En klub i udvikling – sommerstatus fra sekretariatet

”Hurra, nu er der gået fire dage uden at den nye indtjekningsskærm i klubhuset er brudt sammen.”

På tærsklen til at gå på sommerferie kan daglig leder, Jesper Wedersøe, ikke lade være med at glæde sig over en stor it-sejr til medlemmerne oven på et forår, hvor vi har fået en ny og stærkt forbedret skærm til at bekræfte tider, udskrive scorekort, betale for greenfee og styre udlevering og returnering af nøgler til klubbens golfbiler.

”Alle er enige om, at vores nye skærmsystem er intuitivt og nemt at betjene – og det er smart, at det også kan styre udlejning af vores golfbiler. Men når det er sagt, så har vi haft en del udfordringer med systemet lige siden april, hvor det blev taget i brug. Vi har haft en masse nedbrud, til tider flere gange om dagen, hvor det har været nødvendigt at få teknisk assistance fra vores leverandør. Selvfølgelig er systemet nogle gange også brudt ned på tidspunkter, hvor sekretariatet har været lukket, og det har selvsagt givet frustration fra medlemmer og greenfeespillere. Det har mildt sagt været noget bøvl – en meget sværere fødsel end både vi og vores leverandør havde forventet,” fortæller Jesper, der efter mange kontakter til leverandøren og nogle efterfølgende systemopdateringer nu endelig ser lys forude.

”Nu har vi haft en uge uden nedbrud, blandt andet med en tirsdag, onsdag og torsdag, hvor systemet virkelig bliver stresstestet via mange login fra Damedag, Herredag og Seniorklubben. Det er meget positivt, så jeg håber, at vi nu ser frem mod en sommer uden flere udfordringer.”

Jesper Wedersøe tiltrådte som daglig leder i november 2022 – midt i klubhusombygning og andre store projekter – så her i slutningen af juni 2023 giver han en sommerstatus fra sekretariatet efter godt otte måneders virke.

”Klubhus-ombygningen er generelt gået godt. Den blev færdig til tiden, og det var dejligt, så vi både var klar til sæsonstart, til vores store jubilæumsreception og til både klubbens og restaurantens øvrige arrangementer. Vi kan virkelig mærke, at vi nu har det ekstra lokale. Det er en stor fordel både for klubbens medlemmer og for udefrakommende gæster i restauranten. Vi er dog endnu ikke helt i mål med interiør og udsmykning, da driften i klubben er den primære prioritet. De sidste hængepartier bliver klaret efter sommerferien. Vi holder også øje med, om den tiltænkte funktionalitet passer til den faktiske brug af huset, og der er flere områder vi endnu ikke har fundet den endelige form på. Til gengæld er vi nu i mål med, at de relevante udvalg har fået skabe til opbevaring af materialer i vores nye mødelokale/matchrum.”

 

Flade golfbiler

En anden udfordring har været klubbens golfbiler, hvor flade dæk og batterilevetiden har voldt problemer. Det betød bl.a., at tre af bilerne stod stille i næsten halvanden måned i sæsonstarten, hvilket naturligvis medførte et stort pres på de resterende biler.

”Der gik alt for lang tid, inden vores leverandører tog os alvorligt, så det krævede nogle ”kammeratlige” samtaler at nå til enighed om proces og mål. Nu har vi alle vores 11 golfbiler til rådighed og en leverandør, der ikke er et sekund i tvivl om vores prioritet. Vi kan godt mærke, at med over 60 medlemmer af ”Golfbilens Venner” og almindelig udlejning ved siden af, så er der pres på, hvis vi ikke har alle biler til rådighed. Efter sommeren kigger jeg nærmere på økonomien i golfbilerne, og hvis behovet er uændret, og vi på fornuftig vis kan finde pladsen til dem, giver det mening at undersøge muligheden for at supplere den nuværende flåde” fortæller Jesper.

Med hensyn til at afhente og returnere golfbiler er der netop lavet en mindre ændring i processen på automaten, så man nu skal indtaste sit DGU-nr. og sin fødselsdag og måned på skærmen.

”Med det nye system er jeg også glad for at kunne sige, at vi ikke længere har udfordringer med, at nøglerne til bilerne er hos brugerne i længere tid hverken før eller efter udlejningen, hvilket er meget tilfredsstillende. Det er muligt at håndteringen bliver endnu nemmere, men det kræver at deltagerne i ”Golfbilens Venner” er indstillet på at benytte en app i forbindelse med håndteringen. Det kigger jeg også på efter sommerferien, da det ikke nytter at sætte noget i verden, som ikke er praktisk håndtérbart.”

I den forbindelse oplyser Jesper Wedersøe, at der bliver arbejdet på, at området med skærmene i klubhuset kan have ubegrænset åbningstid, så det er muligt at hente og aflevere buggyer, bekræfte tider og udskrive scorekort, selv når klubhuset er lukket.

”Løsningen er, at vi omplacerer vores alarmer, så indtjekningsrummet er åbent, selv om den øvrige del af klubhuset er lukket. Det vil gavne de medlemmer og gæster, der kommer på banen enten tidligt eller sent,” siger Jesper Wedersøe, der generelt synes, at Roskilde Golf Klub har det godt.

 

Vand en stor udfordring

”Vi er en sund klub med mange aktive medlemmer og frivillige, der gør en stor indsats. Igennem de seneste år er der gennemført flere rigtig store projekter, ikke mindst klubhusombygning, en ny 9-huls bane og dræning af drivingrange. Men der er stadig områder, hvor vi gerne vil være bedre. Omkring banen har vi stadig et forbedret indspilsområde på ønskelisten, men med den seneste tørkeperiode in mente, så bliver vi nødt til at arbejde med vores vandforsyning, da vi ellers risikerer at komme til at stå med et anlæg, vi ikke kan vedligeholde i tørkeperioder, så det er en ting, vi skal finde en løsning på. Dertil kommer, at der er et løbende årligt behov for udskiftning af et antal af de maskiner, der anvendes af greenkeeperne til at passe vores anlæg, i takt med, at maskinerne er slidt op. ”

I forhold til nye medlemmer så kører der i efteråret en ny kampagne for prøvemedlemmer – efter et forår, hvor ikke mindre end 85 prøvemedlemmer har været igennem, og hvor halvdelen indtil videre har meldt sig ind i klubben.

”Det er virkelig positivt og en stor glæde, at vi er så gode til at tage imod nye voksne medlemmer. På ungdomssiden har vi dog et efterslæb og det skal vi have gjort noget ved. Dels fordi ungdom er vores fremtidige fødekæde, men det er også gavnligt for klubben, at vi har en bred sammensætning af medlemmer. Samme type medlemmer vil som regel spille på de samme tidspunkter, så det er en fordel for alle, hvis medlemssammensætningen er blandet. Og med børn følger ofte deres forældre, så det bliver en stor fordel for os som klub, hvis vi kan tiltrække flere unge. Det vil vi arbejde mere med i fremtiden, samtidig med at vi sikrer os, at vores seniorer hverken nedprioriteres eller føler sig forbigået,” siger Jesper på vej på sommerferie.

Sekretariatet er dog åbent de fleste dage i sommerferien – dog vil der være lukket i uge 29.

På billedet står Jesper Wedersøe ved den nye indtjekningsskærm i klubhuset. Det er den, som skal bruges af greenfeegæster og af spillere, der lejer buggyer. Der er også en anden skærm i indtjekningsområdet. Er du medlem og har bestilt en tid på en af de to baner, så kan du bekræfte din tid og udskrive scorekort på den.