Den løftede pegefinger – fire ting, der skal blive bedre

Det er ikke det, vi gør mest ud af – det med at komme med formaninger og løftede pegefingre. Vi klarer rigtig meget med positiv kommunikation her i Roskilde Golf Klub. Vi fortæller, hvad man må og hvad der er god tone frem for hvad der er forbudt. Og tak for altid venlige og rosende bemærkninger for den strategi.

Men hvad gør man så, når der en gang i mellem opstår situationer, hvor venlige henstillinger ikke er nok? De fleste gange klarer sekretariatet, bestyrelse og proaktive klubmedlemmer det ved personlig kontakt til de berørte frem for massehenvendelser til alle om at huske dit eller dat.

Men heller ikke det er altid nok, for hvad gør man så, hvis man ikke ved, hvem synderne er – dem, der ikke lægger mærke til vores hustegner Jan Hoffmeyer ironi-humoristiske tegninger, når de bliver brugt fx i forbindelse med at gøre rent efter sig på toilettet eller som forbryder sig mod andre ting, som er kritiske for vores alles velbefindende i klubben. Vi tror ikke på sedler som ”Din mor bor ikke her” eller tilsvarende formaningsskilte.

Så derfor kære medlemmer: Her kommer en lille reminder om en række emner, hvor opførslen fra de mange er fin, men hvor de få sørger for lidt dårlig karma – og så håber vi, at fælles opmærksomhed og justits kan gøre forholdene bedre:

  • Punkt 1: Hastighed på vejen ned til klubben: Her bliver vi nødt til at sige, at tempoet skal ned. Der er mange, der bruger vejen til at gå tur på, evt. med en hund. Vi har mange cyklende, både klubbens egne medlemmer og folk fra Kattinge-Svogerslevområdet – og det er bare ikke i orden, at der bliver kørt hurtigt. Uanset hvor sent, man er på den i forhold til udslagstid, så skal tempoet ned på tilkørselsvejen. Beregn altid god tid, så du kan nå at falde lidt ned inden turen på banen. Og hvis du er bagud med bekræftelse af tid (som skal ske senest 10 minutter før), så husk, at du kan bekræfte tiden via GolfBox-app’en hjemmefra (inden for 10 kilometer). Og bemærk, at vi også tager hensyn til naboen i svinget og undlader at bruge deres indkørsel som vigespor. Der står en mælkejunge, som netop skal forhindre det. Der er masser af andre muligheder for, at vi stille og roligt kan køre til side, når der er modkørende
  • Punkt 2: Parkering ved baghal og mellem klubhuset og ”det gule hus”: Det er et ”no go” at sætte bilen her. Kun biler med tilladelse (fx handicapskilte eller særlig tilladelse fra sekretariatet) må holde på handicappladserne ved baghallen og på parkeringspladsen tættest ved indgangen. Mellem klubhuset og ”det gule hus” må restauranten holde – ingen andre. Vi har på det seneste desværre haft brug for ambulance et par gange – og det skal være sådan, at nødhjælp altid kan komme frem. Det samme gælder renovationsvogne og vogne med varer til restaurant, sekretariat og proshop
  • Punkt 3: Rengøring efter egne spor på toilettet: Vi har naturligvis rengøring i klubhuset – også på toiletterne. Men nogle gange har rengøringen knapt forladt stedet, før der ser griset ud igen. Det handler om de sædvanlige ting, som man husker fra kollegietiden, men som ikke burde være nødvendige at sige i en klub med fortrinsvis voksne medlemmer; bruge børsten, ikke tisse ved siden af (kære mænd – sæt jer ned på brættet), lægge papir i papirkurven i stedet for på gulvet og tørre vand op ved vasken. Kort sagt – efterlade toilettet i samme stand, som man selv vil blive glad for at modtage det
  • Punkt 4: Oprydning i buggier/golfbiler efter endt runde: Uanset om du er klubmedlem eller greenfeegæst, der har brug for at køre rundt, så er det et irritationsmoment, at man kommer til en bil, hvor der ligger forskellige former for skrald eller hvor det er helt tydeligt, at skoene har været andre steder end på gulvet. Lige nu er det så tørt, at det sidste ikke er noget synligt problem, men det skal ikke være meget vådt, før det er decideret ulækkert, hvis der pludselig er jordrester der, hvor madpakken skal ligge. Så tag skraldet med, når du er færdig med turen – og ikke noget med at sidde med fødderne oppe mod frontruden

Når alt det er sagt, så er der også ting, der fungerer rigtig godt og gør, at vi har et klubhus, der hyggeligt og rart at komme i – særligt efter vinterens renovering. Det er fx selv-afrydning i Restaurant Birdie, som heldigvis ligger på rygraden hos alle, også ikke-golfspillende gæster.

Det var månedens opsang – forhåbentlig fører det til gode og varige forbedringer, så vi 100 procent kan komme tilbage til den positive måde at sige tingene på.