Igen både op og nedture for eliteholdene

Af Tutter Blume

Der blev kæmpet og svedt om hvert point i weekendens spændende matcher i Danmarksturneringen, og der var både op- og nedture til vores elitespillere.

Den samlede elite vil gerne takke for den utroligt flotte opbakning på hjemmebane – i modgang og i medgang! Det er imponerende at se så mange ude og støtte os hver weekend! TAK!

Se masser af billeder i bunden af nyheden.

Herrernes 1. hold, 1. division øst, af Emil Nielsen, holdkaptajn:

Lørdag spillede vi ude mod Asserbo. Dagen var fyldt med godt humør og en masse god golf på et anlæg, der som mange andre trænger til lidt vand, især på fairways. Vi vandt foursomes 4-2 og trak os samlet ud med en sejr på 11-7 efter singlerne.

Søndag spillede vi hjemme mod Hillerød. Vores foursomes blev vundet 4-2, hvor makkerparret Andreas Hillersborg og Jakob Falk så urørlige ud ligesom på førstedagen. I singlerne startede vi solidt, hvor Lasse Frølich lavede en eagle på hul 4 efter havde slået over greenen i første slag. Til trods for dette gik resten af eftermiddagen desværre ikke vores vej, og vi måtte acceptere et nederlag på 6-12.

Der skal lyde en stort tak til restaurant Birdie for den flotte forplejning hele dagen. Og tak for den flotte støtte ude på banen fra alle jer, der dukkede op.

1. holdet herrer ligger fortsat på en 3. plads i puljen.

Herrernes 2. hold, 3. division øst, af Johnni Mannich Nielsen, holdkaptajn:

Lørdag skulle vi møde Smørum på udebane. Vi spillede godt og kæmpede til det sidste, men heldet var ikke med os, og vi tabte desværre 7-5.

Søndag skulle vi møde Harekær på hjemmebane, og vi havde desværre stolpe ud. Vi havde tre matcher ned ad hul 18. Men det gav desværre kun 1½ point. Vi tabte derfor den samlede match med 10,5-1,5.

Næste divisionsweekend, som finder sted den 18. og 19. august, spiller vi hjemme mod Smørum om lørdagen og ude mod Hedeland søndag.

2. holdet herrer er nu rykket med på en 3. plads i puljen.

Herrernes 3. hold, kvalifikationsrækken øst, af Gerhard Klaschka, holdkaptajn:

Efter weekendens resultater må vi konstatere, at det forventeligt ikke vil kunne lykkes 3. holdet at vinde sin pulje, men at vi desværre må nøjes med at blive nr. 2 i puljen.

Lørdagen bød på en match hjemme mod Sorø. Det blev en match, der i konsekvens af afbud og aflevering af spillere til 2. holdet gav en flot debut til Rasmus Bornæs, som vandt sin match med 4&3. Holdet vandt sikkert mod Sorø med hele 10-2.

Den afgørende match om førstepladsen var så søndag i City Golf. Det blev en match, der blev afgjort i den sidste fourball, hvor vi desværre tabte, så holdet samlet set tabte 7-5. Da vi tidligere på sæsonen spillede 6-6 hjemme mod City Golf, betyder det, at vi er dårligere i den indbyrdes kamp. Det er kun, hvis City Golf i de to sidste matcher kun får 1 point, og vi samtidig vinder begge vores matcher, at vi vil kunne gøre os til vinder af puljen, så der skal altså noget helt særligt til. Så vi regner nok mest med at ende på en 2. plads.

3. holdet herrer er derfor rykket ned på en 2. plads i puljen.

Elitedamerne, 2. division øst, af Andrea Lima, holdkaptajn:

Dameholdet har haft en fantastisk weekend. Holdet begge dage bestod af Trine og Lena i foursome, Johanne, Celine og NikkiMarie i singlerne.

Lørdag spillede vi i København i de fantastiske omgivelser i Dyrehaven, hvor de store dyr går frit omkring og nyder golfspillet. Der blev kæmpet til hul 18 i de fleste matcher, og vi vandt 5-4.

Søndag skulle slaget stå i Roskilde mod Ledreborg, hvor vi skulle forsøge at revanchere os fra 1. spilleweekend. Og den mission lykkedes! Banen havde fået lidt regn og stod super flot. Og vi kæmpede bravt og tildelt Ledreborg et æg og vandt 9-0. Sikke en præstation.

Vi takker alle caddies og support undervejs og ønsker god sommer til alle.

Elitedamerne er dermed rykket to pladser op og ligger på en 2. plads i puljen.

Seniorholdet, 1. division øst, af Jan Birger Nielsen, holdkaptajn:

Igen et dejligt sommervejr, hvor 2. runde blev afviklet i seniorrækken, 1. division øst. Seniorholdet mødte hjemme CGC og fik en forventet sejr over dem med cifrene 8-6. Tutter, som er udlånt af dameholdet, vandt sin første damesingle – godt gået.

Om søndagen mødte vi på udebane Simons, og på en svær og udfordrende bane (B+C sløjfen), hvor dagsformen hos alle ikke var den bedste, måtte vi se os besejret med cifrene 10-4.

Rungsted indtager 1. pladsen i puljen med 3 vundne kampe ud af 4, mens Simons og Roskilde begge har 2 vundne kampe og 2 tabte. CGC indtager sidstepladsen med blot 1 vunden kamp. Intet er derfor afgjort før sidste spillerunde i august, hvor Roskilde skal møde Rungsted på hjemmebane og CGC på udebane. Kan Roskilde vinde begge kampe har vi afgjort en chance for at vinde puljen eller i hvert tilfælde konsolidere vores forbliven i 1. division – spændende bliver det.

Seniorholdet er dermed rykket op på en 3. plads i puljen.

Veteranholdet, 2. division øst, af Hans-Henrik Hagelund, holdkaptajn:

Der er desværre ikke så meget at skrive om. Det var et par rigtig dårlige dage, og vi tabte både lørdag hjemme mod Næstved med 8-6 og ude søndag mod Værløse med 10-4. Vi glæder os til 3. spilleweekend i august og håber, at vi kan få spillet noget rigtig god golf der.

Veteranholdet i år består af følgende spillere: Lisbet Jonstrup, Marianne Hagelund, Torben Svendsen, Jørn B. Madsen, Karsten Jensen, Poul Madsen, Hans-Henrik Hagelund, Leif Hansen og Ole Madsen.

Veteranholdet er dermed røget ned på 4. pladsen i puljen.

Her er link til siden med alle resultater og stillinger.

Fakta om Danmarksturneringen

Der spilles hulspil i matcherne, og spillerne spiller alle fra ”scratch”, dvs. at der ikke sker handicapregulering. Se mere nedenfor:

Udpluk forklaring spilleformer (fra golf.dk /nyhed/spilformater):

Hulspil: Hvert hul repræsenterer et point som der spilles om. Laveste score på hullet vinder hullet. Er scores ens, deles hullet. En match vindes af den spiller, der er flere huller op, end der er huller tilbage at spille. …

Foursome: For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Hvert par spiller kun en bold, som spillerne skiftes til at slå til. En spiller slår ud på de lige huller, mens makkeren slår ud på de ulige. …

Four-ball: Kaldes ofte fejlagtigt Best-ball. For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Alle fire spiller deres egen bold. Den bedste score på hver side tæller som holdets score.