Plan for udvikling af banen

Status på banen Рhåb om varme og vand samtidig

Ogs√• for greenkeeperne har for√•ret v√¶ret betydeligt mere anderledes end normalt. Corona har selvf√łlgelig betydet en hel del med lukning og √•bning og forskellige specialforanstaltninger, men vejret har ogs√• artet sig anderledes end normalt.

Det har der været fordele og ulemper ved. I forhold til Corona har fordelen været, at greenkeeperne har haft mere arbejdsro. Der er pres på banen, når stort set alle tider er booket af medlemmer, der går rundt på banen og nyder spillet. Og de fleste greenkeepere har da også været på arbejde hele tiden Рinddelt i to hold for at forebygge smittefare.

Og hvad er tiden s√• g√•et med? F√łrst og fremmest er alle bunkere blevet renset og sk√•ret til efter vinterpausen, men der er ogs√• blevet arbejdet med generelt at f√• banen til at tage sig godt ud efter overgang fra vinterbane til sommerbane.

Man kan tydeligt se, at de områder, der har været friholdt for spillere hen over vinteren, mens vinterbaneområderne trænger til, at græsset begynder at vokse igen.

‚ÄĚVi har haft forskellige perioder med forskelligt vejr. F√łrst en periode med varme uden vand og s√• en periode med vand uden varme. Selv her i starten af maj har der v√¶ret flere morgener med frost p√• banen. Det betyder, at alt hvad vi har s√•et, ikke er kommet op endnu, og selv om flere fairways tr√¶nger til topdressing, s√• g√łr vejret, at vi m√• vente lidt med det,‚ÄĚ fort√¶ller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Græssets manglende mulighed for at vokse kan specielt ses på hul 15, hvor der har været skader fra krager eller råger, der har hakket efter stankelbenslarver. Det kan stadig tydeligt ses hele vejen rundt i kanten omkring green, hvor græsset ikke har kunnet vokse op igen. Alle områderne er lige nu markeret, så du kan droppe fri, når du skal putte.

Forhåbentlig kommer græsset op nu, hvor der er lovet mere varme.

Nick og hans ‚ÄĚdrenge‚ÄĚ – der er ogs√• en enkelt pige imellem – holder meget √łje med gr√¶skvaliteten p√• greens, herunder forskellige v√¶kster, der helst skal holdes lidt tilbage. P√• billedet er det greenkeeper Niklas Krog Fischer i gang med at g√łde p√• netop hul 15.

Her i foråret er der ikke de store projekter udover almindeligt vedligehold og pleje, men til efteråret kan det komme på tale at rette to teesteder op, som hælder lidt for meget. Det drejer sig om teestederne på hul 15. Måske lægger du ikke mærke til det, men især 58-teestedet hælder ca. 15 centimeter.

Netop teesteder overalt p√• banen har lidt ekstra under at mangle vand og varme p√• samme tid. Og n√•r det har bl√¶st s√• meget, s√• har det betydet, at nattens vandinger p√• flere teesteder er sket noget uens. Derfor er gr√¶sset gr√łnt og frodigt p√• en del af omr√•det, mens det er t√łrt p√• andre dele. Nick h√•ber, at ogs√• det vil rette sig nu.

P√• par 3 banen har greenkeeperne iv√¶rksat et fors√łg med nogle nye, lidt tungere og tykkere river. G√•r det fors√łg godt, s√• bliver riverne p√• den √łvrige del af banen ogs√• udskiftet l√łbende.

Ellers er der også gået en del tid med etablering af en ny boldgrav Рse selvstændig nyhed.

2017-03 Banepleje hul 5 soeChefgreenkeeperen og klubben har en langsigtet plan for udvikling af banen.

Planen går flere år frem i tiden, og den sikrer, at der er styr på prioriteringerne af de enkelte ændringer/forbedringer.

Der kan dog blive lavet om i planen, hvis der akut kommer andre prioriteringer, så nedenstående liste er vejledende:

• Indspilsomr√•det (bliver alligevel ikke i 2020)
  • Opretning teested 15 tee 58 og 50

• Udvidelse teested 7/58