Banen lukker – området sejler i vand

Det vælter ned med regn, og konsekvensen er, at hele golfbanens område “sejler i vand.” Der er simpelthen så vådt og glat, at det både vil være uforsvarligt over for banen og over for spillerne at holde åbent.

Derfor har greenkeeperne besluttet, at vinterbanen er lukket – indtil videre til og med torsdag den 16. marts, men vejrudsigten for ugen er ikke for god, så det er muligt, at banen bliver lukket flere dage. Det afgør greenkeeperne ved en banebesigtigelse i løbet af torsdagen.

“Mange steder er der ikke mere græs tilbage på vinterbanen og med de store vandmængder er der stor risiko for at glide og falde. Samtidig har banen ikke godt at at blive endnu mere mudret, når vi går rundt på den, så der er ikke anden udvej end at lukke i nogle dage, indtil vejret bliver bedre og banen tørrer mere op. Vejrudsigten siger, at det bliver vådt længe, men indtil videre har vi kun valgt at lukke til og med torsdag. Derefter tager vi en fornyet vurdering,” fortæller chefgreenkeeper Nick Bosholdt.

Trods vandmængderne holdt boldsamlerudvalget fast i en gammel aftale om at mødes og prikke bolde op af jorden på drivingrange. Når jorden er våd sætter mange bolde sig fast og bliver ikke samlet op af boldopsamlertraktoren. Derfor er der et par gange om året brug for, at boldene manuelt bliver prikket op af jorden og derefter indsamlet. Det var en meget våd omgang for boldsamlerne, men de nåede alligevel rigtig meget.

I efteråret blev drivingrange drænet. Det forhindrer ikke, at området bliver vådt, men vandet bliver ledt meget hurtigere væk, så gennem hele vinteren har det faktisk været muligt at køre med boldopsamleren i de fleste uger og det har derfor kun meget få gange været sådan, at spillerne selv skulle manuelt ud på området og samle bolde. Når det er meget vådt, kører boldopsamleren imidlertid ikke.