Hole in one på det sværeste vinterbanehul

Det er langt fra altid, vi fortæller om hole-in-one på vinterbanen, men i dag gør vi en undtagelse. Det skyldes dels, at der denne vinter på grund af vejret ikke er spillet så meget på vinterbanen som normalt, men også at denne hole-in-one er lavet på det sværeste vinterbanehul…

Og hvad menes der så med det?

Jo, 26 ud af vinterbanernes 27 (Store Skjold og Skjoldungen lagt sammen) er med større huller end normalt. De ”greens”, som udgør huller, er bare fairway eller rough, der er klippet helt ned og med skiftevis frost og tø, kan det være sin sag at putte nogenlunde ordentligt. Derfor giver det mening med større huller.

Undtagen ét hul – det sidste hul på Store Skjold vinterbanen, der er lavet på indspilsområdet, hvor hullet på greenen er af normal sommerbanestørrelse. Når man har spillet 17 huller, kan hul 18 med det lille hul altså godt virke svært.

Ikke desto mindre var det dette hul, Lars Andersen mandag den 26. februar 2024 valgte at lave hole-in-one på.
”Jeg ved godt, at det er på vinterbanen, men det var nu alligevel meget sjovt,” fortæller Lars, der er 66 år, har et golfhandicap på ca. 30 og har været medlem i Roskilde Golf Klub siden 2012.

”Når man kommer til hul 18, er man jo lidt træt efter runden, så jeg valgte at slå med min fairway-kølle og bolden ramte så uden for green og hoppede videre. Vi kunne se den hele vejen, og en af mine medspillere råbte ”den er go’, den er go’, den er go’”, indtil vi kunne se, at den trillede ned i hullet. Det var rigtig godt, både fordi det var en hole-in-one, men også fordi jeg på det tidspunkt var bagud på point i forhold til mine medspillere og så fik jeg jo pludselig ekstra fem point,” griner Lars.

Hans medspillere Finn Bredager Jørgensen, Hans Hansen og Per Danner Nielsen – og de to første har tidligere prøvet at lave hole-in-one, begge mener Lars var med. Så det var kun på sin plads, at Lars også fik lov. Nu mangler bare Per…

Læs mere: