I mål med projekt huse til fuglene på banen

I fuglekassegruppen under natur- og miljøudvalget havde vi sat et mål om at have mere end 300 fuglekasser på banen. Det er nu nået. Med en produktion af 55 kasser i februar måned er vi nået op på knap 330 kasser.

Der er først og fremmest mere end 200 kasser til stærene, der skal hjælpe med insektbekæmpelse i greens og på faiways. Der er omkring 100 kasser til musvitter, blåmejser, skovspurve og rødstjerter.

Derudover er der 2 uglekasser, 3 falkekasser, 2 allikekasser, 4 mursejler-kasser og et hotel “hvide hus” ved teestedet på hul 4 til blå- og sortmejser.

De fleste kasser er opsat i vores mange træer, men på den nye 9-hulsbane er der jo ikke mange træer, så her er en del kasser opsat på hegnsstolperne omkring de nye træer og så har vi forsøgt os med to stolper, der hver har to stærekasser – det bliver spændende, om de vil tage til takke med den konstruktion.

I april vil alle stærekasserne blive udsat for inspektion med kamera på en teleskop-stang, så har vi styr på, hvor der skal ringmærkes stæreunger omkring den 20. maj. Her får vi hjælp af en forsker fra Aarhus Universitet. Vi vil også være meget opmærksomme på, om nogle af de ringmærkede unger fra sidste år vender tilbage til kasserne i år.

Hvis du ser en ringmærket stær på banen, vil vi meget gerne vide det. Fuglekassegruppen består af: Jan Folsberg (billedet), Jesper Bluhme, Per Korsgaard, Erik Magtengaard, Jesper Gottlieb og undertegnede.

Til efteråret efterses og renses alle kasserne og vi registrerer, hvad der har været i dem i løbet af året og det vil vi fortælle om til den tid.

I bassinerne, hvor rørdrummen nu pauker, vil der blive lagt yderligere nogle flydeøer ud på vandet i midten af april. Vi håber, at nogle af fuglene vil benytte dem som redeøer. For at give de forskellige arter muligheder er nogle udstyret med kunstgræs som overflade og andre er belagt med grus. Det er Per der står bag de flotte konstruktioner.

Fuglekassengruppen

Jan Eriksen