Fra mandag (14/9 2020) kan du teste dit 2021 handicap

Dansk Golf Union og GolfBox opruster informationen om det nye handicapsystem, der er på vej i 2021.

På mandag den 14. september 2020 vil det være muligt at logge ind på GolfBox og se en simulering af, hvad ens handicap ville være, hvis vi gik over til det nye handicapsystem lige nu. Simuleringen vil på en overskuelig måde gøre det lettere for golfspillere at forholde sig til, hvordan det nye handicap bliver udregnet.

Inden du klikker på test-knappen i GolBox og tester dit handicap, er det dog en stor fordel, at du har læst lidt om det nye system. Også i løbet af mandagen bliver der derfor på golf.dk offentliggjort noget let læseligt materiale, der gør det nemmere for dig at forstå detaljerne bag det nye handicapsystem. Det sker i form af en guide, der fortæller om den nye funktion i GolfBox. Vent derfor med at logge på GolfBox til du har læst vejledningen på www.golf.dk.

Som tidligere beskrevet her på hjemmesiden så er man verden over blevet enige om et nyt, fælles handicapsystem. Via GolfBox bliver dit handicap hele tiden og automatisk udregnet som et gennemsnit af de bedste otte runder ud af de seneste 20. På den måde får alle et mere retvisende handicap. Ulempen er, at det ikke er helt ligetil selv at regne ud, og det er her demonstrationen i GolfBox fra på mandag skal gøre systemet nemmere at forstå. Men jo flere scorekort du afleverer fra nu af, jo mere retvisende bliver dit handicap. Og fremover opfordres vi alle til altid at aflevere scorekort efter en spillet runde. Har du ikke spillet 20 runder inden for de seneste år, så er der lavet en løsning, så også du får så retvisende et handicap ud fra dit nuværende handicap og de scores, du har indberettet.

Demonstrationen fra mandag den 14. september er alene en test. Resten af året kører vi videre med det nuværende handicapsystem – så testen viser kun, hvordan dit handicap vil se ud, hvis det blev udregnet nu. Det er først fra 1. januar 2021, at du får det nye handicap og først fra 1. januar, at systemet hele tiden tæller dine seneste 20 runder.

Læs mere: