Hvide bellis gør det svært at finde bolde

Du kender sikkert situationen – et nogenlunde fint drive, men hvor pokker er bolden? Bolde og hvide bellis skaber et syn, der gør, at man næsten bliver ”sneblind”. Øjet har i hvert fald svært ved at lokalisere bolden og man ender med at gå lidt frem og tilbage, inden den forhåbentlig bliver fundet.

I denne uge – uge 21 2024 – sprøjter greenkeeperne mod netop bellis og så bliver det forhåbentlig nemmere at finde boldene igen, men sæt nu ikke forhåbningerne alt for højt, for der er nogle faktorer, der gør, at problemet ikke helt forsvinder og sikkert dukker op igen.

Den virksomme sprøjteløsning er nemlig noget, greenkeeperne kun må gøre brug af i et begrænset omfang.

”Med alle vores sprøjtemidler gælder det, at der år for år kommer gradvist skrappere krav med det mål at formindske det samlede forbrug af pesticider. Med hensyn til bellis så har vi tilladelse til at sprøjte i alt 18 hektar ud af golfbanens samlede areal på ca. 70 hektar. Det betyder, at vi ikke bare kan sprøjte overalt, men nøje skal planlægge, hvor bellis-generne er størst,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Problemet er størst på Store Skjold banen og Nick har derfor gennemgået alle de 18 huller for at se, hvor de 18 hektar sprøjtemiddel gør størst gavn. Det handler ikke alene om antallet af bellis på den enkelte fairway, men også om udsynet fra tee. På nogle huller har du et fint udsyn og kan nogenlunde nemt se, hvor bolden er landet. Andre huller er lidt sværere – afhængig af, hvor langt man slår. Eksempler er hul 6, 12, 15 og 18.

Det var oprindelig planen, at der skulle have været sprøjtet i sidste uge, men her blæste det for voldsomt.