Tæt afsluttende eliteweekend 2024: Herre 1 i oprykningsspil

Nu skulle det afgøres. Skæbnerne for Roskildes bedste hold skulle på plads i den sidste divisionsweekend i 2024 og der var på forhånd store forventninger til flere af holdene – og forhåbninger til et par af de andre.

  • Førsteholdet lå til at spille sig i oprykningsspillet, hvis de forventede resultater kom i hus. Andetholdet havde en chance for at holde sig i divisionen ligesom tredjeholdet
  • Damerne havde haft en opmuntrende sidste weekend og der var bestemt også muligheder for dem
  • U25 holdet kunne ikke rykke op – men det var heller ikke så vigtigt. Dette hold spiller for erfaringen – og den har de fået masser af i år. U25 er et nyt koncept – og det har vist sig at være en fantastisk succes
  • Seniorernes division var supertæt og der var muligheder for oprykning, hvis resultaterne flaskede sig
  • For veteranerne kunne det blive både en dreng og en pige, men drømmen om at overleve i divisionen levede

Så der var i den grad noget at spille for for alle holdene! Lad os starte bagfra denne gang:

 

Veteranholdet

Holdet startede weekenden den 10/8 med at tage imod favoritterne fra Furesø. På papiret en svær kamp – men hjemmebanefordelen er altid god. Holdet var klar og tændt og det blev en match. hvor det – modsat sædvanen – ikke blev foursomen. der afgjorde det. Derimod var alle singler flyvende og sikrede med 9 point ud af 10 mulige en supersejr til Roskilde. Så før den sidste match levede drømmen videre. Og den sidste match var næsten også på hjemmebane – ude mod Ledreborg. Ledreborg var den anden favorit i gruppen – og de var spillet godt varme efter en snæver sejr på udebane over Hedeland dagen før. Det endte med en snæver match – og denne gang var det desværre foursomen, der blev det sidste strå. Det stod 5-5 efter singlerne – men Ledreborgs foursome var ustoppelig og tog en sikker sejr, så desværre måtte vi se os slået med 8-5.

I forhold til det overordnede mål om at blive i divisionen var der dog heldigvis gode nyheder, da Roskildes veteraner ender på 3. pladsen i puljen og dermed sikrer sig et år mere i 2. division! Superflot kæmpet i et hårdt år mod gode spillere.

Holdet i den sidste weekend bestod af:

Dorte Pyll Truesen, Torben Larsen, Ole Haslund, Frank Tarp Hansen, Jan Birger Nielsen, Else Juul og Kurt Hjortsø Kristensen (lørdag), Karsten Jensen (søndag).

 

Seniorholdet

Holdet fandt sig selv i en mærkelig position før denne weekend. På den ene side havde resultaterne ikke flasket sig de første to weekender, og de tætte matcher var som regel faldet ud til modstanderne fordel – på den anden side havde de alligevel formået ikke at spille sig ud af det og kunne stadig nå en oprykning, hvis resultaterne flaskede sig. Det var samtidig svært i denne weekend at sætte et hold ud fra stamspillerne – men heldigvis har vi mange dygtige reserver.

Weekenden startede ude mod Værløse. Med nye spillere i startopstillingen og et enkel genfødsel af et foursomepar, som tidligere har været uadskillelige. Det skulle vise sig at være en givtig beslutning. For i denne match – som så ofte før – blev foursomens 3 point afgørende. Vi startede med at tabe de første tre singler og var således nede med 0-6. Men heldigvis holdt de 2 sidste singler fast og da foursomen vandt en stensikker sejr var den samlede stilling 7-6 efter endt spil og en sejr til Roskilde.

Den anden match var hjemme mod topholdet Hedeland. Deres damesingle er tidligere spiller på LET, deres handicaps er meget lave og de havde rundbarberet os på hjemmebane, så på forhånd var der ikke stort håb for en forventet hjemmebanesejr…

Men det skulle blive løgn, skulle det. Holdet startede dagen med at vinde den første herresingle allerede i klubhuset, da en af Hedelands spillere ikke stillede op. Derefter gik det “som det plejer”, men denne gang faldt resultatet ud til vores fordel. 5-5 efter singlerne og så trådte en ny foursomekonstellation bestående af altid driftssikre Trine Jensen og ny på holdet Brian Harder, i karakter og tog en 2/0 sejr og sikrede Roskilde en god hjemmebanesejr.

Holdet bestod i denne weekend af følgende spillere – hvoraf en del ses på billedet!

Tutter Blume, Jens Krøis (lørdag), Frederik Hammerich, Brian Harder, Johnny Engelbrecht Hansen, Trine Jensen, Menno Maat (lørdag), Michael Bastholm, Lasse Jeppesen (søndag)

 

U25

Lørdag spillede holdet hjemme mod Vallø, som igen stillede op med et hold store drenge, hvor flere har allerede erfaring fra Danmarksturneringen. Det til trods blev der kæmpet på hvert hul, og det var ikke til at se at modstanderne havde under det halve i handicap.

I 1. singlen bed Oliver Holten sig fast i sin modstander som en bulldog, og intet ser ud til at kunne ryste ham. Matchen bølgende frem og tilbage og bagud med 1 ned af hul 18, så det skidt ud. Men Igen spillede Oliver usvigeligt sikkert og vinder hullet for en delt match.

I 2. singlen tog Anika Anthony nærmest føregreb på sin modstander fra første hul, og kom hurtigt op med 2. Føringen kom aldrig i fare, og et solidt put på knap 20 meter lukkede matchen på hul 14 til en 5/4 sejr.

I foursome var der forhåbninger om at Ditte Lundberg og August Jacobsen kunne leve op til sejren i Vallø, men selv om der blev sprællet og kæmpet med alle lovlige midler, var holdet fra Vallø de stærkeste på dagen, og de ender med at vinde 3/2. Vi taber dermed matchen med mindst mulige margin, 4-3, men igen-igen-igen får alle tanket god erfaring og selvtillid.

Søndag skulle holdet have været i Trelleborg, som de vandt 7-0 over på hjemmebane tidligere i sæsonen. Desværre måtte Trelleborg melde afbud til matchen, som dermed igen ender med en 7-0 sejr til holdet. Stort tillykke til holdet fra Dragør, som vinder puljen suverænt. Vallø ender på 2. pladsen med Roskilde lige efter på 3. pladsen.

Tak til alle de seje unge spillere, som igennem sæsonen har udvist et fantastisk mod og vilje til at suge læring til sig i et uvant format. Alle udfordringer er taget i stiv arm, og de vil uden tvivl bidrage til at løfte holdet op i U25-divisionerne, og sig selv i divisionerne, i nær fremtid.

At holdet fungerer som udviklingstrin mod de ”voksne” divisioner, bevises ved at Annika Anthony Hansen igen søndag var taget op på Dameholdet, og Victor Hildebrandt i weekenden fik debut på herrernes 3. hold.

Også en stor tak til forældrene, som trofast stiller op med 7-8 forskellige kasketter på (madmor, chauffør, massør, caddie, mental coach, etc.), for at give de unge muligheden for at være bedst muligt i deres sport.

Spillere på holdet denne weekend: Annika Anthony-Hansen, Oliver Holten, Ditte Kofod Lundberg, August Skafte Johansen

 

Dameholdet

Holdet havde fået en god start på sæsonen – og selvom der var et klart førerhold i divisionen, var håbet om oprykning ikke helt slukket endnu. Det var blevet til gode sejre og knap så gode nederleg – men holdet stillede op i stærkeste opstilling til sidste weekend.

Lørdag bød på en svær udebane i Brøndby – men Brøndby var klart divisionens dårligste hold – så håbet levede for en udebanetriumf. Og hvilken triumf det blev! 4 stensikre sejre blev taget hjem – og 9-0 til Roskilde!

For at parafrasere TV2, ville begejstringen ingen ende ta’.

Søndag bød så på en tilsvarende hård og uoverstigelig opgave på hjemmebane. Førerholdet Royal skulle komme på besøg og med et 9-0 nederlag in mente, da vi mødte dem ude, var det på forhånd nærmest et ubestigeligt bjerg at komme opad.

Men Roskilde Golf Klubs svar på de jernhårde ladies ville det anderledes denne dag! Det startede med at modstanderen ikke stillede op i første single. 2 gode pint på kontien der. Så tog Sara et super 1/0 sejr – og selv om Ditte måtte indkassere et nederlag, levede håbet da det stod 4-2 før foursomen. Og som I ved. Foursomen er afgørende! Og denne dag i Roskilde Anne Sofie og Nikke Marie den hele vejen og fik kæmpet sig til en delt match – og dermed sejr til Roskilde.

Det betød at vi slutter a point med Royal (8 point for 6 kampe) – men desværre misser oprykning på grund af dårligere indbydes resultater med netop Royal. Men holdet spiller igen til næste år fortjent i 2. division.

Spillere på holdet denne weekend: Louise Thygesen, Sara Klimt-Møllenbach, Ditte Freja Hansen, Anne Sofie Siebuhr, Nikki Marie Björkenberg Glenn og Annika Anthony-Hansen.

 

3. holdet

Holdet har haft det svært i år. Der er blevet kæmpet, der er blevet spillet både godt og skidt men der har gennem hele sæsonen været en god stemning – selv om vi har brugt mange forskellige spillere. Resultaterne har dog ikke været der og med kun 1 sejr i de første 2 weekender skulle Roskilde bruge et mirakel for ikke at rykke ned i år. Det mirakel udeblev desværre…

Om lørdagen stod menuen på Holbæk på hjemmebane. Det havde været svært at stille hold og vi stillede op med hele to reserver – der dog begge gav alt hvad de kunne! Victor var flyttet fra U25 holdet til 3. holdet og ny i startopstillingen var Noah.

