Utæt vandrør fik green til at hæve voldsomt

For to af klubbens golfspillere sluttede lørdag aften i påsken af med en meget usædvanlig oplevelse. På nærmeste hold så de greenen på hul 14 løfte sig efter et sprunget vandrør og et stykke tid var de bange for, at hele greenen ville blive ødelagt.

Se videoen her – og længere nede en video mere plus billeder fra reparationsarbejdet:

 

 

Det var Kim Birch Pedersen og Klaus Werner Rasmussen, der havde taget en sen eftermiddagstur – og Klaus fortæller her, hvad de så oplevede.

”Da vi nærmer os hul 14, kan vi se, at der er en bule på størrelse med en stor sofapude i venstre side af green og undrer os over, hvad det er. Da vi kommer derhen, kan vi så se, at bulen meget hurtigt bliver større og større og at der siver vand ud. Vandet hæver simpelthen greenen – og vi forsøger at prikke hul, så vandet kan komme ud, men der skal noget mere til, og den slags værktøj havde vi jo ikke med. Det var helt vildt, men på en måde også fascinerende.”

De to golfspillere var noget nervøse for, om greenen kunne blive helt ødelagt, og da de ikke havde telefonnumrene på greenkeeperne, ringede de til Ole Dahl, der på vej hjem fra Tyskland kunne give beskeden videre, så vicevært Ulrich Wesselhoff kunne styrte ud på banen og få lukket for vandet.

Se en video mere fra den usædvanlige oplevelse:

 

 

”Lige så snart det skete, kunne man se, at greenen sænkede sig stille og roligt igen, så det var godt, at han kom så hurtigt,” siger Klaus.

Greenkeeper Nick Bosholdt fortæller, at han har fået rigtig mange telefonopringninger, men at vi ikke skal være nervøse. Allerede her tirsdag morgen ser greenen nogenlunde normal ud igen.

”Vi har prøvet det før. Der var sprunget et vandrør i forbindelse med sprinkleren i det hjørne, og selv om det ser vildt ud, så retter greenen sig hurtigt op igen. Vi skal naturligvis ud og lave noget genopretning, men allerede her tirsdag morgen er greenen næsten normal igen,” fortæller Nick.

Her er en video fra genopretningen – det er greenkeeper Hans-Henrik Hagelund, der kører med maskinen.

 

 

Greenkeeperne har i øvrigt haft udfordringer med det automatiske vandingslæg, hvor de centralt kan styre vandingen af samtlige greens og teesteder. Der har været en kabelfejl i forbindelse med udgravning af en vandledning over til hul toilethuset på hul 12 her i vinter, og det er først nu i forbindelse med forårsvandingen, at det er blevet opdaget. Derfor skal greenkeeperne indtil fejlen er blevet repareret, ud på samtlige sprinklere for at tænde og efterfølgende slukke for vandet.

De normale sommerteesteder bliver i øvrigt åbnet nu – og det endda, selv om tørken i øjeblikket forhindrer græsset i at gro ordentligt.

”Det er tørt rigtig mange steder i Danmark, og det gælder også på vores bane,” fortæller Nick.

Her er billeder fra dagens genopretning: