Nattergaletur: Tidlige sangfugle og kunstig lyd fra løvfrøer

30 forventningsfulde deltagere var mødt op til årets nattergaletur den 12. maj 2021.

Turen er aldrig blevet holdt så tidligt, så det var med en vis spænding, Henning Nordstrøm og undertegnede så frem til aftenen. Ikke mindst fordi det kolde vejr havde sat en prop i sangfuglenes ankomst sydfra. Men nattergalen og de øvrige sangfugle skuffede os ikke. De var ankommet. I alt fem nattergale sang og de er der stadig og giver en dejlig lydkulisse til vores golfspil.

Derudover hørtes blandt andet løvsanger, gransanger, munk, tornsanger og gærdesanger.

Over os fløj Odins to ravne, Hugin og Munin, på vej til ynglepladsen i Boserup Skov.

I bassinerne ved hul 10 og 11 så vi en taffeland og konstaterede, at vores svanepar endnu ikke er begyndt at yngle, men sidste år var de også meget sene på den, så måske?

Vi gik en tur i Rørmosen via Skjoldungestien på hul 15 og gik en snigpremiere (indvies officielt lørdag d. 29/5) på den nye spang (lave træbro), som nu kan føre os og andre sikkert gennem Rørmosen. Derinde sang bl.a. sangdroslen, der har en sang med temaer, der gentages 2-3 gange og kan lyde som om den synger: “Jeg vil ha akvavit, akvavit, akvavit, og gerne meget tit tit, meget tit, meget tit”

Vi lyttede også efter løvfrøerne, men hørte dem ikke, så for en sikkerheds skyld havde Henning dem med i en lydoptagelse, så alle kunne høre stemmen og måske høre nogle hanner kvække ved det nye vandhul på hul 15 eller ved vandhullet ind til naboen på hul 18. Der blev de hørt sidste år.

Aftenen blev sluttet af med en kop kaffe og et stykke kage fra Birdie på terrassen.

Jan Eriksen

Her kan du finde mere info om natur og miljø på Roskilde Golf Klubs bane.

Herunder kan du se billeder fra nattergaleturen 2021: