Eliten på tur: Gode spiltips og B-game til de mindre gode dage

Igen i år (2024) var træningslejren for eliten henlagt til Lübker Golfresort i Nimtofte på Mols. En fantastisk bane, der jo skal være vært for en afdeling af DP World Tour til august. Og en bane, hvor vores egen Mads Viemose Larsen netop har fået et flot resultat på, da han stillede op for 14 dage siden i årets første rangliste turnering.

18 håbefulde elitespillere og en ny pro tog glade afsted fra Roskilde klokken meget tidligt fredag morgen den 19. april i isnende kulde, mens de tænderklaprende bildte sig selv ind, at det nok skulle blive varmere. Det blev det ikke… Til gengæld tog vinden til og der var flere, der var glade for deres luffer og huer den første dag!

Foursomes på programmet samt puttetræning og allerede fra starten af fik Martin Hansen rystet posen og rystet op i vaner og gamle måder at se sig selv på og alle fik lov at få presset sig selv både med uvante konstellationer, uvante slag og træningsøvelser, der ikke var, som de var vant til.

Det var helt igennem godkendt – og der blev brug for den wienerschnitzel, restauranten diskede op med, for alle havde meget røde kinder og havde fået brugt en del krudt, da vi endelig kom ind til middag – og det blev vist også nogle tidlige ”godnat”, der blev ønsket den aften.

Lørdag startede med teknisk træning og slagtræning. Gennemgang af svinget og gennemgang af hvor fedt det er at have Trackman til rådighed på sin range.

Man kan se alle data punkter og blive bevidst om, hvor langt (eller i nogens tilfælde – og her peger fingrene tilbage på forfatteren selv) kort, man slår. Man kan se gennemsnit og spin og en masse andre ting. Og så er det sjovt og engagerende at følge med i.

Se introduktionen til Trackman herunder:

 

Lørdag skulle vi spille slagspil og holde fokus på statistikken omkring vores putting. Hvor mange puts fik vi brugt undervejs? Det gav anledning til en god diskussion før, under og efter og en indsigt i, hvorfor vi ikke altid er så fokuserede på puts og hvor mange af dem, vi bruger. Der blev spillet godt og der blev spillet skidt. Der var sne og hagl og regn og kulde. Og så lidt mere kulde. Men indimellem skinnede solen og der var læ og så kunne man tage huen af og nyde solen i de to minutter, det varede.

Efter spillet var nogle lidt våde, mens andre havde nydt godt af tidligere starttider. Men efter en halv times tid med en drink i baren var de fleste friske på mere og vi fik spillet næsten en hel runde mere på den dejlige par 3 bane, Lübker også har at byde på. Næsten en hel runde, før himlen åbnede sig igen og denne gang sendte iskolde hagl ned over banen i et afsindigt blæsevejr. Godt vi bare skulle ind og spise, før vi skulle i seng.

Søndag og turens sidste dag. Dagen startede med minus to grader og helt stille vejr og solskin. Meget, meget smukt – og meget koldt. Dejlig morgenmad og langsomt vågnede kroppen. Vi skulle ud at træne bunkerslag og chipping før første starttid.

Dagens program bød igen på slagspil og denne gang med fokus på ramte greens og ramte fairways. Det korte spil var en hårdt tiltrængt disciplin. Masser af gode råd og Martin fik lov til at presse os igen og lære de fleste nye metoder til at blive endnu bedre. Vejret så ud til at holde og solen var fremme.

Første starttid og igen gav det øgede fokus på statistikpunkter nogle øjenåbnere rundt omkring og noget fokus på emner som i hvert tilfælde for nogle spillere var langt væk. Men samlet set giver det mening for alle og hvis vi husker, hvad det er, der giver os lavere scores og fokuserer på de punkter i stedet for de punkter, vi normalt gør, bliver vi bedre golfere – og vi får ikke bare et A-game, hvor det fungerer når vi spiller godt – men også et B-game, som vi kan spille, når det ikke fungerer godt.

Den sidste runde bød også på en ny sløjfe, så vi fik spillet alle tre sløjfer på Lübker – men det er altså stadig på Sand & Sky sløjferne, den bane for alvor udmærker sig – sikke dog en fantastisk stand, de formår at holde den i – på trods af frost og regn og sne. Ud over alt den seriøse træning har vi heldigvis en trup med masser af grin, humor og godt humør. Så vi tager det sure med det søde og vi har det altid sjovt i Roskildes elite.

Holdet evaluerede kort inden hjemtur mod Roskilde og alle havde haft en dejlig weekend med et stort udbytte – det kommer til at betale sig, når sæsonen for alvor kommer i gang. Eliten er for alvor kommet ind i 2024 og nu er det bare fremad!

Anders Djurhuus

Formand for eliteudvalget

Se alle billederne fra turen herunder: