Større renovering på Store Skjold går i gang nu

Oktober 2024 bliver den store renoveringsmåned på Store Skjold banen. Der kommer til at køre gravemaskiner rundt, vi skal spille fra midlertidige og/eller fremrykkede teesteder og der kan blive tale om hullukning i begrænsede perioder.

Det handler om tre projekter, der længe har været planlagt og nu føres ud i livet:

  1. Udvidelse af teesteder på hul 4, 5 og 7 – fra 30/9 og ca. to uger frem – dog midlertidige teesteder resten af året
  2. Bunkerrenovering på hul 2 – starter torsdag 26/9 og varer en uges tid
  3. Beskæring af træer på hul 1 – sker i uge 41/42 og varer en dag

 

Større renovering af tre teesteder

Teestedsprojektet er det største, da det vil involvere store gravemaskiner og medføre, at teestederne lukker resten af året, så jorden kan sætte sig og rullegræsset, der bliver lagt på, ordentligt kan danne rødder.

”Vi udvider teestederne på hul 4, 5 og 7, fordi vi med bredere teesteder får bedre mulighed for at holde dem åbne i længere perioder af året. 58-teestederne er de mest brugte og de bliver derfor også hurtigere slået i stykker. Når de bliver bredere, kan vi fordele brugen og dermed holde dem åbne i længere tid,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Det konkrete arbejde kommer derfor til at bestå af tilkørsel af jord, opbygning af bredere teesteder, der alle tre er hævede, og så efterfølgende lægning af rullegræs. Det er en ekstern leverandør, der står for arbejdet, nemlig entreprenør og anlægsfirmaet Hovholm, der også byggede Skjoldungebanen.

Der kan stadig spilles på hullerne, når arbejdet er i gang, men de normale teesteder rykkes frem. Adgangsvejene kan være omlagt, når der arbejdes på hullerne. Der bliver sat skilte og afspærring op, så alle tydeligt kan se, hvordan man kommer frem til næste hul.

 

Omlægning af bunker på hul 2

På hul 2 skal fairwaybunkeren i højre side omlægges. Rødder fra træerne er ved at vokse op i bunkeren, så derfor bliver den flyttes lidt ud – og bliver samtidig smallere og længere. Arbejdet starter allerede torsdag den 26. september – og når greenkeeperne arbejder på hullet, vil udslagsstederne blive flyttet markant frem, greenkeeperne kan arbejde uden risiko for at få bolde i hovedet. Det fremgår af skilte, om teestedet er rykket frem.

Når greenkeeperne ikke arbejder, kan der spilles som normalt – dog vil der være spilleforbud i selve arbejdsområdet.

 

Beskæring af træ på hul 1 – i uge 41 eller 42

Sidste projekt handler om beskæring af træerne til højre lige over åen på hul 1. Den yderste del af træerne er nemlig til gene for specielt spillerne på tee 50. Dette arbejde sker i uge 41/42 – den præcise dato kendes ikke endnu, men arbejdet varer en enkelt dag – og denne dag bliver teestederne så rykket frem.

Det bliver i øvrigt også nødvendigt at fælde en eller flere trægrupper ved hul 7’s teesteder, når teested 58 bliver gjort bredere.

Læs mere:

På billedet står chefgreenkeeper Nick Bosholdt ved teested 5, der i dag er meget smalt og derfor svært at holde i løbet af sæsonen. Der skal tilføjes en del jord for at gøre dette teested bredere.