Mads Viemose Larsen på drengelandsholdet – igen

For andet år i træk kom Mads Viemose Larsens navn op, da Dansk Golf Union offentliggjorde den trup, der skal udgøre Danmarks hold ved Europamesterskaberne for drengelandshold i juli 2023.

Mads var med i Tyskland sidste år, hvor holdet blev placeret lige uden for de otte bedste, men Mads håber naturligvis, at det i år lykkes at komme med i toppen. Det afgøres på de første dage, hvor alle nationers seks spillere går 2×18 huller og hvor resultaterne fra de fem bedste på hvert hold tæller. De otte hold, der efter de 36 huller, er bedst, går videre til et finalespil, hvor formatet så skifter til det, spillerne er vant til fra Danmarksturneringen, nemlig hulspil med foursomes og singler.

Med den store talentmasse, der er i dansk golf i disse år, er det flot af Mads igen at blive udtaget og han er da også glad for, at han når endnu en oplevelse med drengelandsholdet. Det er nemlig hans sidste år – Mads fylder 18, lige inden EM-turneringen starter i Schweiz fra den 8. juli.

”Vi har et ok godt hold, så det bliver spændende, om vi kan kvalificere os til finalerunden. Normalt plejer England, Sverige og Tyskland at klare sig godt. Både sidste og forrige år vandt Tyskland,” siger Mads, der i disse år lægger næsten alle sine kræfter ind på at klare sig godt som golfspiller. De kræfter, der er til overs, bruger han til at hjælpe derhjemme, hvor familien er ved at bygge et nyt hus.

”Jeg er for en måned siden droppet ud af gymnasiet, fordi golf og skole har svært ved at forenes i de måneder, hvor der er mange turneringer. I stedet planlægger jeg at tage en række fag online i vintermånederne. I golfen arbejder jeg meget både med fysisk træning og med teknik. Samtidig spiller jeg en del turneringer og så må vi se, hvor spillet bærer mig hen. Målet er helt klart at ende som professionel på et tidspunkt,” fortæller Mads, der ofte ses på træningsanlægget i Roskilde, enten på drivingrange eller ved indspilsområdet eller på puttinggreenen.

En gang om ugen træner han med landsholdstruppen i Ishøj – og i øjeblikket har han fået bevis for, at han har rykket sig og blevet bedre. Ved DM i hulspil i weekenden 24.-25. juni var han dog uheldig at ryge ud efter en tæt kamp i første runde, men ellers har han leveret både et top 4 og et top 3 resultat i turneringer ugerne forinden.

Læs mere: