Svampesygdom i forgreens

Vi har tidligere informeret om det – og nu er den gal igen. Svampen ”dollarspot” har fundet vej til Roskilde Golf Klub, og der er et arbejde i gang med at forhindre, at den breder sig.

Det er primært omkring forgreens, at den er gal, og derfor er der flere steder sat markeringer op med spilleforbud.
”Dollarspot er en ny svampesygdom i Danmark, men i Holland og USA er den velkendt. Den spredes, når man træder på den, og derfor er den meget svær at styre,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Når den er aktiv, så kan man se svampesygdommen ses ved, at græsset er hvidt i toppen. Den spredes som nævnt, når man træder på den, så man risikerer hurtigt, at flere og større områder bliver ramt.

”Derfor har vi i år flere steder helt fjernet græs med dollarspot og smidt det langt væk. I stedet har vi lagt rullegræs med en tykkelse helt op til fem centimeter. Det har været vores måde at løse det på, for lige nu har vi ikke kendskab til en god behandlingsmetode. Indtil nu har vi heldigvis undgået, at sygdommen har spredt sig meget til vores greens. Vi har en teori om, at det skyldes, at vi ruller greens for at få boldene til at løbe hurtigere, men det er ikke noget, der er videnskabelig bevist.”

Dollarspot har angrebet mange af vores forgreens – det ha været værst på 14, 16, 17 og 18. På flere af hullerne har der været opsat spærringer.