Ny fugleart på golfbanen

Onsdag den 24. oktober blev fugleart nummer 126 observeret på banen.

Ved teestedet på hul 11 omgivet af rørskoven sås og hørtes den lille lysebrune skægmejse.

Den er nært knyttet til rørskoven og opholder sig hellere skjult i rørene, så man hører den oftere, end man ser den. Kaldet er et højt siiiing, siiiing, der med lidt god vilje kan lyde helt kinesisk. Ser man billedet af hannen, forstår man, hvorfor de kaldes skægmejse og han kunne ligne en kinesisk kejser. Hunnen har ikke så tydelige skægstriber og gråt hoved, men er mere jævnt lysebrun.

Den lever primært af tagrørenes frø, både på planten og når de falder ned på jorden, eller hvis man er heldig på stien, vi går med vores bags.

Skægmejsen indvandrede til Danmark for 50 år siden og havde svært ved at få fodfæste på grund af de kolde vintre, men med årene er fuglene blevet mere robuste og breder sig blandt andet til vores golfbane.

Jan Eriksen, natur- og miljøudvalget