Som så mange gange endte det med at blive de tre point, en foursome kan vinde, der blev afgørende, men heldigvis faldt det ud til vores fordel.

 

Roskildes seniorhold spiller i 2. division seniorer:

Roskilde ligger efter seks kampe nummer 2 i puljen med fire vundne kampe af seks mulige og bliver dermed i 2. division.

Kampe

Spillere på holdet denne weekend: Tutter Blume, Michael Bastholm, Kim Lyseen, Menno Maat, Johnny Engelbrecht Hansen, Anders Djurhuus, Trine Jensen

  • 12-08-2023 Roskilde vs. CGC – Roskilde vinder 9-4
  • 13-08-2023 Ledreborg vs. Roskilde – Roskilde taber 7 – 6

Seniorholdet skulle bruge tre point i de to matcher for at sikre sig oprykning. Det så på forhånd svært ud, da Ledreborg altid er supergode på hjemmebane, men smilet var stort og modet på at virkelig give den alt, hvad den kunne trække stort. Holdet var i god form, og der var blevet spillet adskillige prøverunder og testet foursome hulrækkefølge og alle forberedelser var gjort. Da weekenden startede, kunne både Ledreborg og Hjortespring nå at indhente Roskildes forspring, så det var med at starte godt.

Lørdag

Hjemme mod CGC. Vi havde vundet ude mod CGC, så dette var matchen, der SKULLE vindes. Det så umiddelbart ud til at blive den letteste opgave. Men det er jo hulspil og alt kan ske…

Tutter lagde godt ud med at vinde sin match og er et ret sikkert kort på holdet – fire ud af fem matcher vundet efter lørdagens spil og otte point til holdet er rigtig flot spillet. Første herresingle var Menno, som havde sin første singlesejr til gode – og den kom heldigvis her. En stensikker 4/3 sejr og godt spil hele vejen. 4 af de 7 point, der skal bruges til en sejr, var på kortet efter to matcher! Men træerne vokser ikke ind i himlen – og de andre kan også godt finde ud af at spille golf. De næste to singler med Michael og Kim blev desværre tabt. Så nu stod den pludselig 4-4 og det var lidt for spændende.

En single tilbage – Johnny. Heldigvis spillede Johnny rigtig godt og vandt sin match sikkert. 6-4 og så blev det – igen, igen – foursomen der blev afgørende. Anders og Trine spillede godt og solidt og hvis putteren havde været varm, var det blevet en endog meget stor sejr til dem. Det var putteren ikke. 15’ende hul. Sikkert på i 3 – 15 meter til hullet. Anders: ”Trine? Skal vi ikke forsøge at få et to-put denne gang?”… Trine: ”Jo da – det lyder som en god ide!” Resultat af det første put? 5 meter for kort og endnu et tre-putt blev noteret… 😊 Men matchen blev alligevel stensikkert vundet og en Roskildesejr var på kortet. Hjortespring slog samtidig Ledreborg og nu var stillingen altså sådan, at kun Hjortespring kunne nå Roskilde – men de var til gengæld bedre end os indbyrdes, så hvis vi tabte og de vandt om søndagen, ville de rykke op i stedet for os. Nerver!

Søndag

Ude mod Ledreborg. Nu var der ingen vej tilbage! Der var kun en sejr. Intet andet. Alle var pumpet op og der var en god spænding. Ledreborg stillede i stærkeste opstilling, da de SKULLE bruge en sejr, ellers kunne de risikere at rykke ned. Vi stillede op i stærkeste opstilling, da vi jo også skulle bruge en sejr. Og det skulle vise sig at blive en neglebider af de HELT store.

Tutter fik ikke fulgt op på sin flotte stime og tabte desværre sin match klart. Det samme gjorde Menno, der var oppe mod en spiller, der bare ramte dagen – to under par efter 13 huller med hcp 4 er altså virkelig flot – og svært at gøre noget ved. Michael havde en af de runder, hvor intet ville lykkes og man føler, man bare forærer det væk – så efter tre singler stod den pludselig 6-0 til Ledreborg og vi skulle nu bruge et stort comeback. Foursomen med Anders og Trine var ”on fire” og havde en rigtig god dag – og denne dag var putteren også varm, så der kom en sikker sejr og en hurtigt afsluttet match. Så var det 6-3.

To singler tilbage. Begge næsten lige. På 18’ tee var Kim lige og Johnny 1 up. Vi skulle bruge to sejre for at rykke op og det så godt ud.

Kims modstander var over det hele op af 18’ende hul, og da Kim lavede en sikker par, vandt han 1up. Nu var det Johnny op ad 18’ende og der stod masser af tilskuere og kiggede på. Men Johnnys nerver holdt. Sikkert på i 3 med tre gode slag. Modstanderen ville dog ikke give sig og slog tre rigtig gode slag og lå nu 2,5 meter fra i 3. Johnny puttede først. Et putt for sejren og oprykning. Men det var et langt putt og endte en meters penge forbi hullet. Nu måtte modstanderen bare ikke hole sit putt. Der blev meget stille omkring green. Puttet blev slået og det virkede som om bolden rullede i slowmotion – lige ned i koppen til en flot birdie, der desværre sikrede Ledreborg en 7-6 sejr og da Hjortespring vandt usvigeligt sikkert over CGC var det en realitet, at Roskilde må tage et år mere i 2. division. Vi tager dem til næste år!

Afgørelsens time:

https://1drv.ms/v/s!AkStfEKjWiung81d2d9KvMmbdiRC1g?e=mD6d7T

 

 

Roskildes veteranhold spiller i 2. division veteraner:

Roskilde ligger efter seks kampe nummer 3 i puljen med to vundne kampe af seks mulige.

Kampe

Spillere på holdet denne weekend: Naomi Harbison-Hansen, Karsten Jensen , Ole Haslund , Jan Birger Nielsen , Frank Tarp Hansen , Dorte Pyll Truesen, Ole Daugaard

  • 12-08-2023 Roskilde vs. Kokkedal – Roskilde taber 7 -6
  • 13-08-2023 Nexø vs. Roskilde – Roskilde taber 7 -6

Veteranholdet skulle i denne weekend spille hjemme mod Kokkedal om lørdagen og ude mod Nexø om søndagen. Der var desværre ikke så meget at spille om for veteranholdet – og der var ikke den store lyst til en lang tur til Bornholm. Men når man deltager, så stiller man selvfølgelig op – og kæmpe tak til holdet for netop at gøre det. For at vise modstanderne respekt og kæmpe om det hele vejen. Vi håber, at næste år bliver bedre.

Lørdag

Lørdag var en hjemmekamp mod Kokkedal. Kokkedal havde vundet en klar sejr på hjemmebane, så det lignede på forhånd en svær opgave. Og da Karsten allerede stod på 18’ende hul, da seniorholdet kom ind og havde indkasseret en øretæve, så det endnu sværere ud. Men Naomi gjorde det fantastisk og selvom hun mødte en spiller med 10 bedre i handicap, tabte hun først på 18’ende hul. Og så kom de tre andre herresingler og her blev der gjort rent bord, Ole, Jan Birger og Frank vandt sikkert deres singler. Så var det – igen, igen – foursome-afgørelse. Men selv om Dorte og Ole kæmpede flot, endte det desværre med et nederlag – og et samlet 6-7 resultat. Jeg tror ikke den lange tur til Bornholm blev kortere med det resultat? For holdets dag var jo ikke forbi endnu. Det var afsted til Bornholm hvor matchen om søndagen allerede havde starttid kl. 8 næste morgen…

Søndag

Søndag morgen tidligt i Nexø. Det skulle vise sig at blive en præcis gentagelse af lørdagen. Med præcist samme resultat. En 7-6 sejr til Nexø, og endnu engang var det foursomen der var afgørende. Igen var det Ole, Jan Birger og Frank der fik point til Roskilde – men hele holdet kæmpede forbilledligt denne søndag på solskinsøen.

 

Afslutningsvis skal der lyde en kæmpe tak til alle spillerne på holdene – men også til alle de frivillige kræfter, der sørger for, at vi kan deltage og være konkurrencedygtige. Alle jer, der kører, bakker op, deltager og kommenterer og synes at det er sjovt at følge med. Bliv ved med det, for vi har brug for jer.

Tusind tak til greenkeepere og sekretariat for at hjælpe med, at vi kan levere en bane i fantastisk stand og en flot klub, når vi tager imod klubberne, vi kæmper mod. Bliv ved med at stræbe mod at gøre vores bane en fornøjelse at spille på.

Og selvfølgelig også en kæmpemæssig tak til Lasse og Emil. Uden jer og jeres opbakning var der ikke så mange virkeligt dygtige golfspillere i Roskilde Golf Klub. 1000 tak for jeres engagement og jeres indsats og held og lykke med fremtiden – vi håber, I husker os og vi glæder os til at møde jer i fremtiden, hvor end den bringer jer hen.

Fra eliteudvalget siger vi tak for divisionssæsonen 2023 – vi glæder os til næste år og det fortsatte arbejde med at skabe de bedste golfspillere vi kan.

Næste mulighed for at opleve elitegolf bliver til Klubmesterskaberne den 26-27 august, hvor tilskuere naturligvis er meget velkomne til at komme og se med.

Anders Djurhuus, formand for eliteudvalget

PS: Peter Bornæs har taget en masse dejlige fotos fra herreholdenes hjemmekampene i weekenden. Desværre har vi en fejl på hjemmesiden, der gør, at webmaster kun har kunnet oploade nogle få af dem, så resten bliver lagt på hjemmesiden, når denne fejl er udbedret. På det øverste foto er det Jakob Falk og William Bredtved.