Men selv om vi var på hjemmebane, blev det aldrig rigtig spændende og drømmen om et mirakel var nu meget svær at se skulle lykkes, da Roskilde tabte 10-2.

Søndag skulle alt derfor gives og resultaterne skulle flaske sig for en teoretisk chance for at blive i divisionen. Og alt blev givet! Vi skulle spille mod Odsherred ude. Men det viste sig at være en modstander, der var for stærk. Bjarke, der var med denne dag i stedet for Noah, fik dagens eneste Roskilde sejr, mens Jonathan igen sørgede for en delt – men der var ikke spænding om resultatet, da Odsherred tog en sikker 9-3 sejr.

Dermed sluttede et år i 4. division for 3. holdet som ender med at rykke ned i 5. division.

Holdet bestod i denne weekend af: Frederik Løgsted Rasmussen, Oliver Viborg Laursen, Jonathan Engelbrecht Hansen, Victor Hildebrand, Noah Alexander Munk, Oliver Engelbrecht Hansen, Kristian Reisby og Bjarke Reggelsen

 

2. holdet herrer

Holdet har haft en af den slags sæsoner, hvor alting ikke er gået, som man kunne have håbet! Hver gang der har været et tæt resultat, er det gået modstanderens vej og selv om året ender med at holdet rykker ned og “kun” får 2 point på kontoen, blev det alligevel meget tættere i mange matcher en pointene på kontoen vidner om. Der blev kæmpet forbilledligt helt til det sidste.

Vi havde en stærk holdopstilling denne dag med flere spillere der ikke er så langt fra førsteholdet. Lørdag skulle vi hjemme tage imod de senere oprykkere fra Rungsted. En match som vi på forhånd forventede ville blive tæt, da matchen i Rungsted havde været ualmindelig tæt! Og det blev den også…2 delte matcher, 2 singler til Rungsted, 1 foursome til Roskilde – og dermed helt ned til sidste foursome, der skulle ud på 18’ende hul – og endte i en delt match. Slutresultat 5,5 Roskilde – 6,5 Rungsted. Så bliver det ikke tættere.

Søndag bød på Greve på udebane. Og igen blev det tættere end resultatet (8-4 til Greve) egentlig lyder. 3 matcher der gik helt til 18’ende hul – men vi vandt kun den ene af dem og delte en – og det var ikke nok.

Så en god sæson slutter skuffende og 2. holdet må igen ned at spille i 4. division til næste år.

Holdet bestod i denne weekend af: Mathias Harbinson-Hansen, Sofus Thor Bach Hansen, Carl Caspersen, Martin Nicki Pedersen, Steven Kitchen, Victor Sebastian Molte Jensen, Rasmus Bornæs og Bertram Strømberg

 

1. holdet herrer

Holdet har haft en på alle måder helt fantastisk sæson, hvor alle resultater er gået deres vej – på overbevisende facon. Der er ikke blevet sat point til på noget tidspunkt – og det har heller ikke været rigtig tæt på undtagen i divisionsfinalen mod Kokkedal i allersidste spillerunde.

6 sejre i 6 kampe og 12 point sikrer hermed holdet mulighed for at rykke op, hvis de kan fortsætte stimen i oprykningsspillet som lige nu ser ud til at blive mod Great Northerns andethold. Vi krydser alt hvad vi kan for at næste år byder på 1. divisions golf til Roskilde.

Vi stillede i denne weekend op i stærkeste opstilling – alle vores spillere på nær 1 var til rådighed.

Lørdag skulle vi hjemme tage imod Bornholm. Denne kamp var udset til at være sæsonens letteste – på hjemmebane mod bundholdet. Holdet skuffede da heller ikke. Ikke noget med gummiarm her. Dejligt at se resultaterne. Kun en match nåede til 18’ende hul – resten blev sat i banken med stil.

Søndag bød så på divisionsfinale mod Kokkedal og resultatet var afgørende. Selv i tilfælde af vi tabte kunne oprykningspillet stadig være muligt – hvis blot vi fik point nok i matchen og dermed kunne blive bedre indbyrdes med Kokkedal. Heldigvis skulle det vise sig ikke at være nødvendigt. For med en “sikker” sejr på 10-8 til Roskilde var triumfen hjemme og oprykningsspillet sikret.

Kæmpe stort tillykke til 1.holdet med den flotte sæson. Oprykningsspillet foregår midt i september og hermed en opfordring til alle om at følge med og støtte holdet.

Spillere på holdet i denne weekend: Oskar Emil Harald Nielsen, William Bredtved Hansen, Martin Hansen, Jakob Falk Schollert, Mads Viemose Larsen og Mads Emil Boas.

Anders Djurhuus, formand for eliteudvalget