God elitelørdag efterfulgt af lunken søndag – stor spænding

Efter den første divisionsweekends flotte resultater i 2023 var forventningerne forventeligt høje inden weekend nr. 2, den 17. og 18 juni. Alle hold skulle i aktion og det er nu, hvis vi skal se nogle hold placere sig godt i divisionerne. Alle slag gælder og alle huller vundet betyder noget.

De seks hold, der var i kamp i weekenden, var: Herre hold 1, 2 og 3, dameholdet, seniorholdet og veteranholdet.

Før denne weekend lå alle holdene der i divisionen, hvor deres ambition var – eller højere. Nogle hold spiller for at konsolidere sig i divisionen og nogle spiller for oprykning. Og det ser rigtig godt ud indtil videre.

Efter lørdagens runde var status, at ALLE Roskilde hold havde vundet deres kamp. Altså alle seks hold havde vundet deres lørdagskampe. Utroligt flot resultat. Søndagens blev lige pludselig ikke mindre spændende.

  • 1. herre lå efter lørdag nummer 1 i divisionen
  • 2. herre lå efter lørdag nummer 1 i divisionen
  • 3. herre lå efter lørdag nummer 2 i divisionen – á point med nummer 1
  • Damerne lå efter lørdag nummer 2 i divisionen
  • Seniorholdet lå efter lørdag nummer 1 i divisionen
  • Veteranholdet lå efter lørdag nummer 2 i divisionen – á point med nummer 1

Helt igennem flot og velfortjent for alle hold.

Søndag var der lagt op til flere spændende udematcher. Udematcher er altid svære. Men der var også lagt op til flere hjemmematcher og mulighed for at konsolidere de flotte resultater.

Efter søndagens runde var status at vi desværre ikke havde vundet alle kampe, men også selv indkasseret lidt nederlag:

Status:

  • 1. herre ligger nummer 2 i divisionen á point med Great Northern på førstepladsen.
  • 2. herre ligger nummer 1 i divisionen med max point – 3 point foran Royal Golf Club
  • 3. herre ligger nummer 1 i divisionen – 2 point foran Kalundborg
  • Damerne ligger nummer 2 i divisionen – á point med Harekær
  • Seniorholdet ligger nummer 1 i divisionen – 2 point foran Ledreborg og Hjortespring
  • Veteranholdet ligger nummer 3 i divisionen – 2 point efter Helsingør og Kokkedal

En lille opfordring før du starter med at læse resten af dette lange skriv. Husk at du kan komme ud og støtte eliten når vi spiller hjemme? Der er stadig en weekend tilbage den 12.-13. august og vi har brug for al den støtte vi kan få. Alle tre herrehold slutter af hjemme den 13. august og det kan blive endog meget spændende. Holdene vil sætte pris på at se dig, din familie og alle dem du kender ude for at støtte, klappe og få en golfoplevelse af de helt store.

Den 13/8 forsøger Roskildes elite at arrangere nogle opsamlingssteder, så alle der gerne vil med ud at følge holdene i de afgørende matcher, kan følges med nogle af elitespillerne. Følg med på hjemmesiden for at få mere at vide om det, når vi nærmer os.

 

Roskildes 1. herrehold spiller i 2 division for herrerne:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 2 i puljen med tre vundne kampe af fire mulige

På holdet i denne weekend: Andreas Hillersborg Sørensen, Jakob Falk Schollert, Mads Emil Boas, Mads Viemose Larsen, Nicklas Smith Mølholm, Oskar Emil Harald Nielsen, William Bredtved Hansen.

  • 17-06-2023 Odense vs. Roskilde – Roskilde vinder 3 – 15
  • 18-06-2023 Great Northern vs. Roskilde – Roskilde taber 14 – 4

Vigtig, vigtig, vigtig weekend for førsteholdet. To svære udekampe mod to stærke hold – i Odense og Great Northern. Ingen af de to matcher havde Roskilde som favorit. Men… vores spillere har spillet godt i den sidste tid og der var høje forhåbninger til et godt resultat. Holdet stillede op i en stærk udgave og heldigvis med stærke reserver også – det skulle vise sig at blive nødvendigt.

Lørdag

Ude mod Odense i det fantastiske vejr og vores 1. hold var klar fra start. Men det var modstanderne også og de tre foursomes om formiddagen blev 3-3 med en sejr til hver og en delt. Supertæt og spændende. Om eftermiddagen i singlerne var der dog klasseforskel og vi endte med at vinde alle seks singler overbevisende. Og selv i Mads’ single, der endte på 18ende hul, holdt Mads hovedet koldt og hev sejren hjem til holdet. Fantastisk førsteholdsdag med masser af god golf.

Søndag

Ude mod Great Northern. Det var på forhånd peget ud til at være den sværeste match. De stiller med at virkelig godt hold og selv om vi slog dem på hjemmebanen, var det en anden sag på udebanen. Og da vi blev ramt af både sygdom og skader, var det virkelig nødvendigt at vi havde William med som reserve denne dag. Mads Viemose Larsen havde det ikke fantastisk med småsygdom, men kæmpede alligevel igennem og Andreas Hillersborg Sørensen fik en skade og måtte lade sig udskifte til single runden af William. Men lige meget hjalp det. Overmagten var tydelig og selv om vi vandt den ene foursome, var det ikke nok, da kun Nicklas Smith Mølholm formåede at vinde sin single. Vi måtte desværre se os slået af Great Northern med 14-4. Det skal siges, at Great Northern stillede med et helt andet hold end mod os på hjemmebane og de havde virkelig kørt de store kanoner i stilling. Der er ingen tvivl om det er en klub med en mission og mon ikke de er i Elitedivisionen snart…

Men konklusionen er, at vi er med i divisionen. Vi har spillet godt og både Mads Emil og Oskar var tilfredse med deres spil – selv om det blev til nederlag. Når man er under par og alligevel taber, betyder det jo bare, at modstanderne var lidt bedre denne dag. Men vi kæmper videre med alt vi kan og glæder os til at få flere point på kontoen i næste weekend efter sommerferien.

Herunder kan du se to videoer af først indspil af Andreas Hillersborg Sørensen og derefter put af Jakob Falk Schollert:

 

Roskildes 2. herrehold spiller i 4. division for herrerne:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 1 i puljen med fire vundne kampe af fire mulige

På holdet i denne weekend: Steven Kitchen, Mathias Harbison-Hansen, Rasmus Bornæs, Martin Nicki Pedersen, Andreas Frandsen, Frederik Løgsted Rasmussen, Emil Løgsted Rasmussen.

  • 17-06-2023 Royal Golf Club vs. Roskilde – Roskilde vinder 4 – 8
  • 07-05-2023 Roskilde vs. Værløse – Roskilde vinder 11-1

Roskildes 2. hold er på en mission i år. Fire kampe = fire sejre. Sådan! Det ser godt ud i divisionen og der skal realistisk ”kun” 2 point til i næste weekend for at sikre oprykning. Det er virkelig flot spillet.

Lørdag

I denne weekend startede holdet med en svær udekamp på Royal Golf Club. En bane, der er notorisk svær. Men der blev spillet rigtig godt – og begge foursomes hev en sejr hjem. Da en foursome giver 3 point, var det nok ”kun” at vinde en single og Stephen sørgede for at hive den i land. Både Rasmus og Mathias tabte deres kampe efter en hård strid der sluttede på 17. og 18. hul. Royal var på forhånd regnet som favoritter – men det fik vi heldigvis gjort noget ved.

Søndag

Søndagens kamp var på hjemmebane. Det er altid lettere og her de ”lette” point skal hentes. Og det blev de så. Værløse blev savet midt over og måtte humpe hjem efter at have fået en ordentlig omgang. Det var sødt af Mathias at dele sin match, så vi ikke sendte dem hjem med et æg. Men ellers vandt alle andre på overbevisende facon.
Det ser rigtig godt ud i divisionen og Roskilde er lige nu klare favoritter til at rykke op. Der skal kæmpes hårdt de sidste to kampe, men det virker til at vi har fundet melodien og at holdet spiller virkelig godt sammen. Det er også en fornøjelse at se det sammenhold og det humør, der altid er til stede, når 2. holdet spiller.

 

Roskildes 3. hold spiller 5. division for herrerne:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 1 i puljen med tre vundne kampe af fire mulige

På holdet i denne weekend: Nichlas Tarp, Jonathan Engelbrecht Hansen, Bertram Strømberg, Oliver Viborg Laursen, Sofus Thor Bach Hansen, Kasper Greve, Niklas Krog Fischer.

