Ny greenkeeper er gået fra gråt til grønt

Første arbejdsdag var grå, men ellers er det en tidligere grå mand, Roskilde Golf Klub har fået som ny 1. assistent hos greenkeeperne.

Morten Andersen har en fortid som anlægsgartner med speciale i fx belægninger – heraf betegnelsen ”grå”. Siden er han skiftet mere og mere over til det grønne og med skiftet til Roskilde Golf Klub glæder han sig til at have endnu mere fokus på den grønne profil, herunder ikke mindst klubbens arbejde med natur og bæredygtighed.

”Jeg er blevet meget glad for nørderiet omkring græstyper og behandling og hvordan man får den bedst mulige golfbane og jeg er meget spændt på at blive en del af den grønne profil, som Roskilde Golf Klub har,” fortæller Morten, der startede i gråt regnvejr mandag den 20. marts 2023.

Morten er 42 år, bor i Gerlev ved Jægerspris og kommer fra et job som greenkeeper i Frederikssund. Han blev uddannet til anlægsgartner i 2001 og skiftede så til greenkeeper i Frederikssund i 2012. Efterfølgende startede han på greenkeeperuddannelsen og blev udlært i 2019 – med Roskilde Golf Klubs chefgreenkeeper, Nick Bosholdt, som censor…

”Jeg er derfor kommet til at kende Nick godt og jeg er sikker på, at vi får et fantastisk samarbejde. Det bliver spændende at arbejde på en helt anden bane. Selv om jeg nu også selv er begyndt at spille golf, har jeg faktisk aldrig spillet i Roskilde, så det glæder jeg mig også til. Jeg kan jo forstå, at det arbejdsmæssigt bliver en anden udfordring end det, jeg er vant til. Frederikssund ligger på et sandet underlag – her er det mere leret og i øvrigt også mere kuperet,” fortæller Morten.

Morten Andersen erstatter Niklas Krog Fischer, der 1. april 2023 skifter til Mølleåens Golf Klub.

På grund af flere udskiftninger i forhold til 2022 er det planen, at der kommer flere nye ind i greenkeeperstaben i 2023. Aftalerne er dog ikke faldet på plads endnu.

På billedet er det Morten Andersen til venstre og Nick Bosholdt til højre.

Læs mere: