Mesterskab i hulspil med omspil – William og Trine klubmestre

2023-klubmesterskaberne i hulspil blev spændende – både i de indledende runder og i særdeleshed i herrefinalen.

Der var 16 herrer og 6 damer, der skulle kæmpe om pokalerne.

Seedningen til mesterskabet var baseret på resultaterne fra slagspilsmesterskaberne, der blev afholdt 26.-27. august 2023. Det betød, at på papiret ville de bedste spillere få den letteste lodtrækning. Men da det er hulspil, det drejer sig om, er det et helt andet spil end slagspil – og man ser ofte at favoritterne bryder sammen under presset.

Lørdag morgen den 9. september skulle der spilles kvartfinaler hos herrerne og damerne. 8 matcher for herrerne – men kun 2 for damerne, da der kun var 6 deltagere og vi var nødt til at lade nogen sidde over :-).

Og lad os bare sige at hos herrerne virkede seedingen. Alle favoritter på nær én vandt deres matcher. De deltagere, der var fra senior- og veteranrækkerne, fik en oplevelse i at se vores bedste herrespillere spille op til deres bedste.

Der var som nævnet kun én undtagelse. I Roskilde Golf Klub har vi et virkelig stort – og ungt talent. Noah Westh-Buske. Noah er kun 12 år gammel. Det betyder dog ikke, han ikke er en super golfspiller, og Noah vandt sin førsterunde kamp efter en hård match mod Bjarke Reggelsen.

I alle matcherne blev der fortalt om godt spil og der blev slået virkelig mange gode golfslag.

I damerækken var det næsten omvendt. Favoritterne vandt ikke sikkert i alle matcher. Hulspil er et fantastisk format til at skabe spænding og da vi spillede op til fire runder i denne weekend var mental udholdenhed bestemt et tema.

Lørdag eftermiddag spillede herrerne kvartfinaler og damerne semifinaler. Vi skulle have skåret 8 herrer ned til 4 og 4 damer ned til 2.

Igen var der favoritter i alle matcher – og igen var det ikke sikkert hvem der vandt…

Herrerne spillede følgende kvartfinale matcher:

  • Oskar Erik Harald Nielsen – Bertram Strømberg 7/5
  • Sofus Bach Hansen – Rasmus Bornæs 8/6
  • William Bredtved Hansen – Noah Westh Buske 5/4
  • Nicklas Smith Mølholm – Mathias Harbison-Hansen 21 st (afgjort på 2. omspilshul)

Dette betød selvfølgelig at Oskar, Sofus, William og Nicklas skulle spille semifinaler søndag formiddag.

Damernes semifinaler faldt ud som følger:

  • Andrea Lima – Naomi Harbison-Hansen 2/1
  • Trine Jensen – Sara Klimt-Møllenbach 1. hole (afgjort på 1. omspilshul)

Super tætte damematcher og resultatet betød at Trine og Andrea skulle spille finalen søndag eftermiddag.

Søndag morgen skulle finalisterne i herrernes mesterskab findes. Nicklas og William spillede den ene semifinale og Oskar og Sofus i den anden. Hvis man skulle snakke om en overraskelse baseret på spillernes handicap var det Sofus. Men alle var enige om at den spiller der var “on fire” i disse dage var netop Sofus – han havde virkelig spillet godt i alle runder – og det var bestemt ikke ufortjent, at Sofus var kommet langt i turneringen.

Spillet søndag formiddag kom godt i gang og igen var vi heldige med vejret – lidt køligt men dejligt golfvejr.
Sofus og Oskar spillede begge virkelig godt på de første ni og Sofus var en op efter ni huller. Herefter trak han
fra med godt spil, mens Oskar lavede et par fejl og det endte med en 4/3 sejr til Sofus, der blev klar til finalen.

Den anden semifinale mellem Nicklas og William lignede en længe en sejr til William – men selv om William var tre up efter 13 skulle matchen hele vejen til 17’ende hul, før den blev afgjort. Super godt kæmpet af Nicklas – og vi ved jo hvor nervøs man bliver, når man ser føringen skrumpe ind i slutningen af en runde… William formåede dog at holde fast og tog sejren.

Finalen skulle herefter spilles mellem William og Sofus.

I damernes finale tee’ede Trine og Andrea ud kl. 12.40 og hos herrerne var det Sofus og William kl. 13. Der var super flot opbakning og tilskuere på banen hele dagen og hele vejen rundt. Vejret blev ved at være godt – og spillet var også virkelig godt i begge finaler.

I damefinalen var kampen meget tæt – Trine startede med at være oppe, før det svingede omkring “turn’en” og Andrea kom 1 op. I løbet af bagni svingede det en gang til og Trine kom til sidst 2 op, før hun afgjorde matchen på 16’ende green og vandt 3/2. Kæmpe tillykke til Trine der nu kan kalde sig “Klubmester i hulspil 2023 ” – og “Klubmester i slagspil 2023”.

Herrernes finale så ud til at blive en meget sikker sejr til den ene finalist. Efter bare 7 huller var Sofus allerede 3 up! Spillet var super fra begge spillere, men Sofus var on fire!

William havde dog langt fra givet op. Alting ændrer sig i hulspil – og som i alle turneringer bliver det afgjort på de sidste 9. Langsomt men sikkert kæmpede William sig tilbage og man kunne tydeligt se begge spillere få nerver på. Sofus’ føring forsvandt og på 17’ende green lykkedes det William at komme 1 op. Det betød, at William “bare” skulle dele sidste hul for at sikre sig sejren. Men… Det er meget lettere sagt end gjort. Sofus spillede sig til et put for at vinde hullet – et cirka 2.5m birdie putt. William lå ca. en meter fra hullet. Sofus puttede – og puttede lige akkurat for kort. En sikker par, men William havde nu et put på en meter for at dele hullet og vinde mesterskabet…

Men William missede puttet. Et sikkert tegn på at der var nerver på. Og så måtte vi i omspil. To huller skulle der til.

På andet hul slog begge super gode drives. Sofus havde vel 40 meter til pinden og William måske 30 meter. Sofus missede sit slag og slog i bunkeren bagved green.

William slog et fuldstændigt fantastisk slag ind til fem cm fra pinden og en sikker birdie.

Sofus skulle nu hole sit bunkerslag for at komme videre i omspillet og selv om han gav den en ordentlig chance var det alligevel for meget at forlange og klubmesterskabet gik altså i 2023 til William.

Det var en kæmpe fornøjelse at se så mange mennesker på banen – og at følge med i spil der absolut var de nye klubmestre værdigt.

På eliteudvalgets vegne kan vi kun sige 1000 tak for i år – og vi glæder os til næste år.

Anders Djurhuus

Formand for eliteudvalget

Her til højre er det William med pokalen, der blev overrakt af Anders Djurhuus.

 

 

Herunder kan du se fotos fra hulspilsweekenden: