Familien Hansen går ”all-in” på golf i Roskilde

De glæder sig helt vildt og det bliver en familiebegivenhed, når ægteparret Martin og Ditte Hansen i de første måneder af 2024 kommer til Margrethehåbsvej 116 og gør klar til golfsæsonen 2024.

Som tidligere proassistent i Roskilde vakte det stor interesse, da Martin tidligere på året pludselig så, at stillingen som protræner i Roskilde Golf Klub blev slået op.

”Jeg havde fire fantastiske år i Roskilde fra 2014 til 2017. Det er en klub med en rigtig god stemning, søde, rare og positive mennesker – og det blev jeg bekræftet i, da jeg i forbindelse med jobopslaget besluttede at komme forbi en dag. Her blev jeg modtaget med åbne arme af dem, jeg mødte og kender i forvejen, og samtidig kunne jeg ved selvsyn se de forandringer, der er sket i klubben siden sidst – udbygningen af klubhuset og ikke mindst den nye 9-huls bane, som er noget nær perfekt. Jeg kunne helt klart mærke i maven, at den stilling skulle jeg søge,” fortæller Martin Hansen.

Han stoppede som assistent med udgangen af 2017, fordi han gerne selv ville prøve at være cheftræner. I første omgang blev han ansat i Ledreborg men nåede ikke at starte, inden Næstved Golfklub henvendte sig og gav ham et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Så de seneste seks år har han været træner fem kilometer fra sin nuværende bopæl i Karrebæksminde.

Nu går han efter at sælge huset og flytte til Roskilde – sammen med hustruen Ditte, sønnen Magnus og hunden Wilson (ja, den er opkaldt efter udstyrsproducenten af samme navn…).

Ditte følger ikke alene med til Roskilde – hun flytter også ind i proshoppen, da de to går all-in på golf i Roskilde. Ditte er i dag ansat i hjemmeplejen i Næstved, men da hun også har evner på golfbanen og selv er tidligere elitespiller, så er det meningen, at hun og Martin skal drive proshoppen sammen, og Ditte går også i gang med grundtræneruddannelsen, så hun kan komme til at undervise.

”Vi har virkelig haft lyst til at råbe budskabet ud til alle, men har været nødt til at vente, indtil kontrakten faldt på plads. Derfor er vi glade for nu at kunne være åbne over for den store opgave i Roskilde, som vi glæder os rigtig meget til,” siger Ditte.

Protrænerparret går nu i gang med at planlægge sæson 2024 – ikke mindst varerne i proshoppen, hvor de kommer til at prøve sig frem med, hvad medlemmerne ønsker og har behov for. De tror stadig på konceptet med en fysisk butik, selv om mange handler online og håber, at rådgivning, gode priser og det at holde varen i hånden kan gøre en forskel.

”Det har altid været min drøm at drive en selvstændig proshop. I Næstved er protrænerfunktionen og proshoppen adskilt og det er endnu en grund til, at jobbet i Roskilde er så attraktivt for mig. Selv om jeg ikke har drevet en proshop selv før, så er jeg udlært i Intersport som salgselev, så jeg ved godt lidt om branchen,” siger Martin, der allerede nu har lagt en tur til en golfmesse ind i kalenderen. Der skal kigges varer og plejes kommende kontakter.

På det sportslige plan glæder de sig til at tage fat i alle lige fra begynderen, breddespilleren, elitespilleren, junioren og den helt unge mikrospiller, som i Næstved bliver kaldt ”troldeunge”.

”Når der skal bygges en ungdomsafdeling op, skal vi starte med de helt små, så dem skal vi selvfølgelig have fat i nogle flere af og jeg tænker da både sommerferie-aktiviteter og besøg på skoler – i samarbejde med ungdomsudvalget og spillernes forældre,” siger Martin og bliver suppleret af Ditte:

”Vi har begge to nogle ”popcorn”-hjerner, så vi finder på alt muligt. Vi kommer også til at gøre noget reklame på sociale medier bl.a. med videoer og jeg er sikker på, at børnene kommer til at hygge sig, for Martin er jo også et legebarn.”

Det sociale kommer også i højsædet både for de unge og for andre medlemsgrupper, om det så er trænerrejser, klubarrangementer ved Ryder Cup eller andre store turneringer, sommercamps og lignende.

Sportsligt får teknikken et ekstra løft.

”Vi arbejder på at få trackman-udstyr på drivingrange. Det er udstyr, der kan bruges til at træne både elite og bredde og jeg håber på, at vi i samarbejde med klubben kan sikre en form for inddækning – både så vi kan træne tidligere og senere på året, men også så den enkelte elev oplever, at han/hun er alene sammen med træneren, uden at andre står og kigger på. Det er nemlig ikke alle, der bryder sig om det,” siger Martin.

I 2024 kommer der et overlap af ture med proshoppen. Martin har allerede planlagt flere ture til udlandet med fortrinsvis Næstved-medlemmer her i efteråret og i det tidlige forår, og Roskildes afgående træner, Lasse Frølich, har også ture til udlandet i marts med Roskilde-medlemmer – i eget regi efter han formelt er stoppet. Men fremover kommer der også rejser i Roskilde med Martin og Ditte som arrangører.

Både Martin og Ditte håber at få skabt et godt socialt og træningsmæssigt miljø – også for elitespillerne. Han glæder sig til at følge deres spil og håber at kunne være med til at skabe gode sportslige resultater – gerne i samarbejde med fx landsholdstrænerne, som nogle af elitespillerne også modtager træning og råd fra. Martin er blevet 42 år, men vil stadig selv være lidt turneringsaktiv. Her i 2023 er det ikke blevet til meget turneringsgolf, primært på grund af en hælspore-skade fra padel, men han håber at tage revanche i 2024. Tidligere har Martin bl.a. vundet Danmarksmesterskabet for protrænere flere gange.

Han blev klubmester i slagspil i Roskilde i 2014, 2015 og 2016, er stadig i dag indehaver af banerekorden på banen med 64 slag (en bogye, ni pars, syv birdies og en eagle på hul 18).

Taktik og det mentale bliver også ting, han vil undervise i – og for eliten bliver det at præstere under pres en vigtig del.

”Det træner jeg meget i – og ofte med forskellige former for straf, så spillerne bliver skarpe på at håndtere pressede situationer. I Næstved har vi vundet rigtig mange matcher, der er gået til 17. og 18. hul – netop fordi vi har trænet det mentale og taktiske, når det for alvor gælder.”

Martin er startet med at spille golf i Storstrømmens Golfklub på Falster, hvor han er født. Siden har han spillet golf flere steder i Jylland, startende med golfcollege i Himmerland. Han er udlært elev fra Hedeland og Næstved og har fungeret som assistent i Sydsjællands Golfklub (to år) og Roskilde (fire år), inden han blev cheftræner i Næstved, hvor han altså har været i seks år.

Den præcise dato for, hvornår Martin åbner shoppen i Roskilde er endnu usikker. Han og Ditte går nu i gang med at få styr på varer og i starten af 2024 skal shoppen så indrettes.

Læs mere: