En første divisionsweekend med højt niveau og store følelser

Første divisionsweekend er overstået, og alle hold – fra veteraner til ungdom – har været i aktion. Der har været gang i hele det følelsesmæssige register, som der altid er, når der bliver spillet divisionshold, og der har også været brugt alle tricks, alle evner og alle eder, man kan forestille sig. Der er blevet smilet, grinet, grædt og bandet. Men når alt kommer til alt, så er der først og fremmest blevet spillet rigtig god golf på alle niveauer, og der er blevet høstet utroligt vigtige erfaringer, ikke mindst.

 

1. hold herrer: En magt- og en vejrdemonstration

1. holdet startede hjemme mod Ledreborg i følgende opstilling: Martin Hansen, William Bredtved Hansen, Oskar Emil Harald Nielsen, Jakob Falk Schollert, Niklas Schmidt Mølholm og Sofus Thor Bach Hansen. Og jeg skal love for, at der blev fyret på alle cylindre denne smukke lørdag morgen i maj, hvor vinden ikke rørte på sig, og solen bagte ned fra en skyfri himmel. 6-0 efter de indledende tre foursomes betød selvfølgelig, at alle tre matcher var vundet i Roskildes favør – og i eftermiddagens singler fortsatte hjemmebanedominansen med uformindsket kraft. Det var kun en absolut herkulisk indsats af en af Ledreborgs spillere, der gjorde, at vi tabte en enkelt match på allersidste hul – resten af singlerne blev vundet, og en samlet sejr på 16-2 var en kendsgerning.

Om søndagen skulle 1. holdet så til Bornholm, så der var ikke meget tid til at nyde sejren. Det var hurtigt afsted og over at sove, før næste match skulle starte søndag morgen. Det er altid en udfordring at have Bornholm i puljen på grund af rejseomstændighederne. Men holdet var ved godt mod, og der var god stemning. Lidt ordentlig mad, tidligt i seng, og så havde vores værter heldigvis sørget for morgenmad i klubben søndag morgen, så vi kunne starte dagen godt. Helt så gæstfri var de dog ikke på banen, desværre. Vi måtte se os nede med 4-2 efter foursomes. Og helt så gæstfri viste klippeøen sig heller ikke fra vejrsiden – for i frokostpausen blev det tordenvejr. Og singlerne om eftermiddagen måtte aflyses, da vi ikke kunne få dem afviklet i tide, før spillerne skulle nå den sidste færge hjem… Så der venter førsteholdet en tur mere til Bornholm senere på sæsonen for at få afviklet de sidste seks singlematcher.

 

2. hold herrer: En svær start

2. holdet stod over for to udebanekampe mod henholdsvis Royal Golf Klub og Rungsted Golfklub i følgende opstilling: Rasmus Bornæs, Bjarke Reggelsen, Andreas Frandsen, Mathias Harbison-Hansen, Frederik Rasmussen, Steven Kitchen og debut til Bertram Strømberg på 2. holdet. Og hvilken debut det var. Med fantastisk spil både lørdag og søndag. Det store sammenhold og kampånd, der bragte 2. holdet frem til seks sejre ud af seks sidste år, var intakt. Men til trods for god forberedelse, koncentreret spil og højt humør, så kunne holdet ikke fortsætte sidste års momentum og endte med at inkassere to nederlag.

Lørdag – Royal Golf Club vs. Roskilde 7-5

Vi mødte Royals 3. hold sidste år og uddelte snittere både ude og hjemme. I år skulle vi spille mod deres 2. hold, og vi var derfor flyttet fra 57- til 62-klodserne, hvilket er en noget længere bane. Debutanten Bertram var først ud i singlerne, og med lige slag og bolden i spil (hvilket kan være svært på Royal) kom Bertram hurtigt flere op, hvilket holdt hele vejen hjem til en fortjent 4/3-sejr. Rasmus kom omvendt hurtigt ned og fik desværre aldrig indhentet dette. Mathias havde en meget lige match mod en velspillende hjemmebanespiller, men måtte give fortabt på 17. hul. Bjarke og Andreas stillede op i en velkendt foursome-konstellation og kørte en stensikker sejr hjem på 3/2. Frederik og Steven var en ny foursome-konstellation og kom hurtigt op med to birdies på de første tre huller. Men Royal bed tilbage med både et holet indspil og derefter et langt putt. Matchen lå og tippede på de sidste huller af for-ni, men de berømte marginaler (som ofte kommer i spil på Royal) tippede den forkerte vej, og Royal kom derfor up ved turn’en. Herefter skulle der ske noget for at rokke på Royals foursome, men desværre resulterede det ”noget” i, at det gik endnu hurtigere ned ad bakke. Alt i alt en forholdsvis lige dag, hvor et godt spillende hjemmehold dog endte med at kunne tage stikket hjem.

Søndag – Rungsted vs. Roskilde 12-0

Søndag skulle vise sig at blive en hård dag, hvor samtlige Rungsted-spillere spillede fornem golf. Bertram var igen først ude og kom hurtigt op igen med flot spil. Modstanderen startede dog med et birdie-tog på de sidste 11 huller og endte med at have sin første føring på hul 18, som blev delt på en birdie. Flot spil af begge spillere og et ærgerligt 1/0-nederlag. Mathias var ligeledes velspillende og trak matchen ud på hul 18, som også her blev delt på en birdie, resulterende i endnu et ærgerligt 1/0-nederlag. I de resterende matcher blev der uddelt snittere af Rungsted. Frederik og Steven kom 1 up efter hul 1, hvor modstanderne lavede en bogey. Det blev dog også deres sidste bogey den dag, og med 3 birdies og en eagle (og ikke at forglemme 50+ meter holede putts), så endte de i -4 og kunne lukke matchen 4/3. Rasmus og Bjarke/Andreas havde det ligeledes svært mod godt spillende hjemmebanespillere. Samlet set blev det et stort 12-0 nederlag, men med lidt held til Bertram og Mathias kunne vi have pyntet på resultatet.

 

3. hold herrer: Tapper kampånd

3. holdet skulle starte hjemme mod Harekær i følgende opstilling: Oliver Laursen, Victor Molte Jensen, Carl Caspersen, Jonathan Engelbrech, Oliver Engelbrecht, Kristian Reisby og Christoffer Tonnesen. Søndag skulle de så spille ude mod Holbæk. 3. holdet var fulde af humør og gåpåmod og glædede sig til at komme i gang med den første match om lørdagen. Og de første singler blev da også hurtigt nogle tætte matcher, der endte med at blive delt. Efter tre singler var Roskilde således foran med en vundet og to delte. Men i divisionsspil tæller foursomes bare rigtig meget. Og desværre var vi ikke helt ovenpå her og måtte se os besejret i dem begge 2 om lørdagen. Det betød, at vi tabte 4-8 til Harekær. Det gjorde ikke lysten til en sejr mindre. Tværtimod 🙂

Holbæk om søndagen var en chance for revanche – men her var det dog tydeligt, at vi var oppe mod et bedre hold på dagen, og vi hev kun en enkelt sejr med hjem. En sikker hjemmesejr til Holbæk på 10-2 – men hvis jeg kender holdet, er lysten til revanche ikke blevet mindre, og så må vi jo “bare” blive bedre til næste gang.

 

Dameholdet: Jernhårde Ladies

Dameholdet skulle starte ude mod Hedeland og derefter spille hjemme mod Brøndby. Og det startede godt i, hvad der umiddelbart ligner en tæt division. Selvom damerne tabte den første match 5,5-3,5, var det ikke langt fra en sejr, da det var resultatet af foursomes, der igen, igen blev afgørende… Foursomen blev delt. Havde vi vundet den, var matchen endt 4-5 til os… Endnu en gang et hint til os alle om, at i divisionsspil er foursomes en disciplin, man vinder på hver eneste gang…

Andendagen bød på match mod Brøndby hjemme, og her må man sige, at Roskildes jernhårde ladies slog til uden nåde. 9-0 blev modstanderne sendt hjem med. Og så på den dag, hvor de også tabte DM-guldet i fodbold. Det må ikke have været sjovt at have været på vestegnen den dag.

Men når vi kigger på puljen, så har alle hold slået alle hold, så det ser spændende ud, og vi krydser fingre for vores damer og deres næste matcher.

 

Seniorholdet: Marginale udfald

Seniorholdet skulle starte ude mod Ledreborg og så spille hjemme mod Værløse. Det er altid udfordrende at spille mod Ledreborg, og som altid endte det med at blive sidste put på sidste hul i sidste bold, der blev afgørende.

Og denne gang var det så undertegnede, der ikke kunne hole et put fra halvanden meter for sejren, så vi måtte nøjes med at dele matchen totalt set. Det var så tæt, som det kunne blive. Og det ser divisionen i år også ud til at blive – selv om Hedeland har trukket det længste strå i de fleste matcher indtil nu, er ingen matcher blevet afgjort med mere end 1 point imellem sig…

Om søndagen tog seniorholdet så imod Værløse hjemme. Her var spillet væsentligt bedre – i hvert fald for undertegnede, der godt kunne få puts til at rulle i, men alligevel måtte vi nøjes med at tabe matchen samlet set med 6-7.

Det bliver spændende at følge den næste weekend og se, om den bliver lige så tæt. For så bliver det godt nok de små marginaler, der afgør den division.

 

Veteranholdet: En stærk start

Veteranholdet startede hjemme mod Hedeland, før de søndag skulle til Furesø.

Det har været svært for vores veteraner at få stillet et hold, men der er blevet lavet et rigtig godt hold nu, og det bliver spændende at følge dem igennem sæsonen. De startede med et brag. 9-4 mod Hedeland hjemme. Så er man da ligesom i gang. Godt spil og sikker sejr, og igen viser det sig, at foursomen er afgørende.

Om søndagen var der lavet en smule om i holdsammensætningen, men det skulle jo ikke gøre nogen forskel – dejligt at have flere strenge at spille på. Modstanderens hold kan man jo ikke gøre noget ved – og måske var de blot stærkere, dem fra Furesø – og så er det altid sværere på udebane.

Det endte i hvert tilfælde med et nederlag på 10-3 med kun en enkelt sejr og en deler til Roskilde om søndagen – og i veteranernes match havde foursomen altså ikke været nok til at kunne ændre resultatet.

 

Ungdomshold U25: Fremtidens stjerner

Rosinen i pølseenden og det, jeg har glædet mig mest til at skrive om, er vores nye tiltag – vores nye ungdomshold – U25.

Holdet består af en bruttotrup på syv spillere, hvor der på skift udtages fire spillere + en reserve til at spille to singler og en foursome. Alle vil på skift spille både single og foursome, så begge matchformer trænes nogenlunde lige meget.

Spillernes alder går fra 12 til 17 år, og handicappet spænder pt. fra 11 til 30. Fælles for alle er dog, at de har mod på at blive sportsligt udfordret ved at møde bedre spillere og konvertere indsigten i eget niveau til konkrete formål med deres daglige træning.

Weekenden bød på 2 udekampe, lørdag mod Dragør og søndag mod Vallø.
Lørdag – Drager vs. Roskilde 7-0

Lørdagens tre matcher stod længe lige, men på en bane, der klart favoriserer hjemmespillere, blev modstandernes bedre niveau og course management udslagsgivende på de sidste ni huller. Dragør vinder til sidst begge singler og foursome og holdkampen med i alt 7-0.

Holdet lørdag: 2. single Annika Anthony-Hansen, 1. single Victor Hildebrandt, foursome Oliver Holten og Malthe Skovgaard.

Søndag – Vallø vs. Roskilde 4-3

Søndag gik turen til Vallø, hvor en gruppe store drenge ventede. Flere har tidligere spillet på Valløs divisionshold i herre-rækken, så det var en erfaren trup, de unge fra Roskilde stod over for. De to singler ender med de forventede sejre til Vallø, men Victor i 1. singlen kæmpede længe bravt, inden han måtte overgive sig for overmagten. Anderledes gik det hos pigerne i foursome, som med holede puts fra alle vinkler, skarpe indspil, lange og lige drives og styr på deres course management ender med at vinde 3/2.

Sejt, at det skulle blive pigerne, der hiver årets første point hjem, og stakkels drenge, som nok kommer til at høre for det i den kommende tid 😉

Samlet vinder Vallø 4/3, og trods endnu et nederlag tog alle spillere hjem med oprejste pander og utålmodige blikke mod næste spilleweekend.

Holdet søndag: 2. single Oliver Holten, 1. single Victor Hildebrandt, foursome Annika Anthony-Hansen og Ditte Kofod Lundberg.

Fra i morgen står der en håndfuld spillere på rangen og træner fokuseret på den viden, de har fået med sig fra en lærerig weekend. Jeg vil gerne anerkende de unge spillere for at kigge ind i denne store udfordring med et super mindset, som kommer til at bringe dem langt.

 

I weekenden d. 15.-16. juni spiller U25 holdet begge dage på hjemmebanen i Roskilde, mod hhv. Trelleborg og Dragør. Kig gerne forbi og støt op om næste generation af dygtige spillere, det vil de sætte stor pris på.

Og kom gerne forbi klubben den weekend og følg de andre hold også – det er det bedste golfklubben har at byde på, så man kunne jo “risikere” at få en god oplevelse.

Læs mere: