Stille boldsamlermaskine afløser gammel traktor

Roskilde Golf Klub har et boldsamlerudvalg bestående af ca. 14 frivillige, som året rundt kører og samler bolde op på drivingrange til glæde for alle os, der bruger boldene til at øve vores lange slag.

Udvalget har netop holdt en særlig boldsamlerdag, hvor de for en gangs skyld har været flere på vagt sammen. Ellers er det jo en opgave, de klarer hver for sig.

Men mandag den 25. marts 2024 var en større gruppe samlet for at gøre en ekstra indsats for at få indsamlet bolde. Der er nemlig mange bolde, som bliver kørt ned i græsset af boldsamlermaskinen og et par gange om året møder boldsamlerne op og får disse bolde fisket op manuelt – det kalder de at ”prikke bolde”.

I år var der desuden en ekstraopgave bestående af udfyldning med jord og såning af græs de steder, hvor jorden er faldet sammen efter nedgravningen af dræn i efteråret 2022. Det vil gøre det mindre ”bumpet” at køre med boldopsamleren.

Den største nyhed for boldopsamlerne er imidlertid, at de har fået et helt nyt køretøj, nemlig en el-vogn, der erstatter deres gamle traktor. Det er blevet en helt ny køreoplevelse – ikke mindst i forhold til støj.

Boldsamlerne kører og samler bolde hver morgen tirsdag-søndag fra april til oktober. I vintermånederne sker boldopsamling ikke hver dag. Mandage er det greekeeperne, der både samler bolde og efterfølgende klipper græsset.

Læs mere:

Herunder kan du se fotos fra boldopsamlingsdagen mandag den 25. marts 2024: