Hul 14 og forkortet hul 15 på Store Skjold åbner torsdag 18/4

Efter en åbningsperiode med kun 14 huller åbne på 18-hullers banen Store Skjold er det nu tid til lidt flere huller.

Det er hul 14, der bliver åbnet fuldt ud, og så hul 15, der bliver åbnet delvist. Det sker fra torsdag den 18. april 2024. Delvist betyder, at hul 15 får en midlertidig green på den anden side af åen lige inden fairway drejer til venstre op mod den normale green. Hullet kan ikke åbnes fuldt ud, fordi der stadig er meget vådt på området hen mod greenen.

“Det har været meget vådt og vi er fortsat sårbare, hvis der kommer mere regn. Vi tager en ny vurdering i forhold til evt. åbning af hul 10 og 11 i løbet af næste uge og det er målet, at hele banen kan være klar til den store Jyske Bank Åbningsmatch søndag den 28. april, men det er desværre ikke med garanti,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

 

Mulighed for frostlukning fredag-søndag morgen

Med udsigt til frost i den kommende weekend har greenkeeperne lavet et beredskab, der kan gøre det nødvendigt at lukke banerne om morgenen med kort varsel. Det betyder, at hvis du kommer ud til en bestilt tid fredag, lørdag eller søndag og bliver mødt med et skilt på 1. tee, at banen er lukket, så er det forbudt at spille.

“Det er ofte sådan, at hvis vejrudsigten siger op til to graders varme, så ligger golfbanen på en sådan måde, at der ofte er frost hos os. Og hvis man spiller på greens med frost, så bliver græsset meget hurtigt beskadiget. Derfor lukker vi banen om morgenen frem til kl. 10 hvis der er tegn på frost fra om natten,” siger Nick.

Uden frost er Skjoldungen (9-huls banen) fuldt åben – dog skal der slås fra måtte på tee 1.

Store Skjold er lidt mere udfordret. Dels er der udslag fra måtte flere steder, dels er hul 10 og 11 lukkede (og indtil torsdag også hul 14 og 15). Hul 8 er desuden forkortet – måtteteestedet er lige på den anden side af stien efter greenen på hul 7.

Desuden er der flere bunkers, der stadig mangler sand på grund af leveringsudfordringer fra entreprenøren.

Buggier er fortsat ikke tilladt – med undtagelse af rehab-golfspillere, som har dispensation til at køre på Skjoldungen.

Læs mere: