Ny øve-bunker – vinter teesteder på enkelte huller

Selv om vinteren nærmer sig, så har greenkeeperne og tilkaldte håndværkere fortsat rigeligt at se til med forskellige forbedringer. Fx er der nu kommet gang i overdækning af boldmaskinen, som snart bliver flyttet under tag ved et nyt skur ved stien op til udslagsstederne på drivingrange. Samtidig er den gamle øve-bunker blevet nedlagt og en ny etableret. Der er også sat rhododendron-planter til lidt forskønnelse ved stien til drivingrange.

Det er ikke sikkert, at der når at komme græs op rundt omkring den nye bunker, men det kommer så til foråret.

Husk at rette nedslagsmærker

På banen er det stadig muligt at spille til sommer-greens, men alle skal være ekstra opmærksomme på at rette nedslagsmærker. Disse skader nemlig green ekstra i denne periode, da græsset gror meget langsomt i det kolde vejr.

“Det gennemsnitlige antal nedslagsmærker er otte pr. spiller pr. runde. Hvis vi antager, at der bliver spillet 130 runder pr dag på banen, betyder det at greens modtager 1.040 nedslag hver dag, hvilket giver 31.000 pr. måned eller mere end 374.000 pr. år. Alle de nedslag skader vores greens og er med til at starte svampesygdomme. I våde perioder er det værst, derfor skal vi alle reparere vores nedslagsmærker,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Vinterteesteder på syv huller

Det er endnu ikke afgjort, hvornår vi skal spille permanent til vintergreens. Lige nu er det sådan, at ved rimfrost om morgenen skal der spilles til vintergreens (gult flag).

Det er dog netop indført, at vi skal spille fra vinter-teesteder på enkelte huller. Greenkeeperne har valgt at gå over til vinterteesteder på følgende huller: 1, 2, 4, 5, 7, 13 og 17. Det drejer sig alene om 58-teestederne, da det er her, der kommer flest skader ved opslåning af tørv. Og ved at gå over til vintertee-steder nu sikrer greenkeeperne, at teestederne er hurtigst muligt klar til foråret.