En kriger er faldet – Anders Schnack er gået bort

Roskilde Golf Klubs tidligere daglige leder fra 2016 til 2022 er her ikke mere. Han gik bort natten til tirsdag den 14. november 2023 efter kort tids fysiske lidelser men efter længere tids vished om, at livet havde en ende.

Det er med hans hustru Tyttes ord, ”en kriger”, vi har mistet, en beskrivelse, som mange af hans golfvenner kan nikke genkendende til. En kriger, som Roskilde Golf Klub lærte at kende i hans arbejdslivs sensommer, men som var ”rette mand på rette tid”.

Anders blev ansat midt i en turbulent periode i klubben, hvor der var brug for styring af økonomi, organisation og genopbygning af klubånd og fællesskab for medlemmer og i særdeleshed klubbens mange frivillige.

Han startede i foråret 2016, efter klubben i næsten et år havde stået uden en daglig leder – og han fortsatte, indtil han fik en melding om kræft, der i perioder af 2021 og 2022 gjorde ham delvis ukampdygtig. Undervejs havde han håbet om at kunne vende tilbage til det liv, han elskede – med hustruen Tytte, familie og venner, livet på ødegården, rejser og jobbet i golfklubben, hvor han var engageret døgnet rundt.

Men sygdomstallene blev desværre gradvist forværrede, så til sidst vidste han, hvor vejen førte hen.

Nuværende bestyrelsesmedlem, Kim Møller Behrend, har været partner med Anders under hele hans lederskab i golfklubben som klubformand fra ansættelse lige til Anders i2022 besluttede at gå på pension.

”Det har været et privilegie at lære Anders at kende og arbejde tæt sammen med i de seks år, som han var ansat i klubben. Anders har om nogen være tovholder for de mange store projekter, som er blevet gennemført de sidste mange år. Når Anders først blev tændt på en opgave, og det var mange, så hælmede han ikke, før de var gennemført.”

Med et stort samarbejde mellem kollegaer, frivillige og medlemmer har Anders flyttet Roskilde Golf Klub til et højere niveau,” lyder det fra Kim.

Da Anders blev ansat, kom han til klubben med en baggrund som direktør og dermed en erfaren leder, men også en, der via sejlklubber, festival og lignende havde et godt kendskab til foreningsliv. Golf var ikke hans speciale og blev det aldrig, selv om han kom til at nyde spillet og ikke mindst samværet på banen og udenfor. Han opbyggede sin egen lille faste gruppe, som han spillede med og tog på ture med.

Anders efterlader hustruen Tytte, tre børn og seks børnebørn.

Anders bliver bisat torsdag den 23. november 2023 kl. 14 fra Roskilde Domkirke. Efterfølgende bliver der efter Anders’ eget ønske servering i Restaurant Birdie i Roskilde Golf Klub, hvor familie, golfvenner og andre af Anders’ mange bekendtskaber – herunder tidligere kolleger – er velkomne til at deltage.

På billedet øverst er det Anders til højre og daværende formand Kim til venstre i forbindelse med Anders’ afskedsreception i 2022. Nederst foto af Anders i forbindelse med hans ansættelse i 2016.