Udfyldelse af scorekort

Scorekort findes i klubhuset p√• hylderne ved glasruden til sekretariatet i klubhuset. Hver spiller udfylder et scorekort. √ėverst¬†skriver du¬†navneoplysninger inkl. medlemsnummer samt matchform og dato. Resultatet kan i sagens natur f√łrst udfyldes, n√•r matchen er afsluttet.

N√•r du starter med at spille golf har du¬†27 ekstra slag p√• par 3 banen, dvs.¬†tre ekstra slag p√• alle huller. Dette markerer du p√• scorekortet ved vandrette streger i kolonnen PAR. Se eksemplet til h√łjre.

Ved spillets start bytter du scorekort med en makker (mark√łren), s√•ledes at¬†du ikke udfylder dit eget scorekort. N√•r et hul er spillet f√¶rdigt, g√•r¬†I alle frem til teestedet p√• n√¶ste hul. Her skriver du resultatet for det netop spillede hul for medspilleren og for en selv (i kolonnen ‚ÄĚMark√łr‚ÄĚ).

Stableford point udregnes p√• f√łlgende m√•de:

• Hvis hullet spilles i hullets par + antal streger (tildelte slag) = 2 points (eks. hul 5 og 7)
  • Hvis hullet spilles 1 slag mindre end par + antal streger¬†= 3 points (eks. hul 9)
  • Hvis hullet spilles 2 slag mindre end par + antal streger¬†= 4 points (eks hul 3)
  • Hvis hullet spilles 1 slag mere end par + antal streger¬†= 1 points (eks. hul 1 og 4)
  • Hvis du f√•r brugt mere end 2 slag over hullets par + antal streger samles bolden op, uanset hvor langt du er kommet p√• hullet. Resultatet er 0 point. Dette markeres med en streg (eks. hul 2, 6 og 8).

Er man endnu bedre end to slag mindre end par, kan man opnå 5 eller måske 6 points. Det sker dog sjældent.

N√•r antal points er sammentalt og kontrolleret med mark√łren, skriver du antal points i ‚ÄĚResultatfeltet‚ÄĚ.

Herefter underskriver de to spillere hinandens scorekort.

Deltager du i en¬†pr√łvemedlemsperiode, spiller¬†du¬†altid med¬†tre ekstra slag p√• hvert hul.

Her kan du læse mere om par 3 banen Рherunder se, hvordan du bestiller tid. Du kan også finde et scorekort, du kan printe ud hjemmefra. Det er lavet som et scorekort, der skal bruges til at spille banen to gange og dermed i alt 18 huller, men langt de fleste går bare en enkelt runde hver gang.