Nyt i 2023: Sommerturnering i hulspil på Store Skjold

Vil du have lidt ekstra sjov og spænding i dit golfspil, så kan du glæde dig til sommersæsonen her i 2023. Her kommer nemlig et helt nyt initiativ startet i anledning af klubbens 50-års jubilæum.

Det handler om en hulspilsturnering, hvor alle fuldtidsmedlemmer kan være med. Der bliver nemlig oprettet rækker i forskellige handicapgrupper på Store Skjold.

Kort fortalt går det ud på, at man i hver række kommer til at spille en og en mod hinanden. Vinderen går så videre til næste runde og søndag den 10. september er det så store finaledag, hvor finalisterne selvfølgelig spiller, men hvor alle øvrige deltagere også er inviteret med til at spille en afslutningsmatch. På den måde får du mindst to matcher, også hvis du bliver slået ud i første runde.

Hulspilsturneringen afvikles normalt kun ved klubmesterskaber og i regionsgolf, men her har alle en mulighed for at være med til at deltage i en spilleform, der er lidt anderledes.

Initiativtager til hulspilsturneringen er Lene Rasmussen, tidligere formand for Damedagen og nyt medlem af klubbens matchudvalg.

”Jeg har tidligere prøvet en hulspilsturnering i Svendborg og det var rigtig sjovt, så jeg tænkte, at det skulle vi også have her i Roskilde. Det er jo en turnering, der kommer til at køre hen over sommeren med fire forskellige spillerunder og nogle frister for afvikling – og det er mit håb, at rigtig mange har lyst til at være med,” siger Lene.

Man spiller som nævnt inden for forskellige rækker i forhold til handicap. Og når en match bliver spillet, bliver der også taget hensyn til de enkelte spilleres handicap. Det betyder, at hvis en spiller med handicap 28 spiller mod en med handicap 36, så har sidstnævnte ekstra slag på de sværeste huller.

Der kommer tilmelding til hulspilsturneringen via GolfBox. Tilmelding åbner 15. marts og sidste frist for tilmelding er 17. april. Herefter planlægger Lene turneringen og det bliver meldt ud, hvem man skal spille mod i første runde. Spillerne sørger selv for at booke tid i GolfBox.

Læs mere:

PS: Finaledagen bliver afviklet samme dag som finaledagen i hulspilsklubmesterskaberne for elitespillerne (10. september), så på den måde bliver der virkelig liv i klubben og på banen denne dag.

PPS: Vil du vide mere om regler og lignende for hulspil, så holder regel- og handicapudvalget tirsdag den 11. april kl. 19 et arrangement med information om netop hulspil. Mødet er tilrettelagt for dem, der spiller regionsgolf, men øvrige medlemmer, der interesserer sig for hulspil, er også velkomne til at melde sig til.

Læs mere: