Særbehandling af greens efter regn – se video

De sidste ugers regn har med det samme givet resultat på golfbanen. Det gullige græs, der var i fare for helt at dø, er ved at få sin grønne farve tilbage og der er derfor lettelse at spore hos greenkeeperne.

”Jeg var ved at blive bekymret for, at tørken havde skadet græsset så meget, at det var helt dødt mange steder og at vi derfor skulle starte forfra med såning, men heldigvis nåede vi at få regn, inden det gik helt galt og man kan allerede nu se markant forskel på banen,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Han håber dog stadig på mere vand – ikke mindst for at få fyldt de store vandbassiner op, så der er vand nok til vanding af greens og teesteder, hvis der igen kommer en længere tørkeperiode.

”Vi har fået ca. 20 millimeter vand de seneste to uger dage – fordelt med stille og rolig regn over flere dage, så vandet har trængt fint ned. Men nu må der også gerne komme en ordentlig byge, så vi får fyldt vandbassinerne op,” siger Nick.

Det våde vejr betød samtidig, at greenkeeperne benyttede lejligheden til at give samtlige greens en kærlig behandling. Præcis hvad der er lavet, kan du se på videoen herunder, men kort fortalt er alle greens blev priklet for at fjerne døde plantematerialer. De er så blevet eftersået og topdresset og kørt over med en måtte, så topdressing og frø er kommet ned i hullerne igen.

”På den måde sørger vi for, at det er de rigtige og sunde græsser, vi har på greens og netop når det lige har regnet, så bliver overfladen meget hurtig god igen,” siger Nick.

Herunder kan du se filmen om pleje af greens: