Indberet alle scores og få det rigtige handicap

Er du vant til kun at indberette dine scores, når du har spillet en rigtig god runde – eller indberetter du meget sjældent, fordi du næsten altid spiller med de samme? Så skal du sammen med alle andre golfspillere til at tillægge dig en ny vane.

Fra 1. januar 2021 bliver vores handicap nemlig opgjort på en ny måde – som et gennemsnit af de bedste otte runder ud af de seneste 20. Derfor vil dit handicap være mest retvisende, hvis du har indleveret så mange scores som muligt – og også fremover gør det.

Tanken er simpelthen, at vi alle efter endt runde noterer vores score i GolfBox, som så automatisk udregner vores nye handicap. Sådan er det også i dag, men det nye er altså, at handicappet udregnes på basis af et gennemsnit og ikke bare dagens resultat.

Der ligger mange udregninger bag – og der er også nogle undtagelser, der skal forhindre enorme hop i handicap den ene eller anden vej, men alt sammen foregår automatisk i GolfBox, så som spiller skal du ikke gøre andet end i dag, nemlig logge på GolfBox, notere din score på alle huller, vælge din markør på runden og gemme. Og så skal markøren så også logge på og godkende.

Henover efteråret kommer der mere information om detaljer for de mere interesserede. Det gælder både her på hjemmesiden og via nyhedsbreve og hjemmeside-information fra Dansk Golf Union. Lige nu er budskabet til alle: Indlevér mange scorekort, så dit handicap pr. 1. januar 2021 er udregnet på basis af så mange scorekort som muligt – kan både være 9 og 18 huller. Når du det ikke, så bliver der alligevel udregnet et handicap til dig på basis af det nye system – jo flere vil bare sikre, at dit handicap er mest retvisende.

Det nye handicapsystem er verdensomspændende, så uanset om du spiller i Malaysia, Båstad eller Roskilde, så kan din score bruges til at udregne dit handicap.

Når det hele er kommet i gang, så vil det hele tiden være sådan, at dit handicap bliver udregnet på basis af de otte bedste runder ud af de seneste 20. Har du indberettet 20 runder og spiller nr. 21, så vil runde 1 derfor ryge ud af beregningen, så det hele tiden er de 20 nyeste runder, der er med til at tælle.

I Roskilde Golf Klub er regel- og handicapudvalget ved at sætte sig ind i det nye system, så de er klar til at svare på spørgsmål frem mod 2021-sæsonen.