  • 17-06-2023 Ledreborg vs. Roskilde – Roskilde vinder 2 – 10
  • 18-06-2023 Roskilde vs. Holbæk – Roskilde vinder 6,5 – 5,5

Vinderweekend for 3. holdet. 3. holdet ville ikke stå tilbage for 2. holdet – og vandt begge deres matcher i denne weekend. Fantastisk flot spillet.

Lørdag

Lørdag spillede vi ude mod Ledreborg. Og det endte med at blive en overlegen sejr. Holdet spillede godt og resultaterne kom derefter. Foursomen med Sofus og Oliver vandt stort – og var da også en under par, da kampen blev afsluttet allerede på 12 hul. Resten af matcherne blev afgjort næsten lige så overbevisende og det endte med en 2-10 sejr. Flot at vinde. Og endnu mere flot at gøre det på udebane.

Søndag
Søndag var det hjemme mod Holbæk – og det blev noget tættere. Faktisk meget tættere. Det var faktisk først, da den sidste foursome med Kasper og Niklas delte deres match på 18. hul, at der kunne jubles. Alle matcherne denne dag var tætte. Undtagen lige den der foursome, med Sofus og Oliver, der igen ikke gad spille hele banen og tog en tidlig dag med en 5/4 sejr… Flot at vinde to matcher på to dage og kun spille 26 huller i alt over de 2 runder.

Men igen viser holdet virkelig lovende takter og nu er der kun en weekend tilbage. Hvad kan det ikke blive til i år? Man har jo lov at drømme.

 

Roskildes damehold spiller i kvalifikationsrækken for damerne:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 2 i puljen med to vundne kampe af fire mulige

Spillere på holdet denne weekend: Andrea Lima, Elisabeth Hede, Sara Klimt-Møllenbach, Anne Sofie Siebuhr, Nikki Marie Björkenberg Glenn, Naomi Harbison.

  • 17-06-2023 Roskilde vs Harekær – Roskilde vinder 6-3
  • 18-06-2023 Roskilde vs Køge – Roskilde taber 0-9

Dameholdet lørdag eftermiddag efter deres flotte sejr.

Damerne havde en fin optakt til denne uge, da de fik medhold i en ankesag fra første weekend (handlede om en bold var givet eller ej) og dermed fik tilkendt to point – og en sejr ude mod Midtsjælland. 2 point på kampkontoen og tingene så lige pludselig lidt lysere ud.

Lørdag

Humøret var højt allerede fra morgenstunden og det var også en dejlig morgen til golf. Damerne skulle møde Harekær. Tre singler og en foursome. På papiret er det altid svært og handicaps matcher ikke altid hinanden i de par, der skal spille. Denne dag på banen var vores damer dog sprudlende. Alle tre singler vandt deres matcher – Elisabeth endda med hele 8/7 – det tyder på en rigtig god dag på kontoret. Så betød det mindre, at foursomen tabte denne dag, da der kun spilles om i alt 9 point – og vi havde 6 efter singlerne var færdigspillede.

Søndag

Igen spillede damerne hjemme. Denne gang mod Køge. Køge har vist skræmmende styrke i divisionen og stiller op med flere spillere fra deres 1. holds trup – da de har en bred og stærk trup. Så desværre blev vi kørt over og tabte alle matcher denne søndag. Elisabeth havde en rigtig dårlig dag på kontoret – men modstanderen var også god. Der var ikke tvivl om udfaldet af den samlede match – men det er altså flot, at Naomi med handicap 19 skal ud mod en spiller med handicap 6 – og alligevel ikke må strække våben før på 16. green.

Super fight af dameholdet hele weekenden og selv om det ser ud som om, divisionen kan være afgjort allerede, skal man aldrig give op før det sidste put er holet og damerne bliver 100% sikkert ved med at kæmpe.

 

Roskildes seniorhold spiller i 2. division seniorer:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 1 i puljen med tre vundne kampe af fire mulige

Spillere på holdet denne weekend: Tutter Blume, Michael Bastholm, Kim Lyseen, Menno Maat, Johnny Engelbrecht Hansen, Anders Djurhuus, Trine Jensen, Jesper Wedersøe, Jens Krøis.

  • 17-06-2023 Roskilde vs. Ledreborg – Roskilde vinder 10-3
  • 18-06-2023 Roskilde vs. Hjortespring – Roskilde taber 1 – 12

Seniorholdet er virkelig kommet godt i gang med sæsonen med to sejre i den første weekend. Men vi ved jo, det bliver svært. Og at de andre stiller med rigtig gode hold. Målet i denne weekend var derfor at forsvare førstepladsen og se om vi kunne spille os i position til at kæmpe med om oprykning. Og det må man sige lykkedes.

Lørdag

Lørdag blev der spillet hjemme mod de evige rivaler fra Ledreborg. Der har været spillet mange drabelige dyster mellem de to naboklubber gennem tiden – og denne lørdag i Roskilde var ingen undtagelse. Seniorholdet havde til weekendens match ændret lidt på holdopstillingen for at sikre, at vi har den stærkeste foursome – foursome tæller jo som bekendt 3 point og derfor er der mere på spil her og med en vundet foursome bliver det lidt lettere, Så Menno og Trine, som ellers har dannet par i årevis blev splittet op, og Anders trådte ind i foursome-konstellationen med Trine i stedet. Menno spillede så single i stedet.

Som sædvanlig startede damesinglen – og Tutter var allerede presset fra morgenstunden. Hun skulle spille mod en kendt modstander fra sidste år, hvor det blev til to nederlag. Så Tutter var selvfølgelig ekstra på stikkerne. Og da hun startede med at tabe de første to huller, var nerverne ikke blevet lettere at håndtere.
Men som det så ofte er tilfældet i hulspil, vendte lykken – og Tutter spillede en fantastisk 3/2 sejr hjem til holdet – og ikke mindst til selvtilliden.

Singlerne fulgte i hurtig procession efter. Michael, Kim, Menno og Johnny.

Michael var ude i en hård match med godt spil. En bogey var lig et tabt hul i denne match, der bølgede frem og tilbage hele vejen op ad 18. hul før den til sidste endte i en deler. Stærkt spillet og godt at holde en hård match alle 18 huller.

Kim spillede en ligeledes tæt match mod en god modspiller. Selv om banen jo straffer alle skæve slag hårdt, lykkedes det kim at få en sten sikker 3/1 sejr på tavlen og efter tre matcher havde vi allerede sikret os 5 point af de 7 der skal til for en sejr.

Menno var næste single. Og Menno plejer jo at være garant for rigtig godt spil og stabile scores. Også i dag. Men desværre var han oppe mod overmagten denne dag. Hans modstander lavede birdies oftere end vi andre skifter undertøj og nogle gange må man blot bøje sig og tage imod. Menno endte med at tabe 6/5.

Johnny var oppe mod – på papiret – modstanderens bedste spiller. Men alt kan som bekendt ske i hulspil – og det gør det så også. Johnny spiller en solid omgang også i dag – og ender med en 2/1 sejr. Det betød heldigvis, at foursomen var uden betydning. Efter fem singler have vi allerede 8 point og sejren var i hus.

Men Trine og Anders ville jo gerne vise at det nye par nr. 7 kan skabe resultater. Så efter fem huller var de allerede 3 oppe. Og selv om slagene ikke lige sad, hvor de skulle, var spillet omkring green godt og sikkert og puttene rullede i. Det gjorde de også for modstanderen, hvor specielt herren puttede godt – når man holer et 10 meter put fra bagkanten af 8. hul, har man fundet hastigheden.

De 3 oppe blev forvandlet til all square efter 9 – men herfra blev spillet stabilt og der var mange huller med puts for sejren – først på 12. hul fik Trine en i og 1 up var en kendsgerning. Delte huller frem til 17. tee, hvor begge hold slog gode teeslag op til fire meter fra hullet. Modstanderne 3-puttede, Trine og Anders 2-puttede og en 2/1 sejr kom i hus i en god og lige match.

Søndag

Høj at flyve – dybt at falde… Seniorholdet kom i menneskehænder i Hjortespring. Der blev uddelt bøllebank og det var faktisk kun den ene af de to reserver der formåede at få et point til holdet – tak til Jesper for at sørge for, vi ikke fik et æg.

Hjortespring er en absolut hjemmebane-bane og det fik deres hold bevist med godt, sikkert og solidt spil hele vejen rundt.

Seniorholdet kæmpede det bedste de havde lært, men der var ikke meget der lykkedes denne dag – og modstanderne havde både birdies fra 50 meter udefra, reddede par puts fra 10 meter, heldige træer, der sprang bolden ud på fairway og så videre. Selvfølgelig føles det som om de andre er sygt heldige, når man får så store tæsk som holdet fik denne søndag.

Holdet bestod af Jens Krøis, Jesper Wedersøe, Michael Bastholm, Johnny Engelbrecht og Trine Jensen/Anders Djurhuus på foursome.

Tutter var heldigvis mindre nervøs end på lørdagens runde og smilet var større. Men en dårlig start skulle desværre vise sig at blive afgørende i en match der ellers længe bølgede frem og tilbage. Desværre med et for os forkert resultat.

Jens var oppe mod en spiller, der ramte dagen og var en under par, da matchen sluttede. Super kæmpet af Jens at holde ud så længe.

Jesper kæmpede og kæmpede og kæmpede. Matchen var jævn og god og på trods af, at Jesper var et par nede sent i matchen, blev der hevet smuk slutspurt frem, så matchen kunne deles på 18. green.

Michael kæmpede længe mod en velspillende modstander – men lidt for mange ture i sandet betød, han måtte strække våben på 17. green.

Johnny blev desværre ramt af et bat midt i ansigtet denne gang – altså ikke fysisk – men det føltes nok sådan. Hans modstander spillede en solid gang golf – og havde samtidig en god dag på greens, så der var ikke meget at gøre, selv om Johnny kæmpede det bedste han havde lært.

Foursomen fik også en øretæve, der ville noget. Anders og Trine spillede godt og solidt – men de andre spillede også godt og solidt og havde alt det held, der skal til. Da matchen så ud til at skulle til at vende til vores fordel på 11. hul, holede modstanderne endnu et otte meter langt put og så bliver det bare svært at vende noget som helst.
Efter en hård dag er konklusionen, er at seniorholdet fører divisionen efter anden weekend og at alle resultater har flasket sig, så vi fører med 2 point før sidste weekend og er i den grad med i spillet om oprykning.

 

Roskildes veteranhold spiller i 2. division veteraner:

Roskilde ligger efter fire kampe nummer 3 i puljen med to vundne kampe af fire mulige
Kampe

Spillere på holdet denne weekend: Else Juul, Karsten Jensen , Ole Haslund , Jan Birger Nielsen , Frank Tarp Hansen , Dorte Pyll Truesen , Ole Daugaard.

  • 17-06-2023 Roskilde vs. Nexø – Roskilde vinder 11 – 2
  • 18-06-2023 Roskilde vs. Helsingør – Roskilde taber 4 – 9

Veteranerne skulle i denne weekend spille hjemme mod Nexø om lørdagen og hjemme mod Helsingør om søndagen.

Lørdag

Denne dag blev der uddelt mange håndmadder på vores egen bane. Veteranerne var ikke særligt gæstfrie overfor de tilrejsende bornholmere og sendte dem hjem med en øretæve, hvor den mindste sejr var på 3/2. Fire vundne singler og en vunden foursome og så vinder man matchen 11/2. men med tre af vores spillere placeret i top 31 på veteran anglisten – Ja Dorte er faktisk nummer 2 på damelisten – så er det også et stærkt hold, vi stiller med. Alle matcher på nær en blev vundet i overbevisende stil og ambitionen om at spille om oprykning så ud til at blive hjulpet godt på vej.

Søndag

Men søndag blev ikke en god dag for veteranerne… Helsingør kom på besøg, og dem havde vi jo vundet over på deres egen bane – så forventningerne var store. En ny sejr ville sende holdet på 1. pladsen i divisionen. Men spillet på dagen ville det anderledes. Helsingoranerne var mødt op med ild i blikket og endte desværre med at vinde en overbevisende sejr på 4-9, hvor det kun var to af vores singler, der fik point med hjem til holdet.

Afslutningsvis skal der endnu en gang gøres opmærksom på. at det kan være en god oplevelse at komme ud at se golf, når eliten spiller i Roskilde. Så tag en ven, veninde, barn, mand eller kone i hånden og kom ud og få frisk luft og gode oplevelser i næste divisionsweekend den 12. og 13. august – og hold øje med et opslag her på siden, omkring at kunne følges med eliten rundt på banen og se spillet.

Til alle spillerne på holdene: Super flot indsats i denne weekend – keep up the great work!

Anders Djurhuus